İLÇEMİZE 42 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2018 - 10:07, Güncelleme: 10.11.2018 - 10:07
 

İLÇEMİZE 42 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI

Lise düzeyinde kız öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacı ile hizmet verecek Kız öğrenci pansiyonu törenle hizmete girdi.

İlçe müftüsü Adem Bebek'in  duası ile açılışı yapılan  törene Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, davetliler  öğrenciler katıldı.   Açılışta konuşan Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Vural  "Şehir dışından  gelen liseli kız öğrencilerin barınma  ihtiyacını karşılamak amacı ile  açılan  bir yurt. Yurdumuza 42 kişi ile  başladık,  zamanla kapasite artırımı ile 60 kişiye çıkarmayı planlıyoruz. Donatımı Türkiye de bir ilk, host otel modelinde. Odalar iki kişilik bazali, öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinde farklı menüler veriliyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğu ilçedeki diğer liselerin öğrencisi, çok fazla talep var kırkın üzerinde yedek müracaat var. Pansiyona öğrenci yerleştirme de endüstri meslek lisesi öğrencileri öncelikli kayıt hakkına sahip, özellikle önümüzdeki yıl kimya ve bilişim bölümlerine kız öğrencilerinin talebi olacağı bekleniyoruz. Yurdun açılmasında emeği geçen  herkese teşekkür  ediyorum."dedi.    Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan konuşmasında " Atıl  bir lojman binası sihirli ellerle İhtiyacı olan öğrencilerimize  güzel  bir yurda dönüştü. Ciddi bir ihtiyaçtı. Son dönemde  devletimizin kız öğrencilerin okuması için  ciddi bir çalışması var bu yurt onun  göstergesi oldu. Bu yurtta Şehir dışından  gelen lise öğrencilerin barınma konusunda problemi çözecek donatımı ile  modern bir  yurt oldu. Emeği geçen  Okul Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ediyorum.”  dedi.
Lise düzeyinde kız öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacı ile hizmet verecek Kız öğrenci pansiyonu törenle hizmete girdi.

İlçe müftüsü Adem Bebek'in  duası ile açılışı yapılan  törene Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, davetliler  öğrenciler katıldı.

 

Açılışta konuşan Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Vural  "Şehir dışından  gelen liseli kız öğrencilerin barınma  ihtiyacını karşılamak amacı ile  açılan  bir yurt. Yurdumuza 42 kişi ile  başladık,  zamanla kapasite artırımı ile 60 kişiye çıkarmayı planlıyoruz. Donatımı Türkiye de bir ilk, host otel modelinde. Odalar iki kişilik bazali, öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinde farklı menüler veriliyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğu ilçedeki diğer liselerin öğrencisi, çok fazla talep var kırkın üzerinde yedek müracaat var. Pansiyona öğrenci yerleştirme de endüstri meslek lisesi öğrencileri öncelikli kayıt hakkına sahip, özellikle önümüzdeki yıl kimya ve bilişim bölümlerine kız öğrencilerinin talebi olacağı bekleniyoruz. Yurdun açılmasında emeği geçen  herkese teşekkür  ediyorum."dedi.

 

 Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan konuşmasında " Atıl  bir lojman binası sihirli ellerle İhtiyacı olan öğrencilerimize  güzel  bir yurda dönüştü. Ciddi bir ihtiyaçtı. Son dönemde  devletimizin kız öğrencilerin okuması için  ciddi bir çalışması var bu yurt onun  göstergesi oldu. Bu yurtta Şehir dışından  gelen lise öğrencilerin barınma konusunda problemi çözecek donatımı ile  modern bir  yurt oldu. Emeği geçen  Okul Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ediyorum.”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.