İZMİR?DEKİ KONYALILAR SIRA GECESİ YAPTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2014 - 12:55, Güncelleme: 21.04.2014 - 12:55
 

İZMİR?DEKİ KONYALILAR SIRA GECESİ YAPTI

İzmir?de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasında yaptığı işler ve hizmetler itibariyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler derneği Konyalılara sıra gecesi yaptı.

İzmir’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasında yaptığı işler ve hizmetler itibariyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler derneği Konyalılara sıra gecesi yaptı. Dernek binasında gerçekleşen geceye büyük bir katılım olurken, köylerinin saz ustaları Abdullah Eğilmez, Hasan Kayabaş, Mustafa Karataş ve Cihan Acar sazları ve sözleriyle Konyalı hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşattılar. Etkinlikle ilgili bir konuşma yapan Konyalılar Federasyonu başkan yardımcısı ve Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali Devebacak: "Sıra geceleri, başta Urfa olmak üzere ülkemizin bazı yörelerinde daha çok kış gecelerinde belirli bir sıra ve düzen içinde yapılan toplantılardır. Geleneksel bir saygıyı içinde barındıran, sorunların eğlence ve müzik eşliğinde paylaşıldığı, çözüm arandığı gecelerdir. Biz Konyalıların da oturak alemi, arap aşı geceleri, düğün pilavları, kızlı kahveler ve barana gibi geleneksel müzik meclislerimiz vardır. Her ne kadar bu tür geleneksel eğlencelerimiz zamana yenik düşse de, bunu hala yaşamak ve yaşatmak isteyen bir toplum her zaman olmuştur. Derneğimizin mukim olduğu İzmir, her kültürün yaşandığı mozaik bir metropol. Yaşadığımız kentte birlik ve beraberliği pekiştirici, iyi ve güzel olan adetleri diğer yöre insanları da benimseye başladı. Biz de sıra gecelerine benzer çiğ köfteli, sazlı sözlü bir eğlence düzenledik. Büyük bir katılım oldu, çok da beğeni aldı. Sivil toplum örgütleri bu tür etkinlikleri insanları kavuşturmak, küskünleri barıştırmak adına her zaman yapmalıdır. Katılanlara, teşvik ve katkı koyanlara çok teşekkür ediyorum." Dedi. Sınırsız çiğ köfte ikramının sunulduğu geceye, İzmir'de oturan Konyalılar kadar sivil toplum örgütleri de büyük ilgi gösterdiler.
İzmir?de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasında yaptığı işler ve hizmetler itibariyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler derneği Konyalılara sıra gecesi yaptı.

İzmir’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasında yaptığı işler ve hizmetler itibariyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler derneği Konyalılara sıra gecesi yaptı.

Dernek binasında gerçekleşen geceye büyük bir katılım olurken, köylerinin saz ustaları Abdullah Eğilmez, Hasan Kayabaş, Mustafa Karataş ve Cihan Acar sazları ve sözleriyle Konyalı hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşattılar.

Etkinlikle ilgili bir konuşma yapan Konyalılar Federasyonu başkan yardımcısı ve Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı Ali Devebacak: "Sıra geceleri, başta Urfa olmak üzere ülkemizin bazı yörelerinde daha çok kış gecelerinde belirli bir sıra ve düzen içinde yapılan toplantılardır. Geleneksel bir saygıyı içinde barındıran, sorunların eğlence ve müzik eşliğinde paylaşıldığı, çözüm arandığı gecelerdir. Biz Konyalıların da oturak alemi, arap aşı geceleri, düğün pilavları, kızlı kahveler ve barana gibi geleneksel müzik meclislerimiz vardır. Her ne kadar bu tür geleneksel eğlencelerimiz zamana yenik düşse de, bunu hala yaşamak ve yaşatmak isteyen bir toplum her zaman olmuştur.

Derneğimizin mukim olduğu İzmir, her kültürün yaşandığı mozaik bir metropol. Yaşadığımız kentte birlik ve beraberliği pekiştirici, iyi ve güzel olan adetleri diğer yöre insanları da benimseye başladı. Biz de sıra gecelerine benzer çiğ köfteli, sazlı sözlü bir eğlence düzenledik. Büyük bir katılım oldu, çok da beğeni aldı. Sivil toplum örgütleri bu tür etkinlikleri insanları kavuşturmak, küskünleri barıştırmak adına her zaman yapmalıdır. Katılanlara, teşvik ve katkı koyanlara çok teşekkür ediyorum." Dedi.

Sınırsız çiğ köfte ikramının sunulduğu geceye, İzmir'de oturan Konyalılar kadar sivil toplum örgütleri de büyük ilgi gösterdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.