Gökçük Barajında Doğal Alabalık Keyfi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2019 - 12:08, Güncelleme: 19.03.2019 - 12:08
 

Gökçük Barajında Doğal Alabalık Keyfi

Gökçehüyük mahallesi 1. ve 2. Sulama barajlarını yüksekten gören Yaka Koru tepesinin Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanına dönüştükten sonra şimdi de baraj suyunda yetişen doğal alabalık ile piknikçilere mangalda balık keyfi yaşatacak.

Barajın üst kısmında ki orman alanının 300 bin metrekarelik kısmı piknik alanına dönüştürülmesi ile Seydişehir’in en gözde doğal parkı olan Gökçük Barajı’nda şimdi de Su Ürünleri Mühendisi Salih Kurt tarafından doğal alabalık yetiştirilmeye başlandı. Havaların ısınması ile Gökçük Barajı’na piknik yapmak için giden aileler artık barajın doğal alabalığından alarak mangalda balık zevkini yaşıyor. Baraj kenarlarına yaptıkları kara fırınla yöreye özgü alabalık ve mangalda alabalık pişirerek müşterilerine hizmet etmeyi de planlayan Su Ürünleri Mühendisi Salih Kurt ve ailesi Seydişehirlilerin güzel ve doğal ortamda balık keyfini yaşamaları için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. İçerisinde mescit ve tuvaleti bulunan izleme kulesi ile bir farkındalık sağlayan Şehit Muhsin Kiremitçi Mesire Alanı çevre yol düzenlemesi gibi eksiklikleri giderildiği zaman Konya’nın gözde mesire alanlarından birisi haline gelecek.
Gökçehüyük mahallesi 1. ve 2. Sulama barajlarını yüksekten gören Yaka Koru tepesinin Şehit Kom. Yrd. Muhsin Kiremitçi mesire alanına dönüştükten sonra şimdi de baraj suyunda yetişen doğal alabalık ile piknikçilere mangalda balık keyfi yaşatacak.

Barajın üst kısmında ki orman alanının 300 bin metrekarelik kısmı piknik alanına dönüştürülmesi ile Seydişehir’in en gözde doğal parkı olan Gökçük Barajı’nda şimdi de Su Ürünleri Mühendisi Salih Kurt tarafından doğal alabalık yetiştirilmeye başlandı.

Havaların ısınması ile Gökçük Barajı’na piknik yapmak için giden aileler artık barajın doğal alabalığından alarak mangalda balık zevkini yaşıyor.

Baraj kenarlarına yaptıkları kara fırınla yöreye özgü alabalık ve mangalda alabalık pişirerek müşterilerine hizmet etmeyi de planlayan Su Ürünleri Mühendisi Salih Kurt ve ailesi Seydişehirlilerin güzel ve doğal ortamda balık keyfini yaşamaları için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

İçerisinde mescit ve tuvaleti bulunan izleme kulesi ile bir farkındalık sağlayan Şehit Muhsin Kiremitçi Mesire Alanı çevre yol düzenlemesi gibi eksiklikleri giderildiği zaman Konya’nın gözde mesire alanlarından birisi haline gelecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.