HASANŞEYHLİLER CENNET VADİSİNDE BULUŞTU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2013 - 01:30, Güncelleme: 23.06.2013 - 01:30
 

HASANŞEYHLİLER CENNET VADİSİNDE BULUŞTU

İzmir?in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği?nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bahar şenliği Buca Cennet Vadisinde yapıldı.

İzmir’in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği  bahar şenliği Buca Cennet Vadisinde yapıldı.  Çeşitli semtlerden  iki bin kişiye yakın İzmir’de yaşayan Konyalının katıldığı şenlik büyük bir coşku içinde geçti. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile yapılan şenlik açılışı, dernek yönetim kurulu, gençlik kolları, kadın kolları ve orta yaş üstü kurul başkanlarının günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarıyla devam etti. Şenlik kapsamında düzenlenen canlı orkestra eşliğinde müzik, halat çekme ve sandalye oyunu, helva ağası gibi benzer etkinlikler ile katılımcılar huzurlu bir piknik keyfi yaşamış, doyasıya hasret gidermişlerdir. Şenlik etkinlikleri içinde bir konuşma yapan Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali DEVEBACAK: “Bu yılki bahar şenliğimize katılan ikibin kişiye yakın köylümüze ve diğer konuk hemşerilerimize, Anadolumuzun güzel insanlarına minnettarım. Bu güzel insanlar birlik ve beraberlik adına, geçmiş yıllarda olduğu gibi güzel bir dayanışma örneği göstermişlerdir. Bu vesile ile bizi yalnız bırakmayan sivil toplum kuruluşları ve yöneticilerine, Konya Hasanşeyhli olsun olmasın tüm hemşerilerimize ve diğer katılımcılara, gönderdikleri elliden fazla çelenk ile şenlik alanını görsel bir zenginlik, ekonomik ve estetik bir armoniye dönüştüren Hasanşeyhli esnaflarımıza, şenliğimizin gün boyunca tv çekimlerini yapan Kanal 35 TV’ den Murat Gökhan ve ekibine, Dernek yönetimimizin faaliyetleri ile ilgili çalışmalarından dolayı AG Dizayn Tanıtım Hizmetleri’ne, şenliğimize gelen – gelmeyen herkese, bilhassa katkı koyan tüm gönül dostlarına, yönetici ve alt kurul arkadaşlarıma velhasıl adını sayamadığım herkese yürekten teşekkür ediyorum. 10 Ağustos 2013 Cumartesi (Ramazan bayramının üçüncü günü) köyümüzde yapılacak 50. Kuruluş yılı şenliğimizde buluşmak üzere hoşçakalın…” Dedi. Hayır severlerden Hasan Bal'ın lokma döktürmesi , Yönetim Kurulu üyesi Bayram Çan'ın anne ve babasının hayrına un helvası yaptırması ve dualarla kazan kapağının açılması şenliğe  renk katmış, bu ikramlar katılımcıların damak tadı olmuştur.
İzmir?in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği?nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bahar şenliği Buca Cennet Vadisinde yapıldı.

İzmir’in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği  bahar şenliği Buca Cennet Vadisinde yapıldı.

 Çeşitli semtlerden  iki bin kişiye yakın İzmir’de yaşayan Konyalının katıldığı şenlik büyük bir coşku içinde geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile yapılan şenlik açılışı, dernek yönetim kurulu, gençlik kolları, kadın kolları ve orta yaş üstü kurul başkanlarının günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarıyla devam etti. Şenlik kapsamında düzenlenen canlı orkestra eşliğinde müzik, halat çekme ve sandalye oyunu, helva ağası gibi benzer etkinlikler ile katılımcılar huzurlu bir piknik keyfi yaşamış, doyasıya hasret gidermişlerdir.

Şenlik etkinlikleri içinde bir konuşma yapan Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali DEVEBACAK: “Bu yılki bahar şenliğimize katılan ikibin kişiye yakın köylümüze ve diğer konuk hemşerilerimize, Anadolumuzun güzel insanlarına minnettarım. Bu güzel insanlar birlik ve beraberlik adına, geçmiş yıllarda olduğu gibi güzel bir dayanışma örneği göstermişlerdir. Bu vesile ile bizi yalnız bırakmayan sivil toplum kuruluşları ve yöneticilerine, Konya Hasanşeyhli olsun olmasın tüm hemşerilerimize ve diğer katılımcılara, gönderdikleri elliden fazla çelenk ile şenlik alanını görsel bir zenginlik, ekonomik ve estetik bir armoniye dönüştüren Hasanşeyhli esnaflarımıza, şenliğimizin gün boyunca tv çekimlerini yapan Kanal 35 TV’ den Murat Gökhan ve ekibine, Dernek yönetimimizin faaliyetleri ile ilgili çalışmalarından dolayı AG Dizayn Tanıtım Hizmetleri’ne, şenliğimize gelen – gelmeyen herkese, bilhassa katkı koyan tüm gönül dostlarına, yönetici ve alt kurul arkadaşlarıma velhasıl adını sayamadığım herkese yürekten teşekkür ediyorum. 10 Ağustos 2013 Cumartesi (Ramazan bayramının üçüncü günü) köyümüzde yapılacak 50. Kuruluş yılı şenliğimizde buluşmak üzere hoşçakalın…” Dedi.

Hayır severlerden Hasan Bal'ın lokma döktürmesi , Yönetim Kurulu üyesi Bayram Çan'ın anne ve babasının hayrına un helvası yaptırması ve dualarla kazan kapağının açılması şenliğe  renk katmış, bu ikramlar katılımcıların damak tadı olmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.