İKİ AYRI YERDEKİ SAMAN YANGINI İFTAİYECİLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.08.2013 - 06:18, Güncelleme: 04.08.2013 - 06:18
 

İKİ AYRI YERDEKİ SAMAN YANGINI İFTAİYECİLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

Aynı zamanda Akçalar Kasabası ve Kumluca Köyü?nde çıkan saman balyası yangınları itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı.

Aynı zamanda  Akçalar Kasabası ve Kumluca Köyü’nde çıkan saman balyası yangınları itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Akçalar Kasabası kenarında bulunan Deniz Sonuvar’a ait saman balyası yığınındaki 30 bine yakın saman balyası  yanarak kül oldu. Saat 11:30 da meydana gelen yangının yığın üzerindeki naylonların rüzgardan savrularak elektrik hattı tellerinin üzerine düşmesi ve elektrik tellerinin ark yapması ile tutuşan naylonların saman balyalarını tutuşturması sonucu oluştuğu bildirildi. Akçalar Kasabasında çıkan saman yangını Akçalar Kasabası Belediyesi ,Seydişehir Belediyesi, Gevrekli Kasabası Belediyesi, Çavuş Kasabası Belediyesi itfaiyelerinin seferber olmasıyla ve bu belediyelerinin iş makineleriyle yangın söndürülmeye çalışılırken Kumluca Köyünden ikinci bir saman balyası yangını ihbarı alındı. Seydişehir Belediyesine bağlı itfaiyeler saat  14:00 sıralarında çıkan Kumluca Köyündeki saman balyası yangınına sevkedildi. Burada çıkan yangında ise yüzlerce saman balyasının yandığı  ve 30 hektara yakın içerisinde saman talaşları bulunan tarlanın zarar gördüğü öğrenildi. Kumluca Köyündeki yangının İsmail Ünsal’a tarlada bulunan saman balyalarının sigara izmaritinden tutuştuğu tahmin ediliyor. Akçalar Kasabasındaki saman yangını ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fikret Kerpiç “ Yangın büyük bir yangın. Medaşa ait elektrik hattında çıkan yangında yaklaşık 30 – 35 bin balya yandı. Yangının köye sıçrama ihtimalide vardı. Başta kasabamıza ait itfaiye ekipleri, Seydişehir Belediyesi, Gevrekli Kasabası Belediyesi, Çavuş Kasabası Belediyesi itfaiye ekipleri, sulama tankları, bu belediyelere ait iş makineleri ve bölgemizde faaliyet gösteren İsmail Çelik İnşaat Şirketine ait iş makineleri ve araçları çıkan saman balyası yangının söndürmek için seferber oldular. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları baya uzun olacağa benziyor. Akçalar Belediyesi olarak başta Seydişehir Belediyesi ve çevre belediyelere yardımlarından dolayı teşekkür ederim.” Dedi
Aynı zamanda Akçalar Kasabası ve Kumluca Köyü?nde çıkan saman balyası yangınları itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı.

Aynı zamanda  Akçalar Kasabası ve Kumluca Köyü’nde çıkan saman balyası yangınları itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı.

Akçalar Kasabası kenarında bulunan Deniz Sonuvar’a ait saman balyası yığınındaki 30 bine yakın saman balyası  yanarak kül oldu.

Saat 11:30 da meydana gelen yangının yığın üzerindeki naylonların rüzgardan savrularak elektrik hattı tellerinin üzerine düşmesi ve elektrik tellerinin ark yapması ile tutuşan naylonların saman balyalarını tutuşturması sonucu oluştuğu bildirildi.

Akçalar Kasabasında çıkan saman yangını Akçalar Kasabası Belediyesi ,Seydişehir Belediyesi, Gevrekli Kasabası Belediyesi, Çavuş Kasabası Belediyesi itfaiyelerinin seferber olmasıyla ve bu belediyelerinin iş makineleriyle yangın söndürülmeye çalışılırken Kumluca Köyünden ikinci bir saman balyası yangını ihbarı alındı.

Seydişehir Belediyesine bağlı itfaiyeler saat  14:00 sıralarında çıkan Kumluca Köyündeki saman balyası yangınına sevkedildi.

Burada çıkan yangında ise yüzlerce saman balyasının yandığı  ve 30 hektara yakın içerisinde saman talaşları bulunan tarlanın zarar gördüğü öğrenildi.

Kumluca Köyündeki yangının İsmail Ünsal’a tarlada bulunan saman balyalarının sigara izmaritinden tutuştuğu tahmin ediliyor.

Akçalar Kasabasındaki saman yangını ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fikret Kerpiç “ Yangın büyük bir yangın. Medaşa ait elektrik hattında çıkan yangında yaklaşık 30 – 35 bin balya yandı. Yangının köye sıçrama ihtimalide vardı. Başta kasabamıza ait itfaiye ekipleri, Seydişehir Belediyesi, Gevrekli Kasabası Belediyesi, Çavuş Kasabası Belediyesi itfaiye ekipleri, sulama tankları, bu belediyelere ait iş makineleri ve bölgemizde faaliyet gösteren İsmail Çelik İnşaat Şirketine ait iş makineleri ve araçları çıkan saman balyası yangının söndürmek için seferber oldular. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları baya uzun olacağa benziyor. Akçalar Belediyesi olarak başta Seydişehir Belediyesi ve çevre belediyelere yardımlarından dolayı teşekkür ederim.” Dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.