Hayaline Sağlık Kezban Teyze (Videolu Haber)

Yaşam (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.08.2022 - 11:49, Güncelleme: 14.08.2022 - 12:10
 

Hayaline Sağlık Kezban Teyze (Videolu Haber)

Konya’nın Seydişehir ilçesi Pınarbaşı Mahallesinde 6 adet tarihi hikayeyi ve 50 adet objeyi, eski ayakkabı, saksı ve elbiseleri kullanarak hayal bahçesi haline dönüştüren çevre dostu iki çocuk annesi 71 yaşında ki Kezban Gören ‘in hayal bahçesini görenler tarihte yolculuk yapıyor.

  İlkokul mezunu Kezban Gören kitap ve şiir okumayı çok sevdiğini belirterek şimdiye kadar 200 yakın kitap okuduğunu bu objelerin çoğunu da kitaplarda okudukları milli kahramanları hayal ederek yaptığını belirtti. ATA YADİGARI KÜÇÜK BAHÇEYE KOCA BİR HAYAL DÜNYASI SIĞDI Keziban Gören “Ben bu bahçede doğdum bu bahçe babamdan, annemden kalma çok büyük değil ama 614 m2 bir yer. Burayı daha önceleri sebze bahçesi olarak kullanıyorduk. Sonradan içimde bir merak çocukluğumdan kalma yapmak istediklerim yapamadıklarım ortaya çıktı. Bende burayı hobi bahçesine dönüştüreyim dedim. Dönüştürürken de okuduğum kitaplardan esinlendim. Çocukluğumdan aklımda kalan hayali kahramanları gerçekleştirmeye çalıştım . HİKAYELERİ HAYAL DÜNYAMDAKİ ŞEKİLLERİ VERDİM Gören “Hayal bahçemde Yörük Ali, Kahraman Kara Fatma, Falcı Bacı, Kemalettin Tuğcu’dan okuduğum tanrı misafiri, Ressam Bedizci Kalay, Malabadi Köprüsü hikayelerini objeleştirdim.” ESKİ EŞYALARI ÇÖPE ATACAĞIMA GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDIM Gören: "Ailemden kalan eşyaları geri dönüşüme kazandırmak istedim. Yani bunları çöpe atmak yerine  ne yapabilirim diye düşündüm. Eski ayakkabıların içlerine çiçek ektim. Ailemden kalan tufranlar, küplerle böyle bir hayal bahçesi oluşturdum . MAHALLEDEKİ OKUL ÖĞRENCİLERİ BAHÇEMİ GEZMEYE GELİYOR Gören: "Mahallemizde bulunun Selçuklu İlk Okul öğrencileri öğretmenleri ile bahçemi gezmeye geliyor. Öğretmenleri burada çok iyi tarih öğrendiklerini söylüyor. Burayı beğenen çocuklar ailelerine de bahsediyor onlarda gezmeye geliyor. Geçen gün Kaymakamımız Deniz Pişkin'de geldi oda çok beğendi. En kısa sürede ailesini de buraya gezdirmeye getireceğini söyledi" dedi Kezban teyzemize bu güzel hobi bahçesinde tatlı diliyle anlattığı güzel tarih yolculuğu için Toroslar Gazetesi ailesi olarak teşekkür ediyoruz. Herkesin de bu bahçeyi gezmesini tavsiye ediyoruz. Hayaline Sağlık Kezban Teyze...
Konya’nın Seydişehir ilçesi Pınarbaşı Mahallesinde 6 adet tarihi hikayeyi ve 50 adet objeyi, eski ayakkabı, saksı ve elbiseleri kullanarak hayal bahçesi haline dönüştüren çevre dostu iki çocuk annesi 71 yaşında ki Kezban Gören ‘in hayal bahçesini görenler tarihte yolculuk yapıyor.

 

İlkokul mezunu Kezban Gören kitap ve şiir okumayı çok sevdiğini belirterek şimdiye kadar 200 yakın kitap okuduğunu bu objelerin çoğunu da kitaplarda okudukları milli kahramanları hayal ederek yaptığını belirtti.

ATA YADİGARI KÜÇÜK BAHÇEYE KOCA BİR HAYAL DÜNYASI SIĞDI

Keziban Gören “Ben bu bahçede doğdum bu bahçe babamdan, annemden kalma çok büyük değil ama 614 m2 bir yer. Burayı daha önceleri sebze bahçesi olarak kullanıyorduk. Sonradan içimde bir merak çocukluğumdan kalma yapmak istediklerim yapamadıklarım ortaya çıktı. Bende burayı hobi bahçesine dönüştüreyim dedim. Dönüştürürken de okuduğum kitaplardan esinlendim. Çocukluğumdan aklımda kalan hayali kahramanları gerçekleştirmeye çalıştım .

HİKAYELERİ HAYAL DÜNYAMDAKİ ŞEKİLLERİ VERDİM

Gören “Hayal bahçemde Yörük Ali, Kahraman Kara Fatma, Falcı Bacı, Kemalettin Tuğcu’dan okuduğum tanrı misafiri, Ressam Bedizci Kalay, Malabadi Köprüsü hikayelerini objeleştirdim.”

ESKİ EŞYALARI ÇÖPE ATACAĞIMA GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDIM

Gören: "Ailemden kalan eşyaları geri dönüşüme kazandırmak istedim. Yani bunları çöpe atmak yerine  ne yapabilirim diye düşündüm. Eski ayakkabıların içlerine çiçek ektim. Ailemden kalan tufranlar, küplerle böyle bir hayal bahçesi oluşturdum .

MAHALLEDEKİ OKUL ÖĞRENCİLERİ BAHÇEMİ GEZMEYE GELİYOR

Gören: "Mahallemizde bulunun Selçuklu İlk Okul öğrencileri öğretmenleri ile bahçemi gezmeye geliyor. Öğretmenleri burada çok iyi tarih öğrendiklerini söylüyor. Burayı beğenen çocuklar ailelerine de bahsediyor onlarda gezmeye geliyor. Geçen gün Kaymakamımız Deniz Pişkin'de geldi oda çok beğendi. En kısa sürede ailesini de buraya gezdirmeye getireceğini söyledi" dedi

Kezban teyzemize bu güzel hobi bahçesinde tatlı diliyle anlattığı güzel tarih yolculuğu için Toroslar Gazetesi ailesi olarak teşekkür ediyoruz. Herkesin de bu bahçeyi gezmesini tavsiye ediyoruz. Hayaline Sağlık Kezban Teyze...
Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.