KÜLTÜR SANAT DOLU YAŞAMINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK İSTİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2013 - 06:54, Güncelleme: 07.09.2013 - 06:54
 

KÜLTÜR SANAT DOLU YAŞAMINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK İSTİYOR

Seydişehir?e bağlı Kesecik Kasabasında emekli öğretmen Sadi Topaç?ın 44 yıllık hobisi müzeye dönüşüyor.

Seydişehir’e bağlı Kesecik Kasabasında emekli öğretmen Sadi Topaç’ın 44 yıllık hobisi müzeye dönüşüyor. İvriz Öğretmen Okulunu bitirdikten sonra Bozkır’ın Asarlık Kasabasına atanan ve bu yerin tarihi özelliklerinden etkilenerek 1969 lu yıllarda başladığı eski eser toplama merakı evinin bir bölümünü müzeye dönüştürmüş. Sanatseverliliği ile de tanınan emekli öğretmen Sadi Topaç ileride yaşadığı Kesecik Kasabasına  “Sadi Topaç Müzesi” ismi ile bu kültür birikimini bağışlamak istiyor Yaşamı hakkında bilgi veren Öğretmen Topaç “Ben 1963 yılında İvriz Öğretmen okuluna öğrenci olarak girdim. 1969 yılında mezun oldum. Okulun verdiği sanatkarlık bu işlere yönlendirdi beni. Evimde aşırı miktarda her aletim var. Kaynak makinesinden tut marangoz aletine kadar hepsi mevcut. Okulun bana verdiği bilgiye dayanarak elimde işleme yapıyorum, evimde bütün marangozluk işlerinin tamamını ben yapıyorum. Bu benim özel hobim, aletlere karşı sevgim var. Osmanlı dönemine ait güzel şeyleri kendime düstur edindim. Bu malzemeleri sevimde sergiliyorum. İleride daha da genişleterek müze haline getireceğim. Çocuklarıma vasiyetimi yapacağım, Kisecikli Öğretmen Sadi Topaç müzesi olarak bir yere bağış yapmalarını isteyeceğim.” Şeklinde konuştu Bu hobisinin 1969 yılından beri devam ettiğini söyleyen Sadi Topaç ”Öğretmen olarak ilk görev yerim Bozkır’ın Asarlık Kasabası. Orası tarihi bir yerdi, ben çok cezbetti.1969 yılından beri gezdiğim gördüğüm yerlerden hediyelik eşya, tarihi kilim, bıçak gibi eski ve değerli parçaları biriktirip koleksiyon haline getirdim.Sanata karşı  baya ilgim var, koleksiyon yapmayı da seviyorum.Birçok parçalardan oluşturduğu koleksiyonumun sayısını bilmiyorum. Örneğin 3500 tane bıçak, 6 tane ud,2 tane cümbüş, org, çok sayıda sazım bulunmaktadır.”  Dedi. Güzel cümbüş çaldığını da ifade eden Öğretmen Topaç “Babam güzel cümbüş çalardı. Bana da odan sirayet etti. Elli yıldır  cümbüşü güzel çalarım. Emekli olduktan sonra bütün eş dostu evime çağırıyorum. Ud, cümbüş çalarak gönlümüzü huzurlu bir şekilde geçiriyoruz” diyerek duygularını bizimle paylaştı.
Seydişehir?e bağlı Kesecik Kasabasında emekli öğretmen Sadi Topaç?ın 44 yıllık hobisi müzeye dönüşüyor.

Seydişehir’e bağlı Kesecik Kasabasında emekli öğretmen Sadi Topaç’ın 44 yıllık hobisi müzeye dönüşüyor.

İvriz Öğretmen Okulunu bitirdikten sonra Bozkır’ın Asarlık Kasabasına atanan ve bu yerin tarihi özelliklerinden etkilenerek 1969 lu yıllarda başladığı eski eser toplama merakı evinin bir bölümünü müzeye dönüştürmüş.

Sanatseverliliği ile de tanınan emekli öğretmen Sadi Topaç ileride yaşadığı Kesecik Kasabasına  “Sadi Topaç Müzesi” ismi ile bu kültür birikimini bağışlamak istiyor

Yaşamı hakkında bilgi veren Öğretmen Topaç “Ben 1963 yılında İvriz Öğretmen okuluna öğrenci olarak girdim. 1969 yılında mezun oldum. Okulun verdiği sanatkarlık bu işlere yönlendirdi beni. Evimde aşırı miktarda her aletim var. Kaynak makinesinden tut marangoz aletine kadar hepsi mevcut. Okulun bana verdiği bilgiye dayanarak elimde işleme yapıyorum, evimde bütün marangozluk işlerinin tamamını ben yapıyorum. Bu benim özel hobim, aletlere karşı sevgim var. Osmanlı dönemine ait güzel şeyleri kendime düstur edindim. Bu malzemeleri sevimde sergiliyorum. İleride daha da genişleterek müze haline getireceğim. Çocuklarıma vasiyetimi yapacağım, Kisecikli Öğretmen Sadi Topaç müzesi olarak bir yere bağış yapmalarını isteyeceğim.” Şeklinde konuştu

Bu hobisinin 1969 yılından beri devam ettiğini söyleyen Sadi Topaç ”Öğretmen olarak ilk görev yerim Bozkır’ın Asarlık Kasabası. Orası tarihi bir yerdi, ben çok cezbetti.1969 yılından beri gezdiğim gördüğüm yerlerden hediyelik eşya, tarihi kilim, bıçak gibi eski ve değerli parçaları biriktirip koleksiyon haline getirdim.Sanata karşı  baya ilgim var, koleksiyon yapmayı da seviyorum.Birçok parçalardan oluşturduğu koleksiyonumun sayısını bilmiyorum. Örneğin 3500 tane bıçak, 6 tane ud,2 tane cümbüş, org, çok sayıda sazım bulunmaktadır.”  Dedi.

Güzel cümbüş çaldığını da ifade eden Öğretmen Topaç “Babam güzel cümbüş çalardı. Bana da odan sirayet etti. Elli yıldır  cümbüşü güzel çalarım. Emekli olduktan sonra bütün eş dostu evime çağırıyorum. Ud, cümbüş çalarak gönlümüzü huzurlu bir şekilde geçiriyoruz” diyerek duygularını bizimle paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.