GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ MÜLAKATLARI BELEDİYEDE YAPILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2013 - 03:46, Güncelleme: 14.11.2013 - 03:46
 

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ MÜLAKATLARI BELEDİYEDE YAPILDI

Seydişehir Belediyesi'nin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören projesiyle MEVKA ve KOSGEB ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" alacak girişimci adayları mülakata alındı.

Seydişehir Belediyesi'nin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören projesiyle MEVKA ve KOSGEB ile yapılan işbirliği protokolü  çerçevesinde "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK  EĞİTİMİ" alacak  girişimci adayları mülakata alındı. "SEYDİŞEHİR" ve "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ   ve  YENİ MEZUNLAR"a yönelik   "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" ne 66 kişi başvurdu. Söz konusu proje ile Konya-Karaman Bölgesindeki  girişimcilere  yol açmak amaçlanıyor. Seydişehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen mülakatları  Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı  Ali Kerem FİDAN ile Konya KOSGEB'den  Kobi Uzmanı  Ahmet PARLATAN  yaptı .  14 Kasım 2013 Perşembe günü saat 09.30 ve 11.30'da  yapılan mülakatlar sonunda  30 kişi seçilecek. Mülakat sonuçları ise 15 Kasım 2013 Cuma Günü  MEVKA  ve  Seydişehir Belediyesi internet sitelerinden yayınlanacak ve  adaylara bildirilecek.  Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir  Ticaret ve Sanayi Odası  ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek ve 18-28 Kasım tarihleri arasında 10 gün sürecek  70 saatlik  "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" Belediye Binasında  verilecek. Eğitim sonunda girişimci adayları   kurmak istedikleri  işle ilgili olarak  hazırlayacakları  iş planı  için proje hazırlayacaklar. Katılımcılara KOSGEB'den 27 bin TL'ye  varan hibe, 70 bin TL'ye varan  faizsiz kredi  imkanı sunulacak. Böylece  Seydişehir'in iktisadi hayatına hareket ve katkı  sağlanarak  Seydişehir'in rekabet ortamı geliştirilmiş olacak. Bunun sonucunda  her sektör için Seydişehirli vatandaşlar  kaliteli hizmet alabilecekler.
Seydişehir Belediyesi'nin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören projesiyle MEVKA ve KOSGEB ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" alacak girişimci adayları mülakata alındı.

Seydişehir Belediyesi'nin Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören projesiyle MEVKA ve KOSGEB ile yapılan işbirliği protokolü  çerçevesinde "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK  EĞİTİMİ" alacak  girişimci adayları mülakata alındı.

"SEYDİŞEHİR" ve "ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ   ve  YENİ MEZUNLAR"a yönelik   "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" ne 66 kişi başvurdu.

Söz konusu proje ile Konya-Karaman Bölgesindeki  girişimcilere  yol açmak amaçlanıyor. Seydişehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen mülakatları  Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı  Ali Kerem FİDAN ile Konya KOSGEB'den  Kobi Uzmanı  Ahmet PARLATAN  yaptı .

 14 Kasım 2013 Perşembe günü saat 09.30 ve 11.30'da  yapılan mülakatlar sonunda  30 kişi seçilecek.

Mülakat sonuçları ise 15 Kasım 2013 Cuma Günü  MEVKA  ve  Seydişehir Belediyesi internet sitelerinden yayınlanacak ve  adaylara bildirilecek.

 Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir  Ticaret ve Sanayi Odası  ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek ve 18-28 Kasım tarihleri arasında 10 gün sürecek  70 saatlik  "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" Belediye Binasında  verilecek. Eğitim sonunda girişimci adayları   kurmak istedikleri  işle ilgili olarak  hazırlayacakları  iş planı  için proje hazırlayacaklar.

Katılımcılara KOSGEB'den 27 bin TL'ye  varan hibe, 70 bin TL'ye varan  faizsiz kredi  imkanı sunulacak.

Böylece  Seydişehir'in iktisadi hayatına hareket ve katkı  sağlanarak  Seydişehir'in rekabet ortamı geliştirilmiş olacak. Bunun sonucunda  her sektör için Seydişehirli vatandaşlar  kaliteli hizmet alabilecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.