KONYALI HASANŞEYHLİ?LER İFTARDA BULUŞTU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2014 - 01:04, Güncelleme: 14.07.2014 - 01:04
 

KONYALI HASANŞEYHLİ?LER İFTARDA BULUŞTU

İzmir?in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği, dernek yönetim kurulu ve Hasanşeyh?li hayırseverler sponsorluğunda iftar yemeği verdi.

İzmir’in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği, dernek yönetim kurulu ve Hasanşeyh’li hayırseverler sponsorluğunda iftar yemeği verdi.. Derneğin bahçesi ve Sabit Bey Cami avlusunda verilen iftarda Ege Bölgesi Konyalılar Derneği Başkanı Seyit Ali Selek, Konyalılar Vakfı yöneticilerinden Avni Alançay, Mehmet Saraçoğlu, İnliceliler derneğinden Nuri Bekece, Ali Bekece, Çamlıcalılar derneğinden Hasan Parlar, Saraycıklılar derneğinden Şükrü Yılgın, Bükçeliler derneğinden Alaaddin Baysar, Ramazan Baysar, Ramazan Türkcan, Kozlulular derneğinden İsa Akbaş, Mehmet Kavak, Kolon Kanseri derneğinden Talat Cankıymaz, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyeleri, işadamları, öğretmenler ile bine yakın Hasanşeyhli bir araya geldi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve manevi bir hava içinde gerçekleşen iftar yemeğinde İzmir’de yaşayan Konyalı hemşehriler ve diğer çevre sakinleri bol bol sohbet etme ve tanışma imkanı buldular. Yoğun ilgi gören ramazan etkinliğinde davetliler beraberce oruçlarını açarak, birlik ve beraberliklerini pekiştirdiler. İftar vermek çok sevabtır diyen Konya Hasanşeyhliler Derneği Genel Başkanı Ali Devebacak: “Peygamber efendimiz, (Bir kimse, Ramazan ayında bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir) demiştir. Efendimizin yine bir başka hadisi şerifinde (Bir hurmayla iftar verene de, yalnız suyla oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevab verilir) buyurmuştur. Fakire yemek yedirmenin sevabı ayrı, iftar açtırmanın sevabı ayrıdır. Nitekim bu tür etkinliklerle şehir yaşamı içinde kaybolan geleneklerimizin, sosyal ve dini değerlerin tekrar canlanması, hemşehrilerimizin birbirleriyle kaynaşmasını ve Ramazan ayının önemi ve maneviyatını genç kuşaklara anlatmayı hedeflediklerini söyledi. Beraber açılan orucun birlik ve dayanışmanın göstergesi olduğuna dikkat çekerek, tüm katılımcılara, hayırseverlere ve iftarda hizmet veren gönül erlerine çok teşekkür ederim.” Dedi. Okunan dualar, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kılınan teravih namazıyla son bulan iftar yemeğinde; çevre düzeni ve iftar menüsünün dağıtımının dernek gençlik kollarınca sağlandığı bildirildi.
İzmir?in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği, dernek yönetim kurulu ve Hasanşeyh?li hayırseverler sponsorluğunda iftar yemeği verdi.

İzmir’in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhliler Derneği, dernek yönetim kurulu ve Hasanşeyh’li hayırseverler sponsorluğunda iftar yemeği verdi..

Derneğin bahçesi ve Sabit Bey Cami avlusunda verilen iftarda Ege Bölgesi Konyalılar Derneği Başkanı Seyit Ali Selek, Konyalılar Vakfı yöneticilerinden Avni Alançay, Mehmet Saraçoğlu, İnliceliler derneğinden Nuri Bekece, Ali Bekece, Çamlıcalılar derneğinden Hasan Parlar, Saraycıklılar derneğinden Şükrü Yılgın, Bükçeliler derneğinden Alaaddin Baysar, Ramazan Baysar, Ramazan Türkcan, Kozlulular derneğinden İsa Akbaş, Mehmet Kavak, Kolon Kanseri derneğinden Talat Cankıymaz, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyeleri, işadamları, öğretmenler ile bine yakın Hasanşeyhli bir araya geldi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve manevi bir hava içinde gerçekleşen iftar yemeğinde İzmir’de yaşayan Konyalı hemşehriler ve diğer çevre sakinleri bol bol sohbet etme ve tanışma imkanı buldular.

Yoğun ilgi gören ramazan etkinliğinde davetliler beraberce oruçlarını açarak, birlik ve beraberliklerini pekiştirdiler.

İftar vermek çok sevabtır diyen Konya Hasanşeyhliler Derneği Genel Başkanı Ali Devebacak: “Peygamber efendimiz, (Bir kimse, Ramazan ayında bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir) demiştir. Efendimizin yine bir başka hadisi şerifinde (Bir hurmayla iftar verene de, yalnız suyla oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevab verilir) buyurmuştur. Fakire yemek yedirmenin sevabı ayrı, iftar açtırmanın sevabı ayrıdır. Nitekim bu tür etkinliklerle şehir yaşamı içinde kaybolan geleneklerimizin, sosyal ve dini değerlerin tekrar canlanması, hemşehrilerimizin birbirleriyle kaynaşmasını ve Ramazan ayının önemi ve maneviyatını genç kuşaklara anlatmayı hedeflediklerini söyledi. Beraber açılan orucun birlik ve dayanışmanın göstergesi olduğuna dikkat çekerek, tüm katılımcılara, hayırseverlere ve iftarda hizmet veren gönül erlerine çok teşekkür ederim.” Dedi.

Okunan dualar, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kılınan teravih namazıyla son bulan iftar yemeğinde; çevre düzeni ve iftar menüsünün dağıtımının dernek gençlik kollarınca sağlandığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.