"HEDEF, İŞ GÜCÜ OLUŞTURMAK"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2013 - 12:01, Güncelleme: 01.03.2013 - 12:01
 

"HEDEF, İŞ GÜCÜ OLUŞTURMAK"

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Dünya Bankası'nın 2013 yılı raporunda kalkınma için istihdam vurgusu yapıldığına dikkat çekti.

  Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Dünya Bankası'nın 2013 yılı raporunda kalkınma için istihdam vurgusu yapıldığına dikkat çekti. Halil Etyemez, Türkiye'de istihdam politikalarında yakalanan başarıdan söz ederek, istihdam teşviklerinden yaklaşık 1 milyon 200 bin işyeri ile 8.4 milyon sigortalının yararlandığını, teşviklerin önümüzdeki dönemde etkinliğinin artırılarak devam edeceğini söyledi. Dünya Bankası ile Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ankara Swiss Hotel'de 'İŞLER' başlıklı 2013 yılı Dünya Kalkınma Raporu Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi. Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofis Direktörü Martin Raiser, raporun yazarı Jesko Hentschel'in yanı sıra panelde konuşmacı olarak kurum ve kuruluşlardan uzmanlar katıldı.   'TÜRKİYE SON 10 YILDA BÜYÜDÜ' Açılışta söz alan Martin Raiser, Türkiye'nin son 10 yıldaki büyüme hızına dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin dünyada 16. sırada olduğunu aktaran Raiser, dünyadaki iş gücü sıkıntısına vurgu yaptı. Raiser, özellikle genç iş gücü ile kadın iş gücünün önemine işaret ederek, çoğu ülkeler için bunların iş gücüne katılmasının sıkıntılı olduğuna değindi ve Türkiye'de 8-10 yıl böyle bir sıkıntının bulunmadığını söyleyip, Türkiye'de kadın ve gençlerin iş gücüne katılmada bir sorun yaşamayacağını dile getirdi.   HEDEF, İŞ GÜCÜ OLUŞTURMAK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de konuşmasında, iş gücü için yeni işler oluşturulmasının hedeflendiğini anlattı. Yine dezavantajlı grupların istihdamı ile çalışma şartları, çalışanların sağlık ve güvenliği gibi ayrıca bazı hususların da değerlendirildiğini kaydeden Etyemez, raporun önemini şöyle izah etti: "Dünya Bankası 'İŞLER' raporu ile çok boyutlu dünya ölçeğinde bir çalışmanın fotoğrafa imza atmaktadır. Bu raporun hükümetler ve uluslar arası kuruluşlara referans olabilecek önemli bir çalışma olarak değerlendirilmeli. Moskova'da yapılan G-20 Çalışma Bakanları toplantısında da bu rapor sunulmuş ve tartışılmıştır. Raporda işin bireyler ve toplumlar için anlamı değerlendirilmekte, sorunların ülkelerin coğrafi, demokratik ve soysa ekonomik durumlarına göre farklılık gösterdiği vurgulanmaktadır. Dolayısıyla çözüm önerilerinin her ülke için farklılaşacağı sonucu ortaya çıkmaktadır."   "2 MİLYAR İNSAN İŞ GÜCÜNE KATILMIYOR" Raporda yer alan birkaç farklı rakamdan söz eden Etyemez, "Dünyada 3.1 milyar insanın bir iş sahibi olduğunu, bunların 1.6 milyarının ücretli çalıştığını, 1.5 milyarının ise tarım yada kendi işinde çalıştığı belirtilmektedir. Dünyada 2 milyar insan iş gücüne katılmamakta. Bugün ki istihdam oranlarını muhafaza edebilmek için önümüzdeki 15 yılda 600 milyon yeni iş oluşturmak zorundayız. 115 milyon
Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Dünya Bankası'nın 2013 yılı raporunda kalkınma için istihdam vurgusu yapıldığına dikkat çekti.

 

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Dünya Bankası'nın 2013 yılı raporunda kalkınma için istihdam vurgusu yapıldığına dikkat çekti.

Halil Etyemez, Türkiye'de istihdam politikalarında yakalanan başarıdan söz ederek, istihdam teşviklerinden yaklaşık 1 milyon 200 bin işyeri ile 8.4 milyon sigortalının yararlandığını, teşviklerin önümüzdeki dönemde etkinliğinin artırılarak devam edeceğini söyledi.

Dünya Bankası ile Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ankara Swiss Hotel'de 'İŞLER' başlıklı 2013 yılı Dünya Kalkınma Raporu Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi. Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofis Direktörü Martin Raiser, raporun yazarı Jesko Hentschel'in yanı sıra panelde konuşmacı olarak kurum ve kuruluşlardan uzmanlar katıldı.

 

'TÜRKİYE SON 10 YILDA BÜYÜDÜ'

Açılışta söz alan Martin Raiser, Türkiye'nin son 10 yıldaki büyüme hızına dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin dünyada 16. sırada olduğunu aktaran Raiser, dünyadaki iş gücü sıkıntısına vurgu yaptı. Raiser, özellikle genç iş gücü ile kadın iş gücünün önemine işaret ederek, çoğu ülkeler için bunların iş gücüne katılmasının sıkıntılı olduğuna değindi ve Türkiye'de 8-10 yıl böyle bir sıkıntının bulunmadığını söyleyip, Türkiye'de kadın ve gençlerin iş gücüne katılmada bir sorun yaşamayacağını dile getirdi.

 

HEDEF, İŞ GÜCÜ OLUŞTURMAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de konuşmasında, iş gücü için yeni işler oluşturulmasının hedeflendiğini anlattı. Yine dezavantajlı grupların istihdamı ile çalışma şartları, çalışanların sağlık ve güvenliği gibi ayrıca bazı hususların da değerlendirildiğini kaydeden Etyemez, raporun önemini şöyle izah etti:

"Dünya Bankası 'İŞLER' raporu ile çok boyutlu dünya ölçeğinde bir çalışmanın fotoğrafa imza atmaktadır. Bu raporun hükümetler ve uluslar arası kuruluşlara referans olabilecek önemli bir çalışma olarak değerlendirilmeli. Moskova'da yapılan G-20 Çalışma Bakanları toplantısında da bu rapor sunulmuş ve tartışılmıştır. Raporda işin bireyler ve toplumlar için anlamı değerlendirilmekte, sorunların ülkelerin coğrafi, demokratik ve soysa ekonomik durumlarına göre farklılık gösterdiği vurgulanmaktadır. Dolayısıyla çözüm önerilerinin her ülke için farklılaşacağı sonucu ortaya çıkmaktadır."

 

"2 MİLYAR İNSAN İŞ GÜCÜNE KATILMIYOR"

Raporda yer alan birkaç farklı rakamdan söz eden Etyemez, "Dünyada 3.1 milyar insanın bir iş sahibi olduğunu, bunların 1.6 milyarının ücretli çalıştığını, 1.5 milyarının ise tarım yada kendi işinde çalıştığı belirtilmektedir. Dünyada 2 milyar insan iş gücüne katılmamakta. Bugün ki istihdam oranlarını muhafaza edebilmek için önümüzdeki 15 yılda 600 milyon yeni iş oluşturmak zorundayız. 115 milyon

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.