İŞ-KUR SEYDİŞEHİR HİZMET MERKEZİNDEN DUYURU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2015 - 03:41, Güncelleme: 16.03.2015 - 03:41
 

İŞ-KUR SEYDİŞEHİR HİZMET MERKEZİNDEN DUYURU

Seydişehir Kaymakamlığının girişimleri ile ilçemiz Hükümet Konağında hizmete giren İş-Kur Merkezi Seydişehir?e hizmet vermeye devam ediyor.

  İş-kur bahar ayının gelmesi sebebiyle ağaçlandırma faaliyetlerinde çalışmak üzere Toplum Yararına Programlar kapsamında 500 kişilik işçi alım ilanı yayımladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Tuncay Sonel,” Yaklaşık bir ay önce Hükümet Konağımız bünyesinde faaliyete giren İş kur merkezi iş arayanların kaydının alınması takibi ve güncellenmesi, işe yerleştirme gibi çok değişik alanlarda yöre insanını Konya’ya gitme zahmetinden kurtararak işlerini yapma fırsatı veriyor. Aşağıda şartları ve detayı belirtilen mevsimlik iş başvurularını da burada yapabileceklerdir.” dedi. İŞKUR İLANI Toplum Yararına Programlar kapsamında; Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Konya Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan 10.03.2015 tarih ve 6429 sayılı protokol ile ilgili bölge müdürlüğüne bağlı Seydişehir Fidanlık Şefliğinde çalıştırılmak üzere 200 kişi, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı olarak Seydişehir’ de çalıştırılmak üzere 300 kişi kontenjan ayrılmıştır. 14.03.2014 – 23.03.2015 tarihleri arasında İŞKUR internet sitesinden, İşkur İl Müdürlüğünden ve Hükümet Konağı bünyesinde bulunan Seydişehir İşkur Hizmet Merkezlerimizden başvurularını yapabilirler. BAŞVURU İÇİN GENEL ŞARTLAR TYP’ye başvuracak katılımcıların, Kurumun o yöredeki İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 19 en fazla 65 yaşında olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç); emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları; Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gelirlerinin olmaması gerekmektedir. Özel Şartlar TYP devam ederken katılım şartlarını taşımadığı belirlenen kişilerin TYP ile ilişiği kesilir ve bu kişiler son yararlanma tarihi üzerinden yirmi dört ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramazlar. NOT: Bu TYP’ye katılımcı seçiminde aşağıdaki gruplara öncelik verilecektir. a)    Kadınlar, b)    35 yaş üstü bireyler, c)    Engelliler, d)    Eski hükümlüler, e)    Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar. Seydişehir İŞKUR Hizmet Merkezi İrtibat Tel.: 582 0056
Seydişehir Kaymakamlığının girişimleri ile ilçemiz Hükümet Konağında hizmete giren İş-Kur Merkezi Seydişehir?e hizmet vermeye devam ediyor.

 

İş-kur bahar ayının gelmesi sebebiyle ağaçlandırma faaliyetlerinde çalışmak üzere Toplum Yararına Programlar kapsamında 500 kişilik işçi alım ilanı yayımladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Tuncay Sonel,” Yaklaşık bir ay önce Hükümet Konağımız bünyesinde faaliyete giren İş kur merkezi iş arayanların kaydının alınması takibi ve güncellenmesi, işe yerleştirme gibi çok değişik alanlarda yöre insanını Konya’ya gitme zahmetinden kurtararak işlerini yapma fırsatı veriyor. Aşağıda şartları ve detayı belirtilen mevsimlik iş başvurularını da burada yapabileceklerdir.” dedi.

İŞKUR İLANI

Toplum Yararına Programlar kapsamında; Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Konya Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan 10.03.2015 tarih ve 6429 sayılı protokol ile ilgili bölge müdürlüğüne bağlı Seydişehir Fidanlık Şefliğinde çalıştırılmak üzere 200 kişi, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı olarak Seydişehir’ de çalıştırılmak üzere 300 kişi kontenjan ayrılmıştır.

14.03.2014 – 23.03.2015 tarihleri arasında İŞKUR internet sitesinden, İşkur İl Müdürlüğünden ve Hükümet Konağı bünyesinde bulunan Seydişehir İşkur Hizmet Merkezlerimizden başvurularını yapabilirler.

BAŞVURU İÇİN GENEL ŞARTLAR

TYP’ye başvuracak katılımcıların, Kurumun o yöredeki İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 19 en fazla 65 yaşında olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç); emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları; Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gelirlerinin olmaması gerekmektedir.

Özel Şartlar

TYP devam ederken katılım şartlarını taşımadığı belirlenen kişilerin TYP ile ilişiği kesilir ve bu kişiler son yararlanma tarihi üzerinden yirmi dört ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramazlar.

NOT: Bu TYP’ye katılımcı seçiminde aşağıdaki gruplara öncelik verilecektir.

a)    Kadınlar,

b)    35 yaş üstü bireyler,

c)    Engelliler,

d)    Eski hükümlüler,

e)    Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar.

Seydişehir İŞKUR Hizmet Merkezi İrtibat Tel.: 582 0056

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.