İyi Parti'den Ümit Çocukları Derneği'ne ziyaret

Politika (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2020 - 11:03, Güncelleme: 02.12.2020 - 11:03
 

İyi Parti'den Ümit Çocukları Derneği'ne ziyaret

İyi Parti ilçe teşkilatı , 3 Aralıkta başlayan Engelliler Haftası münasebetiyle, Ümit Çocukları Derneği’ni ve dernek Başkanı eczacı Münevver YALÇINKAYA ‘YI ziyaret etti.

Ziyarette dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek başkanı Ecz. Münevver YALÇINKAYA  söyle konuştu :”Ümit Çocukları Derneğinin 2002 de faaliyete başladığını, bu zaman zarfında gönüllülerden oluşan derneğin çok yönlü faaliyet gösterdiğini :” Seydişehir’de 3 Rehabilitasyon merkezi, bir özel okul bulunduğunu ve dernek faaliyetleri kapsamında 1500 -2000 bin engellinin meslek edindiklerini belirtti. Kamu sektöründe istihdam konusunda bir engelli kontenjanı var olduğunu dile getirdi.  Bu kontenjandan engellilerimizin yeterince faydalandırılmadığını söyledi. Ayrıca dernek olarak Seydişehir’de akülü arabaya ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderildiğini ve akülü aracı olmayan vatandaşımızın kalmadığını dile getirdi. İlave olarak ellerinde yatağa mahkûm hastalar için hasta yataklarının olduğunu ve ihtiyaç sahibi hastalara ihtiyaçları süresince temin ettiklerini beyan etti. Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde olabilmesi ve kalabilmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını örneğin halk eğitim merkezine bağlı olarak faaliyet gösterdikleri el sanatları ve resim kursu açtıklarını ve kurs sonunda sergi açarak aslında engelin bir engel olmadığını gösterdiklerini ifade etti. İlçe başkanı Yılmaz Dönderici   faaliyetlerin çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getirdi. İlave olarak da kaldırımlardaki sarı şeritlerin özellikle karlı mevsimlerde aşırı kaygan olmasından dolayı büyük tehlike arz ettiğini ve kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Seydişehir İyi Parti ilçe teşkilatı olarak da Ümit Çocukları Derneği’nin  her zaman yanlarında ve yardıma hazır olduklarını belirtti.    
İyi Parti ilçe teşkilatı , 3 Aralıkta başlayan Engelliler Haftası münasebetiyle, Ümit Çocukları Derneği’ni ve dernek Başkanı eczacı Münevver YALÇINKAYA ‘YI ziyaret etti.

Ziyarette dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek başkanı Ecz. Münevver YALÇINKAYA  söyle konuştu :”Ümit Çocukları Derneğinin 2002 de faaliyete başladığını, bu zaman zarfında gönüllülerden oluşan derneğin çok yönlü faaliyet gösterdiğini :” Seydişehir’de 3 Rehabilitasyon merkezi, bir özel okul bulunduğunu ve dernek faaliyetleri kapsamında 1500 -2000 bin engellinin meslek edindiklerini belirtti. Kamu sektöründe istihdam konusunda bir engelli kontenjanı var olduğunu dile getirdi.  Bu kontenjandan engellilerimizin yeterince faydalandırılmadığını söyledi.

Ayrıca dernek olarak Seydişehir’de akülü arabaya ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderildiğini ve akülü aracı olmayan vatandaşımızın kalmadığını dile getirdi. İlave olarak ellerinde yatağa mahkûm hastalar için hasta yataklarının olduğunu ve ihtiyaç sahibi hastalara ihtiyaçları süresince temin ettiklerini beyan etti.

Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde olabilmesi ve kalabilmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını örneğin halk eğitim merkezine bağlı olarak faaliyet gösterdikleri el sanatları ve resim kursu açtıklarını ve kurs sonunda sergi açarak aslında engelin bir engel olmadığını gösterdiklerini ifade etti.

İlçe başkanı Yılmaz Dönderici   faaliyetlerin çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getirdi. İlave olarak da kaldırımlardaki sarı şeritlerin özellikle karlı mevsimlerde aşırı kaygan olmasından dolayı büyük tehlike arz ettiğini ve kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Seydişehir İyi Parti ilçe teşkilatı olarak da Ümit Çocukları Derneği’nin  her zaman yanlarında ve yardıma hazır olduklarını belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.