KONYA TANITIM FUARINI LEBLEBİ KOKUSU SARDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2018 - 02:19, Güncelleme: 23.11.2018 - 02:19
 

KONYA TANITIM FUARINI LEBLEBİ KOKUSU SARDI

22-25 Kasım tarihlerinde KONSİAD tarafından düzenlenen "Konya Tanıtım Günleri" İstanbul-Yenikapı fuar alanında başladı.

Seydişehir Belediyesi’nin de stant açtığı fuarın ilk gününde; 62. Dönem Başbakanı Prof.Dr Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Hemşerimiz Ali Yerlikaya, 1998 -2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ali Müfit Gürtuna ve KONSİAD Genel Başkanımız Kemal Çelik standı ziyaret etti. Şehrimize çorap fabrikası da kazandıran KONSİAD, "Konya Tanıtım Günleri" fuarında Seydişehir Belediyesi standını ziyaret edenlere de leblebi ikram edildi. Açılışta konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, ‘Medeniyetler diyarı Konyalılarla beraber olduğu için çok mutlu olduğunu’ dile getirirken,  Vali Ali Yerlikaya, 'Memleket özlemimi İstanbul'da hemşerilerimle birlikte kucaklaşarak gidermek çok özel bir duygu" dedi. Stratejik hedeflerinden birisinin mülkiyeti kendilerine ait olan bir lokasyon oluşturmak olduğunun altını çizen Çelik, “Konya bölgemizin iş dünyasına, istihdamına ekonomisine her fırsatta destek olmaya devam ediyoruz. İstanbul’da yerleşik bir iş insanımızın Seydişehir ilçesinde bir çorap fabrikası kurmasına vesile olduk. Böylesi etkin ve verimli çalışmalar siz değerli hemşerilerimizin desteği sayesinde olmuştur. Konyalılar olarak hedeflerimiz büyük olacaktır. Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Birlik olacağız ve başaracağız. Konya için, Konyalılar için ve ülkemiz için güzel projeler yaparak bayrağı yeni kuşaklara devredeceğiz” ifadelerini kullandı. Protokol, Konya Günleri'nin açılışından sonra Konya'nın meşhur yöresel lezzetlerinin yer aldığı stantları ziyaret etti. Metrelerce uzunluktaki etli ekmek, ustalar tarafından yapılarak servis edildi. Dev kazanlarda pişirilen bamya çorbası ve nohutlu pilavın başına geçen Ahmet Davutoğlu ile İstanbul valisi Ali Yerlikaya yöresel tatları vatandaşlara ikram ettiler. Konya'nın kaşık oyunlarının sergilendiği etkinlikte Mevlana ve Nasrettin Hoca ile ilgili stantlar da fuarda vatandaşların ilgi odağı oldu. Seydişehir leblebisinin kokusu konukların iştahımı kabarttı.  
22-25 Kasım tarihlerinde KONSİAD tarafından düzenlenen "Konya Tanıtım Günleri" İstanbul-Yenikapı fuar alanında başladı.

Seydişehir Belediyesi’nin de stant açtığı fuarın ilk gününde; 62. Dönem Başbakanı Prof.Dr Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Hemşerimiz Ali Yerlikaya, 1998 -2004 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ali Müfit Gürtuna ve KONSİAD Genel Başkanımız Kemal Çelik standı ziyaret etti.

Şehrimize çorap fabrikası da kazandıran KONSİAD, "Konya Tanıtım Günleri" fuarında Seydişehir Belediyesi standını ziyaret edenlere de leblebi ikram edildi.

Açılışta konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, ‘Medeniyetler diyarı Konyalılarla beraber olduğu için çok mutlu olduğunu’ dile getirirken,  Vali Ali Yerlikaya, 'Memleket özlemimi İstanbul'da hemşerilerimle birlikte kucaklaşarak gidermek çok özel bir duygu" dedi.

Stratejik hedeflerinden birisinin mülkiyeti kendilerine ait olan bir lokasyon oluşturmak olduğunun altını çizen Çelik, “Konya bölgemizin iş dünyasına, istihdamına ekonomisine her fırsatta destek olmaya devam ediyoruz. İstanbul’da yerleşik bir iş insanımızın Seydişehir ilçesinde bir çorap fabrikası kurmasına vesile olduk. Böylesi etkin ve verimli çalışmalar siz değerli hemşerilerimizin desteği sayesinde olmuştur. Konyalılar olarak hedeflerimiz büyük olacaktır. Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Birlik olacağız ve başaracağız. Konya için, Konyalılar için ve ülkemiz için güzel projeler yaparak bayrağı yeni kuşaklara devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

Protokol, Konya Günleri'nin açılışından sonra Konya'nın meşhur yöresel lezzetlerinin yer aldığı stantları ziyaret etti. Metrelerce uzunluktaki etli ekmek, ustalar tarafından yapılarak servis edildi. Dev kazanlarda pişirilen bamya çorbası ve nohutlu pilavın başına geçen Ahmet Davutoğlu ile İstanbul valisi Ali Yerlikaya yöresel tatları vatandaşlara ikram ettiler. Konya'nın kaşık oyunlarının sergilendiği etkinlikte Mevlana ve Nasrettin Hoca ile ilgili stantlar da fuarda vatandaşların ilgi odağı oldu.

Seydişehir leblebisinin kokusu konukların iştahımı kabarttı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.