KONGREDE VEYSEL CANDAN HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2018 - 02:49, Güncelleme: 26.03.2018 - 02:49
 

KONGREDE VEYSEL CANDAN HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Saadet Partisi 6. İlçe Kongresi, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Saadet Partisi Dik Üyesi Hasan Hüseyin Uyar, Genel İdare Kurulu Üyesi ve eski Saadet Partisi Milletvekili Veysel Candan ve Saadet Partisi Konya İl Başkanı Tacettin Çetinbay’ın dışarıdan katıldığı kongrede; Belediye Başkanı Mehmet Tutal, CHP İlçe Başkanı Orhan Özel ve yönetimi, İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici ve yönetimi de hazır bulundu. Eski Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Veysel Candan’ın hükümete yüklendiği konuşmasının arkasından tek listeyle seçime gidilen kongrede, 98 delegenin oyunu alan eski Başkan Hayri Yılmaz, yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Saadet Partisi eski Milletvekili Candan: “Yağcısı, yalakası bol, sahtekârı bol bir dünyada yaşıyoruz. Kendisi gibi düşünmeyenlere bu ülkede vatan haini diyorlar. Bizi iktidarı aşırı eleştirmekle suçluyorlar. Ne yapalım? Muhalefeti mi eleştirelim. İktidarda olan 16 yıldır bunlar değil mi? diyerek iktidara yüklendi. İktidarın ekonomi politikasını da eleştiren Candan: “Bunlar iktidara geldiklerinde benzin, mazot 1,2 liraydı. Şimdi ise 5 lira oldu. İddia ediyorum; önümüzde ki yıllarda benzinin ve mazotun fiyatı 10 lira olacak. Çünkü bunlar üretime dayalı ekonomiyi değil, liberal düzeni benimsediler. Liberal demek finans ekonomisi demek. Onun için halk git gide fakirleşiyor” şeklinde konuştu. Candan, hükümetin dış politikası hakkında ise: “İktidarın dış politikası diye bir şey yok. Hocamızın savunduğu İslam birliği olmuş olsaydı, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da emperyalizm kol gezemezdi. Bunlar zulmün sebebi olan Avrupa Birliği sevdasına düştüler. Büyük devletler, yapılan büyük hastanelerle, yapılan adliye saraylarıyla, cezaevleriyle övünmezler. Onlar tıbbın gelişmesiyle, hukukun gelişmesiyle ve özgürlüğün gelişmesiyle övünürler” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda Candan: “İman varsa imkânda vardır. Biliyoruz, teşkilatta görev alan arkadaşlarımız çok zor şartlarda görev yapıyorlar. Hak, adalet ve özgürlük adına hizmet eden teşkilat mensuplarımızı kutluyorum” dedi.
Saadet Partisi 6. İlçe Kongresi, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Saadet Partisi Dik Üyesi Hasan Hüseyin Uyar, Genel İdare Kurulu Üyesi ve eski Saadet Partisi Milletvekili Veysel Candan ve Saadet Partisi Konya İl Başkanı Tacettin Çetinbay’ın dışarıdan katıldığı kongrede; Belediye Başkanı Mehmet Tutal, CHP İlçe Başkanı Orhan Özel ve yönetimi, İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici ve yönetimi de hazır bulundu.

Eski Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Veysel Candan’ın hükümete yüklendiği konuşmasının arkasından tek listeyle seçime gidilen kongrede, 98 delegenin oyunu alan eski Başkan Hayri Yılmaz, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Saadet Partisi eski Milletvekili Candan: “Yağcısı, yalakası bol, sahtekârı bol bir dünyada yaşıyoruz. Kendisi gibi düşünmeyenlere bu ülkede vatan haini diyorlar. Bizi iktidarı aşırı eleştirmekle suçluyorlar. Ne yapalım? Muhalefeti mi eleştirelim. İktidarda olan 16 yıldır bunlar değil mi? diyerek iktidara yüklendi.

İktidarın ekonomi politikasını da eleştiren Candan: “Bunlar iktidara geldiklerinde benzin, mazot 1,2 liraydı. Şimdi ise 5 lira oldu. İddia ediyorum; önümüzde ki yıllarda benzinin ve mazotun fiyatı 10 lira olacak. Çünkü bunlar üretime dayalı ekonomiyi değil, liberal düzeni benimsediler. Liberal demek finans ekonomisi demek. Onun için halk git gide fakirleşiyor” şeklinde konuştu.

Candan, hükümetin dış politikası hakkında ise: “İktidarın dış politikası diye bir şey yok. Hocamızın savunduğu İslam birliği olmuş olsaydı, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da emperyalizm kol gezemezdi. Bunlar zulmün sebebi olan Avrupa Birliği sevdasına düştüler. Büyük devletler, yapılan büyük hastanelerle, yapılan adliye saraylarıyla, cezaevleriyle övünmezler. Onlar tıbbın gelişmesiyle, hukukun gelişmesiyle ve özgürlüğün gelişmesiyle övünürler” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Candan: “İman varsa imkânda vardır. Biliyoruz, teşkilatta görev alan arkadaşlarımız çok zor şartlarda görev yapıyorlar. Hak, adalet ve özgürlük adına hizmet eden teşkilat mensuplarımızı kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.