KUĞULU PARKTAKİ GÖLETİ MEKELER DOLDURDU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 06:42, Güncelleme: 16.12.2013 - 06:42
 

KUĞULU PARKTAKİ GÖLETİ MEKELER DOLDURDU

Kış şartlarında çaresiz kalan Mekeler Kuğulu park göletine sığındı.

Kış şartlarında çaresiz kalan Mekeler Kuğulu park göletine sığındı. Kuğulu park Gökböğet Göletinde daha önce bulunan çok sayıda evcil kuğu,ördek, keklik, tavus kuşu, sülün, gaz hayvanlarıyla beraber yaşamaya başlayan yabani meke ve ördekler renkli görüntülere sahne oluyor. Kışın soğuk geçmesi ve çevredeki su göletlerin donması ile yabani kuşların beslenemediğinden yaban hayvani olan meke ve ördeklerin kuğulu parktaki göletlere sığınmak zorunda kaldığı bildirildi. Daha öce 150 kanatlı hayvanın beslendiği gölette gelen meke ve yabani ördeklerle hayvan sayısının 250 ye yükseldiği öğrenildi. Kuğulu park görevlisi Abdullah Doğan önceki kışlarda karşılaşmadığımız bir durumla karşı karşıyayız diyerek “ Kuğulu havuzunda bulunan kuğu, ördek, gaz, sülün kuşu, keklik gibi evcil kanatlı kuşları düzenli olarak  beslemeye başladık. Sayın Belediye Başkanımız her gün sayısı artan bu hayvanların aç kalmaması için bizlere görev verdi. Bu hayvanların aç kalmaması için hergün bir çuval dolusu buğday yemi kullanıyoruz. 80-100 tane Meke ve ördeğinde gelmesi ile harcadığımız yem miktarı iki katına çıktı.” Dedi.
Kış şartlarında çaresiz kalan Mekeler Kuğulu park göletine sığındı.

Kış şartlarında çaresiz kalan Mekeler Kuğulu park göletine sığındı.

Kuğulu park Gökböğet Göletinde daha önce bulunan çok sayıda evcil kuğu,ördek, keklik, tavus kuşu, sülün, gaz hayvanlarıyla beraber yaşamaya başlayan yabani meke ve ördekler renkli görüntülere sahne oluyor.

Kışın soğuk geçmesi ve çevredeki su göletlerin donması ile yabani kuşların beslenemediğinden yaban hayvani olan meke ve ördeklerin kuğulu parktaki göletlere sığınmak zorunda kaldığı bildirildi.

Daha öce 150 kanatlı hayvanın beslendiği gölette gelen meke ve yabani ördeklerle hayvan sayısının 250 ye yükseldiği öğrenildi.

Kuğulu park görevlisi Abdullah Doğan önceki kışlarda karşılaşmadığımız bir durumla karşı karşıyayız diyerek “ Kuğulu havuzunda bulunan kuğu, ördek, gaz, sülün kuşu, keklik gibi evcil kanatlı kuşları düzenli olarak  beslemeye başladık. Sayın Belediye Başkanımız her gün sayısı artan bu hayvanların aç kalmaması için bizlere görev verdi. Bu hayvanların aç kalmaması için hergün bir çuval dolusu buğday yemi kullanıyoruz. 80-100 tane Meke ve ördeğinde gelmesi ile harcadığımız yem miktarı iki katına çıktı.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.