HASANŞEYHLİLER AFRİKA'DA SU KUYUSU AÇIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2013 - 04:26, Güncelleme: 26.10.2013 - 04:26
 

HASANŞEYHLİLER AFRİKA'DA SU KUYUSU AÇIYOR

İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Mehmet Devebacak ve Ayşe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ilk su kuyusunu açmak üzere; konusunda deneyimli uluslararası bir hayır kuruluşu olan "Cansuyu" ile sözleşme yaptı.

İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Mehmet Devebacak ve Ayşe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ilk su kuyusunu açmak üzere; konusunda deneyimli uluslararası bir hayır kuruluşu olan "Cansuyu" ile sözleşme yaptı. İkinci kuyunun açılması ile ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiği bildirildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Konyalılar Federasyonu başkan yardımcısı ve Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali Devebacak: "Dünyanın farklı ülkelerinde, özellikle de Afrika’da yaşanan su sorununa, derneğimiz ve ilgili kurullarımız olarak açtığımız ve açacağımız su kuyuları ile çözüm üretmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki dünyada her gün, beş bine yakın çocuk sağlıksız koşullar ve kirli sulardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Susuzluk ve kuraklık nedeniyle bir bardak temiz suya muhtaç bu mazlum insanlar, kendi çocuklarının da içinde yüzdüğü, köylerine kilometrelerce uzak mikroplu gölet sularını hayvanlarla birlikte içiyorlar. Bu acı tablolar yüreğinizi burkuyor, gözlerinizi yaşartıyorsa sizler de bağışta bulunarak Afrika’da bir su kuyusu hayratı yapabilirsiniz. Bu yapacağınız yardımlar Afrika'da yaşayan ve zor şartlarda hayatını sürdüren yöre halkının sağlıklı yaşaması, temiz su içmesi ve tarımsal kalkınmasına da katkı sağlarken, hayırlarınız dünyada ve ahirette hiç kapanmayan amelleriniz olarak kalacaktır." Dedi. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği izmir Şube Başkanı Ahmet Yorulmaz: "Batılı ülkelerin kıtadaki uzun süreli sömürgecilikleri, iklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hakim olduğu Afrika’ da açlık ve sefalet içinde yaşamını sürdüren halkın en büyük sorunlardan biri de susuzluktur. Yetmiş ülkede faaliyet gösteren derneğimiz projelendirilmiş ihtiyaç halindeki ülkelere su kuyuları açmakla birlikte kurban, camii, okul, sağlık ocakları, gıda ve ilaç yardımları da yapmaktadır. Ayrıca iki milyarlık nüfusa hakim müslüman ülkelerde çalışan derneğimiz bünyesindeki hizmet gönüllülerimizin ve hayırseverlerimizin marifetiyle; savaş ve doğal afetlerin yaşandığı yerlerde, yoksul ülkelerde yetim ve korumasız kalan çocukların hayata hazırlanması ve eğitimleri sağlanmaktadır. Ben bu vesile ile, açacakları su kuyuları için Konya Hasanşeyhliler derneğine çok teşekkür ediyorum. Köylerine ve hemşehrilerine sahip çıktıkları kadar, kayda değer hayır ve hasenadlar da yapıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun." şeklinde konuştu. Merkezi Yağhaneler'de (İzmir) bulunan ve Konyalılar Federasyonuna bağlı olarak hizmet yürüten Konya Hasanşeyhliler derneğinin, klasik hemşehricilik yapmaktan öte yaptığı güzel ve hayırlı işler dolayısıyla, yurdumuz insanının güven ve taktirini kazanmış başarılı bir sivil toplum kuruluşu olduğu gözlendi.
İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Mehmet Devebacak ve Ayşe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ilk su kuyusunu açmak üzere; konusunda deneyimli uluslararası bir hayır kuruluşu olan "Cansuyu" ile sözleşme yaptı.

İzmir'de faaliyet gösteren Konya Hasanşeyhliler Derneği, Mehmet Devebacak ve Ayşe Devebacak 'ın hayratı olarak Orta Afrika ülkesi Çat' ta ilk su kuyusunu açmak üzere; konusunda deneyimli uluslararası bir hayır kuruluşu olan "Cansuyu" ile sözleşme yaptı. İkinci kuyunun açılması ile ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiği bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Konyalılar Federasyonu başkan yardımcısı ve Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali Devebacak: "Dünyanın farklı ülkelerinde, özellikle de Afrika’da yaşanan su sorununa, derneğimiz ve ilgili kurullarımız olarak açtığımız ve açacağımız su kuyuları ile çözüm üretmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki dünyada her gün, beş bine yakın çocuk sağlıksız koşullar ve kirli sulardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Susuzluk ve kuraklık nedeniyle bir bardak temiz suya muhtaç bu mazlum insanlar, kendi çocuklarının da içinde yüzdüğü, köylerine kilometrelerce uzak mikroplu gölet sularını hayvanlarla birlikte içiyorlar. Bu acı tablolar yüreğinizi burkuyor, gözlerinizi yaşartıyorsa sizler de bağışta bulunarak Afrika’da bir su kuyusu hayratı yapabilirsiniz. Bu yapacağınız yardımlar Afrika'da yaşayan ve zor şartlarda hayatını sürdüren yöre halkının sağlıklı yaşaması, temiz su içmesi ve tarımsal kalkınmasına da katkı sağlarken, hayırlarınız dünyada ve ahirette hiç kapanmayan amelleriniz olarak kalacaktır." Dedi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği izmir Şube Başkanı Ahmet Yorulmaz: "Batılı ülkelerin kıtadaki uzun süreli sömürgecilikleri, iklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hakim olduğu Afrika’ da açlık ve sefalet içinde yaşamını sürdüren halkın en büyük sorunlardan biri de susuzluktur. Yetmiş ülkede faaliyet gösteren derneğimiz projelendirilmiş ihtiyaç halindeki ülkelere su kuyuları açmakla birlikte kurban, camii, okul, sağlık ocakları, gıda ve ilaç yardımları da yapmaktadır. Ayrıca iki milyarlık nüfusa hakim müslüman ülkelerde çalışan derneğimiz bünyesindeki hizmet gönüllülerimizin ve hayırseverlerimizin marifetiyle; savaş ve doğal afetlerin yaşandığı yerlerde, yoksul ülkelerde yetim ve korumasız kalan çocukların hayata hazırlanması ve eğitimleri sağlanmaktadır. Ben bu vesile ile, açacakları su kuyuları için Konya Hasanşeyhliler derneğine çok teşekkür ediyorum. Köylerine ve hemşehrilerine sahip çıktıkları kadar, kayda değer hayır ve hasenadlar da yapıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun." şeklinde konuştu.

Merkezi Yağhaneler'de (İzmir) bulunan ve Konyalılar Federasyonuna bağlı olarak hizmet yürüten Konya Hasanşeyhliler derneğinin, klasik hemşehricilik yapmaktan öte yaptığı güzel ve hayırlı işler dolayısıyla, yurdumuz insanının güven ve taktirini kazanmış başarılı bir sivil toplum kuruluşu olduğu gözlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.