HASANŞEYHLİLERDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2014 - 06:46, Güncelleme: 25.04.2014 - 06:46
 

HASANŞEYHLİLERDEN KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

İzmir?de hizmet yürüten Konya Hasanşeyhliler Derneği yönetimince, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle erkeklere yönelik bir etkinlik düzenlendi.

İzmir’de hizmet yürüten Konya  Hasanşeyhliler  Derneği  yönetimince,  Kutlu Doğum Haftası nedeniyle  erkeklere  yönelik bir etkinlik düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen programda kendi yörelerinden yetişmiş din görevlileri Ali Çiçek, Alaaddin Daşkın, Vehbi Çat, Hüseyin Eğilmez, Ramazan Bozyiğit ve Cafer Daşkın tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlüd-i Şerif, ilahiler ve şiirler okundu. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan derneğin ilk kurucusu Mehmet Ali Acar, Allah’ın varlığı ve birliği, peygamber efendimizin güzel ahlakı ve dinin sosyal hayatımız üzerindeki gerekliliği ve samimiyet konusunda hoş bir sohbet yaptı. Amaçlarının Hz. Muhammed'i hatırlamak ve hatırlatmak olduğunu söyleyen Konyalılar Federasyonu başkan yardımcısı ve Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali DEVEBACAK:  “Tüm Anadolu insanı gibi, nerede yaşarlarsa yaşasınlar Konyalılar ulusal ve dini değerlerine her zaman sahip çıkmışlardır. Allah’ın ve peygamberin yolundan gitmek toplumları olumlu etkiler. İki cihanın efendisi peygamberimiz müstesna hayatı ve güzel ahlakı ile bizlere her zaman önder ve örnek olmuştur. Bu bakımdan ona olan sevgimiz kutlu doğum haftası ile sınırlı değildir. Yılın tüm vaktinde peygamberimizi anmalı, onun sevgisini tüm insanlığa anlatmalıyız.” Dedi. Sivil toplum kuruluşları ile daha çok İzmir’de yaşayan Konyalı vatandaşlarımızın ve yöre sakinlerinin ilgi gösterdiği  etkinlikte  tavuklu pilav, ayran, lokum ve Hz. Muhammed efendimizi temsilen gül ikram 
İzmir?de hizmet yürüten Konya Hasanşeyhliler Derneği yönetimince, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle erkeklere yönelik bir etkinlik düzenlendi.

İzmir’de hizmet yürüten Konya  Hasanşeyhliler  Derneği  yönetimince,  Kutlu Doğum Haftası nedeniyle  erkeklere  yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen programda kendi yörelerinden yetişmiş din görevlileri Ali Çiçek, Alaaddin Daşkın, Vehbi Çat, Hüseyin Eğilmez, Ramazan Bozyiğit ve Cafer Daşkın tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlüd-i Şerif, ilahiler ve şiirler okundu. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan derneğin ilk kurucusu Mehmet Ali Acar, Allah’ın varlığı ve birliği, peygamber efendimizin güzel ahlakı ve dinin sosyal hayatımız üzerindeki gerekliliği ve samimiyet konusunda hoş bir sohbet yaptı.

Amaçlarının Hz. Muhammed'i hatırlamak ve hatırlatmak olduğunu söyleyen Konyalılar Federasyonu başkan yardımcısı ve Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali DEVEBACAK:  “Tüm Anadolu insanı gibi, nerede yaşarlarsa yaşasınlar Konyalılar ulusal ve dini değerlerine her zaman sahip çıkmışlardır. Allah’ın ve peygamberin yolundan gitmek toplumları olumlu etkiler. İki cihanın efendisi peygamberimiz müstesna hayatı ve güzel ahlakı ile bizlere her zaman önder ve örnek olmuştur. Bu bakımdan ona olan sevgimiz kutlu doğum haftası ile sınırlı değildir. Yılın tüm vaktinde peygamberimizi anmalı, onun sevgisini tüm insanlığa anlatmalıyız.” Dedi.

Sivil toplum kuruluşları ile daha çok İzmir’de yaşayan Konyalı vatandaşlarımızın ve yöre sakinlerinin ilgi gösterdiği  etkinlikte  tavuklu pilav, ayran, lokum ve Hz. Muhammed efendimizi temsilen gül ikram 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.