IPARD 10. BAŞVURU ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2021 - 01:36, Güncelleme: 08.02.2021 - 01:36
 

IPARD 10. BAŞVURU ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarım Kırsal Kalkınma ve Destekleme (IPARD) programı 10. başvuru çağrısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Seydişehir Belediye Düğün salonunda yapıldı.

Seydişehir Belediyesi ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, STK Başkanları, Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarları, Mahalle Temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Seydişehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı destekleme amacı ile yapılan bu tür çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;  “Seydişehir’imiz, sanayide, tarımda, hayvancılıkta gelişmesini sürekli sürdüren bir ilçe konumundadır. Bu kapsamda Seydişehir’imizin tarım ve hayvancılık sektöründe daha da gelişmesini sağlamak amacıyla hem belediye olarak hem de devletimizin ilgili kurumları aracılığıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de TKDK Konya Şubemiz ile birlikte tarım ve hayvancılık konusundaki desteklemeler konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Ancak vatandaşlarımız bu konuda biraz aktif ve duyarlı değil. Hükümet'imizin bu sektörde ilgilenen vatandaşlarımıza sunduğu destekler bir hayli fazla ve yüksek olmasına rağmen Seydişehir halkı olarak köy ve kasabalarımızla birlikte bu tür projelerimizden yeterince faydalandığımızı söyleyemiyoruz. Kırsal mahallelerimizde belediye olarak vatandaşlarımızın bireysel proje desteklerinde her türlü destek ve katkıyı sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz. Kırsal mahallelerimizdeki bu tür yatırımcılara ve bu sektörle ilgilenen vatandaşlarımıza daha fazla destek vermeyi yaygın hale getirmeye devam edeceğiz. Hayvancılık bölgesi oluşturma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Birinci sınıf tarım arazi olmamak kaydıyla nerede olursa olsun proje getiren herkese ruhsat verdik vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin ister tarım, ister hayvancılık, ister sanayi olsun üretmeye ihtiyacı var. Elhamdülillah özellikle Anadolu insanının ürettiği ürünlerin neredeyse tamamı yurt dışına ihraç ediliyor. Seydişehir OSB’de bu noktada yatırım yapmaya başlayan arkadaşlarımız var. Proje üretme noktasında ve yatırımlara yönlendirme noktasında hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Konya TKDK İl Koordinatörü Yakup Uysal ve İletişim Uzmanı Hasan Çoban tarafından IPART 10. çağrı programı ve destekler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Program sonunda Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Proje Birim Amiri ve proje ekibi katılımcıların sorularını yanıtladı.  
Tarım Kırsal Kalkınma ve Destekleme (IPARD) programı 10. başvuru çağrısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Seydişehir Belediye Düğün salonunda yapıldı.

Seydişehir Belediyesi ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, STK Başkanları, Merkez ve Kırsal Mahalle Muhtarları, Mahalle Temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Seydişehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı destekleme amacı ile yapılan bu tür çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;  “Seydişehir’imiz, sanayide, tarımda, hayvancılıkta gelişmesini sürekli sürdüren bir ilçe konumundadır. Bu kapsamda Seydişehir’imizin tarım ve hayvancılık sektöründe daha da gelişmesini sağlamak amacıyla hem belediye olarak hem de devletimizin ilgili kurumları aracılığıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de TKDK Konya Şubemiz ile birlikte tarım ve hayvancılık konusundaki desteklemeler konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Ancak vatandaşlarımız bu konuda biraz aktif ve duyarlı değil. Hükümet'imizin bu sektörde ilgilenen vatandaşlarımıza sunduğu destekler bir hayli fazla ve yüksek olmasına rağmen Seydişehir halkı olarak köy ve kasabalarımızla birlikte bu tür projelerimizden yeterince faydalandığımızı söyleyemiyoruz. Kırsal mahallelerimizde belediye olarak vatandaşlarımızın bireysel proje desteklerinde her türlü destek ve katkıyı sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz. Kırsal mahallelerimizdeki bu tür yatırımcılara ve bu sektörle ilgilenen vatandaşlarımıza daha fazla destek vermeyi yaygın hale getirmeye devam edeceğiz. Hayvancılık bölgesi oluşturma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Birinci sınıf tarım arazi olmamak kaydıyla nerede olursa olsun proje getiren herkese ruhsat verdik vermeye de devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin ister tarım, ister hayvancılık, ister sanayi olsun üretmeye ihtiyacı var. Elhamdülillah özellikle Anadolu insanının ürettiği ürünlerin neredeyse tamamı yurt dışına ihraç ediliyor. Seydişehir OSB’de bu noktada yatırım yapmaya başlayan arkadaşlarımız var. Proje üretme noktasında ve yatırımlara yönlendirme noktasında hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

Konya TKDK İl Koordinatörü Yakup Uysal ve İletişim Uzmanı Hasan Çoban tarafından IPART 10. çağrı programı ve destekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Program sonunda Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Proje Birim Amiri ve proje ekibi katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.