CUMHURİYET BAYRAMINA CUMHURİYET YAŞITLARI DAMGASINI VURDU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2013 - 02:59, Güncelleme: 29.10.2013 - 02:59
 

CUMHURİYET BAYRAMINA CUMHURİYET YAŞITLARI DAMGASINI VURDU

Cumhuriyet?in 90. Yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet’in 90. Yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı. Belediye önündeki törene protokol ve vatandaşların yanı sıra gaziler, şehit aileleri ve cumhuriyet yaşıtları da katıldı. Öğrencilerin ve vatandaşların cumhuriyet bayramını kutlayan Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık’ın yanı sıra bu yılki Cumhuriyet Bayramı törenlerinde farklılık yaşanarak Cumhuriyet yaşıtı Hasan Kaya’da halkın bayramını kutlayanlar arasındaydı. Şeref tribününde protokol ve sivil toplum kuruluşlarıyla karışık gazilerin, cumhuriyet yaşıtlarının oturması renkli görüntülere neden oldu. Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kaymakam Sonel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Sonel Çok zor  şartlarda kurulan Cumhuriyetimizin  kıymetini hepimizin iyi bilmesi gerektiğini ifade ederek bu toprakları vatan yapan  ecdadımıza  karşı sorumluluklarımız var dedi. Çok zor  şartlarda kurulan Cumhuriyetimizin  kıymetini hepimizin iyi bilmesi gerekir diyen Kaymakam Tuncay Sonel: Bu toprakları Vatan yapan  ecdadımıza  karşı sorumluluklarımız var.Türkiye  eski Türkiye  Değil.Yurt içinde ve  yurt  dışında itibarı var.Bu vatan için Şehit  düşmüş ecdadımıza ,gazi olanlara şükran borçluyuz.Çiftçinin,memurun,öğretmenin öğrencinin Tüm yurttaşların görevini en iyi şekilde yerine getirmesi gerekir” dedi. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilerin hediyelerini törene katılan şehit aileleri, cumhuriyet yaşıtları ve gaziler verdi. Seydişehir Lisesi Kırık kaşıklar ekibi ve İsmet Şen İlkokulunun gösterileri büyük beğeni kazanırken Sancak Mehter Takımının sunduğu  mehteran müziği de ilgi gördü. Seydişehir Judo Klübü ve belediye bünyesinde spor yapan karate Kulübünün gösterilerinden sonra belediyenin araç filosu ve esnafların oluşturduğu kortejden sonra Teknik Endüstri Meslek Lisesinin bando eşliğinde öğrencilerin resmi tören geçidi ile bayram sona erdi.
Cumhuriyet?in 90. Yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet’in 90. Yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Belediye önündeki törene protokol ve vatandaşların yanı sıra gaziler, şehit aileleri ve cumhuriyet yaşıtları da katıldı.

Öğrencilerin ve vatandaşların cumhuriyet bayramını kutlayan Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Garnizon Komutanı Mehmet Oyanık’ın yanı sıra bu yılki Cumhuriyet Bayramı törenlerinde farklılık yaşanarak Cumhuriyet yaşıtı Hasan Kaya’da halkın bayramını kutlayanlar arasındaydı.

Şeref tribününde protokol ve sivil toplum kuruluşlarıyla karışık gazilerin, cumhuriyet yaşıtlarının oturması renkli görüntülere neden oldu.

Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kaymakam Sonel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kaymakam Sonel Çok zor  şartlarda kurulan Cumhuriyetimizin  kıymetini hepimizin iyi bilmesi gerektiğini ifade ederek bu toprakları vatan yapan  ecdadımıza  karşı sorumluluklarımız var dedi.

Çok zor  şartlarda kurulan Cumhuriyetimizin  kıymetini hepimizin iyi bilmesi gerekir diyen Kaymakam Tuncay Sonel:

Bu toprakları Vatan yapan  ecdadımıza  karşı sorumluluklarımız var.Türkiye  eski Türkiye  Değil.Yurt içinde ve  yurt  dışında itibarı var.Bu vatan için Şehit  düşmüş ecdadımıza ,gazi olanlara şükran borçluyuz.Çiftçinin,memurun,öğretmenin öğrencinin Tüm yurttaşların görevini en iyi şekilde yerine getirmesi gerekir” dedi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilerin hediyelerini törene katılan şehit aileleri, cumhuriyet yaşıtları ve gaziler verdi.

Seydişehir Lisesi Kırık kaşıklar ekibi ve İsmet Şen İlkokulunun gösterileri büyük beğeni kazanırken Sancak Mehter Takımının sunduğu  mehteran müziği de ilgi gördü.

Seydişehir Judo Klübü ve belediye bünyesinde spor yapan karate Kulübünün gösterilerinden sonra belediyenin araç filosu ve esnafların oluşturduğu kortejden sonra Teknik Endüstri Meslek Lisesinin bando eşliğinde öğrencilerin resmi tören geçidi ile bayram sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.