Kırım müftülüğünden Seydişehir müftülüğüne teşekkürname

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2020 - 01:18, Güncelleme: 05.11.2020 - 01:18
 

Kırım müftülüğünden Seydişehir müftülüğüne teşekkürname

Seydişehir müftülüğü’nün 2019 yılında Kırım’a gönderilen Kuran’ı Kerim yardımlarından dolayı İlçe müftüsü Adem Bebek’e, Kırım müftüsü Hacı Emirali Ableyev tarafından teşekkürname verildi.

Teşekkürnameyi Dünya Kırım ve tatarlar derneği başkanı Mustafa Sarıkamış tarafından Seydişehir  Müftüsü Adem Bebek’e makamında takdim edildi. 2019 yılında Kırım dünya tatarlar derneğinin Kırım’a Kuran-ı Kerim kampanyası kapsamında 4 bin Kuran-ı kerim alınması için Seydişehir müftülüğünün organizasyonunda İlçeden 4 bin 800 dolar nakti yardım gönderilmiş Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ableyev tarafından resmi izinleri alınarak Kuran ı kerimlerin bastırılarak Kırım halkına dağıtılmıştı. Seydişehir müftülüğünün bu pampanyasından dolayı Kırım müftüsü Hacı Emirali Ableyev’in teşekkürnamesini kabul eden Seydişehir müftüsü Adem Bebek; ’Değerli Kırım derneği başkanımız Mustafa Sarıkamış 2019 yılında bize gelerek Kırımdaki soydaşlarımızın Kuran ı kerime ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bizde harekete geçerek cemaatimize ve yardım severlerimize duyurduk. 25 bin TL yardım topladık.Bu toplanan paranın küçük bir kısmı da ilçemizde bulunan Seydişehir Özel Eğitim İş uygulama  okulda öğrenim gören  engelli kardeşlerimizin ‘Kumbaramızda biriktirdiklerimiz Kırım’da Kuran olsun’  kampanyası ile sağlandı.Kuran’ı kerimi doğrudan göndermek istedik.Uluslararsı engel nedeniyle bu yardımı orada ikamet eden bir  vatandaşımız kanalı ile  bu yardımları ulaştırmış olduk.Allah razı olsun.Kırıma gönderdiğimiz yardımların Kuran’ı kerim dağıtıldığına dair hem belgeyi gönderdiler.Hemde teşekkür  name göndermişler.Bu  teşekkürnameyi hayırseverler adına ve din görevliler adına kabul ettik.’’dedi. Teşekkürnameyi ilçe müftüsüne ileten Dünya Kırım derneği başkanı Mustafa Sarıkamış’ta;Desteklerinden dolayı İlçe müftümüz nezninde  yardımseverlere, öğrencilerimize ve ilçemize teşekkür ederek Kırımdaki kardeşlerimize yapılan yardımların onlara ulaştırılmasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek bundan sonraki hedeflerinin Kırımda bulunan 380 yıllık Büyük Özenbaş camisine minare yaptırarak 77 yıl sonra bu yapılan  minareden ezan sesi duyulacak.’’dedi.      
Seydişehir müftülüğü’nün 2019 yılında Kırım’a gönderilen Kuran’ı Kerim yardımlarından dolayı İlçe müftüsü Adem Bebek’e, Kırım müftüsü Hacı Emirali Ableyev tarafından teşekkürname verildi.

Teşekkürnameyi Dünya Kırım ve tatarlar derneği başkanı Mustafa Sarıkamış tarafından Seydişehir  Müftüsü Adem Bebek’e makamında takdim edildi.

2019 yılında Kırım dünya tatarlar derneğinin Kırım’a Kuran-ı Kerim kampanyası kapsamında 4 bin Kuran-ı kerim alınması için Seydişehir müftülüğünün organizasyonunda İlçeden 4 bin 800 dolar nakti yardım gönderilmiş Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ableyev tarafından resmi izinleri alınarak Kuran ı kerimlerin bastırılarak Kırım halkına dağıtılmıştı.

Seydişehir müftülüğünün bu pampanyasından dolayı Kırım müftüsü Hacı Emirali Ableyev’in teşekkürnamesini kabul eden Seydişehir müftüsü Adem Bebek; ’Değerli Kırım derneği başkanımız Mustafa Sarıkamış 2019 yılında bize gelerek Kırımdaki soydaşlarımızın Kuran ı kerime ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bizde harekete geçerek cemaatimize ve yardım severlerimize duyurduk. 25 bin TL yardım topladık.Bu toplanan paranın küçük bir kısmı da ilçemizde bulunan Seydişehir Özel Eğitim İş uygulama  okulda öğrenim gören  engelli kardeşlerimizin ‘Kumbaramızda biriktirdiklerimiz Kırım’da Kuran olsun’  kampanyası ile sağlandı.Kuran’ı kerimi doğrudan göndermek istedik.Uluslararsı engel nedeniyle bu yardımı orada ikamet eden bir  vatandaşımız kanalı ile  bu yardımları ulaştırmış olduk.Allah razı olsun.Kırıma gönderdiğimiz yardımların Kuran’ı kerim dağıtıldığına dair hem belgeyi gönderdiler.Hemde teşekkür  name göndermişler.Bu  teşekkürnameyi hayırseverler adına ve din görevliler adına kabul ettik.’’dedi.

Teşekkürnameyi ilçe müftüsüne ileten Dünya Kırım derneği başkanı Mustafa Sarıkamış’ta;Desteklerinden dolayı İlçe müftümüz nezninde  yardımseverlere, öğrencilerimize ve ilçemize teşekkür ederek Kırımdaki kardeşlerimize yapılan yardımların onlara ulaştırılmasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek bundan sonraki hedeflerinin Kırımda bulunan 380 yıllık Büyük Özenbaş camisine minare yaptırarak 77 yıl sonra bu yapılan  minareden ezan sesi duyulacak.’’dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.