sçim

HASTANE PERSONELİNDEN KARAKAYA CİNAYETİNE TEPKİ

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.07.2022 - 12:30, Güncelleme: 07.07.2022 - 18:29
 

HASTANE PERSONELİNDEN KARAKAYA CİNAYETİNE TEPKİ

Seydişehir Devlet Hastanesi personelleri Konya’da cinayete kurban giden meslektaşları için hastane önünde Saygı duruşunun ardından birlikte İstiklal Marşı okudular ve yapılan basın açıklaması ile kınama mesajı yayınladılar.

  "Üzgünüz, Öfkeliyiz! İş bıraktık! Ama yine de cana can katmak için çalışıyoruz. Var gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz.” diye başlayan basın açıklamasını hastane personelinden Hüseyin Karakuş’un okumasıyla bildikte merhum Dr. Ekrem Karakaya’nın ruhuna Fatiha okudular. Basın açıklamasında: Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Şehit doktorumuzun acısı yüreğimizi yakmış, tüm sağlık camiasını derinden yaralamıştır. Can güvenliğinden yoksun bir şekilde sağlık hizmetlerinin yürütülemeyeceği açıktır. Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösterdiği bu olay; tüm sağlık kurum ve kuruluşları bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini, hiçbir silah veya suç aletinin bu kurumların bahçelerine bile alınmaması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir. Dr. Ekrem Karakaya’nın katledildiği ilden yeniden ve daha güçlü bir şekilde söylüyoruz: Şiddet karşısında hekimlerin/sağlık çalışanlarının kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve bu sorun çözüme niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımızı, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Merhum doktorumuza Allah’tan rahmet acılı ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Sağlık camiamızın başı sağ olsun.”    
Seydişehir Devlet Hastanesi personelleri Konya’da cinayete kurban giden meslektaşları için hastane önünde Saygı duruşunun ardından birlikte İstiklal Marşı okudular ve yapılan basın açıklaması ile kınama mesajı yayınladılar.

 

"Üzgünüz, Öfkeliyiz! İş bıraktık! Ama yine de cana can katmak için çalışıyoruz. Var gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz.” diye başlayan basın açıklamasını hastane personelinden Hüseyin Karakuş’un okumasıyla bildikte merhum Dr. Ekrem Karakaya’nın ruhuna Fatiha okudular.

Basın açıklamasında:
Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Şehit doktorumuzun acısı yüreğimizi yakmış, tüm sağlık camiasını derinden yaralamıştır.
Can güvenliğinden yoksun bir şekilde sağlık hizmetlerinin yürütülemeyeceği açıktır. Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösterdiği bu olay; tüm sağlık kurum ve kuruluşları bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini, hiçbir silah veya suç aletinin bu kurumların bahçelerine bile alınmaması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir.
Dr. Ekrem Karakaya’nın katledildiği ilden yeniden ve daha güçlü bir şekilde söylüyoruz: Şiddet karşısında hekimlerin/sağlık çalışanlarının kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve bu sorun çözüme niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımızı, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Merhum doktorumuza Allah’tan rahmet acılı ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Sağlık camiamızın başı sağ olsun.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.