KAYMAKAMLIKTA ENGELLİLERİN İŞİ KOLAYLAŞTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2013 - 06:12, Güncelleme: 13.02.2013 - 06:12
 

KAYMAKAMLIKTA ENGELLİLERİN İŞİ KOLAYLAŞTI

Seydişehir Kaymakamlığı, 2 katlı Hükümet Konağı?na tüm engelli vatandaşların erişebilirliğini sağlayabilmek için engelli platformu yaptırdı. Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel?in talimatları 1 ay önce başlatılan çalışma, bu hafta içerisinde sonlanarak engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu.

Seydişehir Kaymakamlığı, 2 katlı Hükümet Konağı’na tüm engelli vatandaşların erişebilirliğini sağlayabilmek için engelli platformu yaptırdı. Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel’in talimatları 1 ay önce başlatılan çalışma, bu hafta içerisinde sonlanarak engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu.  Engelli platformu üretiminin, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’ndeki bazı öğretim üyelerinin katkılarıyla Konya’mızın firması olan Vefra Makine Sanayi tarafından yapıldığı öğrenildi. Firma yetkilileri, Seydişehir Hükümet Konağı’na yapılan engelli platformunun, bu ölçü ve nitelikte Türkiye’deki ilk üretim olduğunu belirttiler. Konya firması olarak Türkiye’nin çeşitli kurumlarına engelli platformu üretim hizmeti sunan Vefra Makine Sanayi yetkilisi, Konya’daki ilk Hükümet Konağı engelli platformu uygulamasını Seydişehir’e yaptıklarını dile getirdi. Önceden engelli vatandaşlar, kendi işlerini kendileri takip edemedikleri gibi istek ve şikayetlerini de dile getirebilmek için binaya çıkamamaktaydılar. Bu yeni uygulamayla tüm engelli kardeşlerimiz, Seydişehir Hükümet Konağı’na rahatlıkla girip çıkabilecekler. Yapılan uygulama sayesinde engellilerin yanı sıra yürümekte zorlanan özellikle yaşlı vatandaşlar da Hükümet Konağı’na rahatlıkla erişebilecek. Aslında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının engelli vatandaşlarımız için yapmaları gereken bir konu olan engellilerin binalara rahat erişebilirliği konusunda birçok kurum ve kuruluş bugüne kadar hiçbir adım atmamış durumda. Engellilerin binalara kolayca erişebilmelerini mümkün kılan bu uygulamanın, Seydişehir ve bölgedeki diğer belde, ilçe ve il idareleri için örnek olmasını umut ediyor, bu konudaki duyarlı ve örnek davranışın ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarda da yer bulmasını temenni ediyoruz.
Seydişehir Kaymakamlığı, 2 katlı Hükümet Konağı?na tüm engelli vatandaşların erişebilirliğini sağlayabilmek için engelli platformu yaptırdı. Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel?in talimatları 1 ay önce başlatılan çalışma, bu hafta içerisinde sonlanarak engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu.

Seydişehir Kaymakamlığı, 2 katlı Hükümet Konağı’na tüm engelli vatandaşların erişebilirliğini sağlayabilmek için engelli platformu yaptırdı. Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel’in talimatları 1 ay önce başlatılan çalışma, bu hafta içerisinde sonlanarak engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu.

 Engelli platformu üretiminin, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’ndeki bazı öğretim üyelerinin katkılarıyla Konya’mızın firması olan Vefra Makine Sanayi tarafından yapıldığı öğrenildi. Firma yetkilileri, Seydişehir Hükümet Konağı’na yapılan engelli platformunun, bu ölçü ve nitelikte Türkiye’deki ilk üretim olduğunu belirttiler. Konya firması olarak Türkiye’nin çeşitli kurumlarına engelli platformu üretim hizmeti sunan Vefra Makine Sanayi yetkilisi, Konya’daki ilk Hükümet Konağı engelli platformu uygulamasını Seydişehir’e yaptıklarını dile getirdi.

Önceden engelli vatandaşlar, kendi işlerini kendileri takip edemedikleri gibi istek ve şikayetlerini de dile getirebilmek için binaya çıkamamaktaydılar. Bu yeni uygulamayla tüm engelli kardeşlerimiz, Seydişehir Hükümet Konağı’na rahatlıkla girip çıkabilecekler. Yapılan uygulama sayesinde engellilerin yanı sıra yürümekte zorlanan özellikle yaşlı vatandaşlar da Hükümet Konağı’na rahatlıkla erişebilecek.

Aslında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının engelli vatandaşlarımız için yapmaları gereken bir konu olan engellilerin binalara rahat erişebilirliği konusunda birçok kurum ve kuruluş bugüne kadar hiçbir adım atmamış durumda. Engellilerin binalara kolayca erişebilmelerini mümkün kılan bu uygulamanın, Seydişehir ve bölgedeki diğer belde, ilçe ve il idareleri için örnek olmasını umut ediyor, bu konudaki duyarlı ve örnek davranışın ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarda da yer bulmasını temenni ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.