GURBETTEKİ KONYALILAR AŞURE PROGRAMIYLA BİRARAYA GELDİLER

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2014 - 11:40, Güncelleme: 20.11.2014 - 11:40
 

GURBETTEKİ KONYALILAR AŞURE PROGRAMIYLA BİRARAYA GELDİLER

İzmir?de yaşayan Konyalıların kurmuş oldukları dernekler arasında, faaliyetleri ve sosyal gücü ile öne çıkan İzmir İnliceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl yaptığı geleneksel ?Aşure günü? programını bu yıl Hisar Camii?nde yaptı.

İzmir’de yaşayan Konyalıların kurmuş oldukları dernekler arasında, faaliyetleri ve sosyal gücü ile öne çıkan İzmir İnliceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl yaptığı geleneksel “Aşure günü” programını bu yıl Hisar Camii’nde yaptı. İzmir’in seçkin hafızlarınca Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasidelerin okunduğu aşure gününe, Konyalı vatandaşlar ile birlikte çevre sakinleri ve Hisar Camii cemaatinden yüzlerce kişi katıldı. Günün anlam ve önemini anlatan DEÜ İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ve Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şeker  özetle “Muharrem ayı dinimizde kıymet verilen dört aydan biridir. Farklı lezzetlerin ortaya koyduğu aşure tatlısı, Kerbela  acısının  sevgi, huzur ve barışa dönüşmesini sağlayarak, insanlığın birlik ve beraberlik içinde olabileceğine işaret etmektedir. Bu güzel adet aynı zamanda paylaşmayı sevdirmek adına, sosyal hayatımıza olgunluk ve maneviyat katmaktadır.” Dedi. Aşure duasının okunmasından sonra, hazırlanan 800 kişilik sıcak aşure tüm katılımcılara ikram edildi. Davetlilerle yakından ilgilenen Dernek Başkanı Mehmet Akşit,  Dernek Genel Sekreteri Nuri Bekece ve yönetim kurulu üyeleri aşure günlerine teşrif eden misafirlere, sivil toplum örgütlerine, siyasilere ve Hisar Camii cemaatine teşekkür ettiler. Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali Devebacak ve yönetim kurulu üyesi Bayram Çan’ın da onur konuğu olarak katıldığı program, ikindi namazı ile birlikte son buldu.
İzmir?de yaşayan Konyalıların kurmuş oldukları dernekler arasında, faaliyetleri ve sosyal gücü ile öne çıkan İzmir İnliceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl yaptığı geleneksel ?Aşure günü? programını bu yıl Hisar Camii?nde yaptı.

İzmir’de yaşayan Konyalıların kurmuş oldukları dernekler arasında, faaliyetleri ve sosyal gücü ile öne çıkan İzmir İnliceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl yaptığı geleneksel “Aşure günü” programını bu yıl Hisar Camii’nde yaptı.

İzmir’in seçkin hafızlarınca Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasidelerin okunduğu aşure gününe, Konyalı vatandaşlar ile birlikte çevre sakinleri ve Hisar Camii cemaatinden yüzlerce kişi katıldı. Günün anlam ve önemini anlatan DEÜ İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ve Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şeker  özetle “Muharrem ayı dinimizde kıymet verilen dört aydan biridir. Farklı lezzetlerin ortaya koyduğu aşure tatlısı, Kerbela  acısının  sevgi, huzur ve barışa dönüşmesini sağlayarak, insanlığın birlik ve beraberlik içinde olabileceğine işaret etmektedir. Bu güzel adet aynı zamanda paylaşmayı sevdirmek adına, sosyal hayatımıza olgunluk ve maneviyat katmaktadır.” Dedi.

Aşure duasının okunmasından sonra, hazırlanan 800 kişilik sıcak aşure tüm katılımcılara ikram edildi. Davetlilerle yakından ilgilenen Dernek Başkanı Mehmet Akşit,  Dernek Genel Sekreteri Nuri Bekece ve yönetim kurulu üyeleri aşure günlerine teşrif eden misafirlere, sivil toplum örgütlerine, siyasilere ve Hisar Camii cemaatine teşekkür ettiler.

Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali Devebacak ve yönetim kurulu üyesi Bayram Çan’ın da onur konuğu olarak katıldığı program, ikindi namazı ile birlikte son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.