KOSKİ UYARDI: “YAĞIŞ AZLIĞI NEDENİYLE SU SORUNU YAŞIYORUZ, KATI TEDBİRLER ALABİLİRİZ”

Türkiye 02.04.2024 - 11:09, Güncelleme: 02.04.2024 - 11:09
 

KOSKİ UYARDI: “YAĞIŞ AZLIĞI NEDENİYLE SU SORUNU YAŞIYORUZ, KATI TEDBİRLER ALABİLİRİZ”

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kış ve bahar mevsimlerinin yağışsız geçmesi sebebiyle Konyalıları suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Ne yazık ki Konya’mız küresel iklim değişikliğinden etkilenen şehirlerin başında geliyor. Sonbahar ve kış aylarındaki kuraklık Konya’daki baraj ve göletlerdeki su miktarında ciddi azalmaya neden oldu. Bahar döneminde de mevsim normallerinin altında yağış olduğu için su kıtlığı yaşanıyor. Eğer böyle devam ederse Konya gibi suyun kıymetli olduğu şehrimizde katı önlemler alabiliriz. Tüm hemşehrilerimizi suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyoruz” denildi. Açıklamada, “Evlerimizde, iş yerlerimizde ve kamusal alanlarda suyun akıp gitmemesi için gereken tedbirleri almalıyız. Konya olarak suyu tasarruflu kullanarak bu zorlu süreci birlikte atlatacağız. İklim değişikliği ile mücadelede her birimizin sorumlulukları var. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Suyumuzu koruyalım, geleceğimizi güvence altına alalım”  ifadelerine yer verildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kış ve bahar mevsimlerinin yağışsız geçmesi sebebiyle Konyalıları suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Ne yazık ki Konya’mız küresel iklim değişikliğinden etkilenen şehirlerin başında geliyor. Sonbahar ve kış aylarındaki kuraklık Konya’daki baraj ve göletlerdeki su miktarında ciddi azalmaya neden oldu. Bahar döneminde de mevsim normallerinin altında yağış olduğu için su kıtlığı yaşanıyor. Eğer böyle devam ederse Konya gibi suyun kıymetli olduğu şehrimizde katı önlemler alabiliriz. Tüm hemşehrilerimizi suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyoruz” denildi.

Açıklamada, “Evlerimizde, iş yerlerimizde ve kamusal alanlarda suyun akıp gitmemesi için gereken tedbirleri almalıyız. Konya olarak suyu tasarruflu kullanarak bu zorlu süreci birlikte atlatacağız. İklim değişikliği ile mücadelede her birimizin sorumlulukları var. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için hep birlikte hareket etmeliyiz. Suyumuzu koruyalım, geleceğimizi güvence altına alalım”  ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.