Genç Arabuluculuk Merkezi, yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirerek, yeni dönem faaliyet programlarını açıkladı.

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2020 - 04:23, Güncelleme: 07.09.2020 - 04:23
 

Genç Arabuluculuk Merkezi, yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirerek, yeni dönem faaliyet programlarını açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk GENÇ, öncelikli hedefleri arasında, hukuksal uyuşmazlıklar gündeme geldiğinde, şehrimizde uzlaşı ve barış kültürünün yerleşerek yaygınlaşmasına aracı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Özellikle pandemi döneminde gündeme gelebilecek olan hukuksal uyuşmazlıkların, mahkemeye gitmeden, binlerce Türk Lirası masraf yapmadan, tarafların kutuplaşmadan ve taraflar arasında husumet oluşmayacak şekilde, ilişkilerini koruyarak, en kısa sürede uyuşmazlığı çözüme kavuşturabileceklerini ifade etti. Bu konuda diğer yönetim kurulu üyeleri  olan Arabulucu Avukat Zehra Yılmaz, Arabulucu Avukat Ayşe Gülnar, Avukat Cansu Koyuncu, Avukat İsa Koca, Avukat Hikmet Balcı, Avukat Osman Kerpiç ve Avukat Mustafa Gülnar ile hep birlikte çalışacaklarını belirtti. Uyuşmazlıkları, Uzman Arabulucu sıfatıyla  Ufuk GENÇ kendisi, Zehra YILMAZ ve Ayşe GÜLNAR'ın Arabuluculuk üstleneceklerini belirtti. Yönetim kurulu üyesi olan Avukat meslektaşlarının ise kendilerine gelen bir uyuşmazlığı, vekil edenlerinin menfaatlerine uygun olacak şekilde, öncelikle Arabuluculuk Merkezinde çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını; uyuşmazlığın giderilememesi halinde mahkeme yoluna başvurulacağını ifade etti.   Sözlerine devam eden Yönetim Kurulu Başkanı GENÇ, İkinci programlarının ise Akran Arabuluculuğu konusunda, şartlar elverdiği ölçüde okullarımıza öğrenciler arasında gündeme gelebilecek sorunların giderilmesi amacıyla İlçe Milli Eğitimin izni ile Akran Arabuluculuğu eğitimi verebileceklerini, bu konuda Eğitici Eğitmenliği kurslarına katıldığını ifade etmiştir.
Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk GENÇ, öncelikli hedefleri arasında, hukuksal uyuşmazlıklar gündeme geldiğinde, şehrimizde uzlaşı ve barış kültürünün yerleşerek yaygınlaşmasına aracı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Özellikle pandemi döneminde gündeme gelebilecek olan hukuksal uyuşmazlıkların, mahkemeye gitmeden, binlerce Türk Lirası masraf yapmadan, tarafların kutuplaşmadan ve taraflar arasında husumet oluşmayacak şekilde, ilişkilerini koruyarak, en kısa sürede uyuşmazlığı çözüme kavuşturabileceklerini ifade etti.

Bu konuda diğer yönetim kurulu üyeleri  olan Arabulucu Avukat Zehra Yılmaz, Arabulucu Avukat Ayşe Gülnar, Avukat Cansu Koyuncu, Avukat İsa Koca, Avukat Hikmet Balcı, Avukat Osman Kerpiç ve Avukat Mustafa Gülnar ile hep birlikte çalışacaklarını belirtti.

Uyuşmazlıkları, Uzman Arabulucu sıfatıyla  Ufuk GENÇ kendisi, Zehra YILMAZ ve Ayşe GÜLNAR'ın Arabuluculuk üstleneceklerini belirtti. Yönetim kurulu üyesi olan Avukat meslektaşlarının ise kendilerine gelen bir uyuşmazlığı, vekil edenlerinin menfaatlerine uygun olacak şekilde, öncelikle Arabuluculuk Merkezinde çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını; uyuşmazlığın giderilememesi halinde mahkeme yoluna başvurulacağını ifade etti.  


Sözlerine devam eden Yönetim Kurulu Başkanı GENÇ, İkinci programlarının ise Akran Arabuluculuğu konusunda, şartlar elverdiği ölçüde okullarımıza öğrenciler arasında gündeme gelebilecek sorunların giderilmesi amacıyla İlçe Milli Eğitimin izni ile Akran Arabuluculuğu eğitimi verebileceklerini, bu konuda Eğitici Eğitmenliği kurslarına katıldığını ifade etmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.