GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2020 - 11:44, Güncelleme: 10.01.2020 - 11:44
 

GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

Seydişehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak adına ilçemizde ki basın mensupları için yemek düzenledi.

Adile Baysal Kültür Evi’nde gerçekleşen programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Garnizon Komutanı Salih Yahya Koca, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül ve çok sayıda gazeteci katıldı. Yemekli toplantıda açılış konuşması yapan Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün öneminden bahsederek; “Gazeteciler olarak zor şartlar altında halkın sesi olmak için kamu yararına çalışıyoruz. İnternet çağında olmamız nedeniyle yerel basın olarak ayakta kalmakta zorlanıyoruz. Sosyal medya ve internet haberciliğine yasal düzenleme getirilerek asparagas haberlerin engellenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. Tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise; “Konya basını için çözülmesi gereken tüm sorunların takipçisiyiz. Sosyal medya ve internet medyacılığına yasal düzenleme getirilmesi için Ak Partili Milletvekilleri ve MHP Grup Başkanvekili ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu an bu konu meclisin gündeminde. En kısa sürede gereken düzenleme yapılacaktır.” dedi. Yerel basının her zaman yanında olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Yerel basının kanayan yarası olan sosyal medya haberciliği maalesef ülkemizin de bir yarası. Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği mevcut. Bunlarla mücadele eden basın mensuplarımızın her zaman destekçisiyiz.” ifadelerini kullandı.  Son olarak söz alan Kaymakam Aydın Erdoğan ise; “Gazetecilik kamu hizmetidir. Vatandaşın sesi olma noktasında önemli bir meslektir. Bu anlamda işini layıkıyla yapan tüm basın mensuplarının gününü en kalbi duygularım ile kutluyorum.” dedi. Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül’de Çalışan Gazetecilerin Bayramını kutlarken Seydişehir Belediyesi tarafından gazetecilere hediye takdim edildi.
Seydişehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak adına ilçemizde ki basın mensupları için yemek düzenledi.

Adile Baysal Kültür Evi’nde gerçekleşen programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Garnizon Komutanı Salih Yahya Koca, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Yemekli toplantıda açılış konuşması yapan Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün öneminden bahsederek; “Gazeteciler olarak zor şartlar altında halkın sesi olmak için kamu yararına çalışıyoruz. İnternet çağında olmamız nedeniyle yerel basın olarak ayakta kalmakta zorlanıyoruz. Sosyal medya ve internet haberciliğine yasal düzenleme getirilerek asparagas haberlerin engellenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise; “Konya basını için çözülmesi gereken tüm sorunların takipçisiyiz. Sosyal medya ve internet medyacılığına yasal düzenleme getirilmesi için Ak Partili Milletvekilleri ve MHP Grup Başkanvekili ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu an bu konu meclisin gündeminde. En kısa sürede gereken düzenleme yapılacaktır.” dedi.

Yerel basının her zaman yanında olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Yerel basının kanayan yarası olan sosyal medya haberciliği maalesef ülkemizin de bir yarası. Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği mevcut. Bunlarla mücadele eden basın mensuplarımızın her zaman destekçisiyiz.” ifadelerini kullandı. 

Son olarak söz alan Kaymakam Aydın Erdoğan ise; “Gazetecilik kamu hizmetidir. Vatandaşın sesi olma noktasında önemli bir meslektir. Bu anlamda işini layıkıyla yapan tüm basın mensuplarının gününü en kalbi duygularım ile kutluyorum.” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay ve MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül’de Çalışan Gazetecilerin Bayramını kutlarken Seydişehir Belediyesi tarafından gazetecilere hediye takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.