KÜLTÜREVİ?NDE UYGULAMALI DERS

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2013 - 12:01, Güncelleme: 22.11.2013 - 12:01
 

KÜLTÜREVİ?NDE UYGULAMALI DERS

29 Ekimde hizmete giren Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi?nin açılması en çok gençleri ve yaşlıları sevindirdi.

29 Ekimde hizmete giren Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi’nin açılması en çok gençleri ve yaşlıları sevindirdi. Atatürk ve kültür konusunu işleyen İsmet Şen Ortaokulu Türkçe Öğretmeni ve öğrencileri  bu dersi uygulamalı olarak Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi’nde gördüler. Kültürevi  görevlileri ise Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi’nin açılmasından sonra Seydişehirliler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ve en fazla ilgiyi ise gençlerin ve yaşlıların gösterdiğini bildirdi.  Kültürevinde uygulamalı ders veren İsmet Şen Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şerife Güven şunları söyledi: “Atatürk ve kültür ünitesini işliyorduk. Kültürümüzü tanımak için buraya geldik. Batılılar kültürlerini muhafaza ederek gelişip ilerlemişlerdir. Bizde milli kültürümüze değer verip geliştirirsek çocuklarımızın ufkunu açmış oluruz. Çocuklar her şeyi yerli yerinde görünce geçmiş zamana bir yolculuk yapmış oldular. Çocukların çok etkilendiğini gözlemledim. Yaşayarak öğrenmek çok etkilidir.” dedi. Kültürevinin açılmasının gençliğe ışık tutacak bir hizmet olduğunu da söyleyen Öğretmen Güven “Görüyorum ki burada ziyaret edenlerin büyük bir çoğunluğu da yaşlılar. Burayı gezerek hatıralarını ve geçmişlerini yaşatıyorlar. Gençlerinde geçmişte neler kullandığını görmesi bunların önemini kavraması çok önemli.Bu  nedenle Belediye Başkanımızı bu hizmetinden dolayı kutluyorum. Belediyenin diğer hizmetlerini bir kenara koysak bu hizmeti hepsinden daha ağır gelecek. Kendisine teşekkür ederiz.” Dedi.
29 Ekimde hizmete giren Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi?nin açılması en çok gençleri ve yaşlıları sevindirdi.

29 Ekimde hizmete giren Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi’nin açılması en çok gençleri ve yaşlıları sevindirdi.

Atatürk ve kültür konusunu işleyen İsmet Şen Ortaokulu Türkçe Öğretmeni ve öğrencileri  bu dersi uygulamalı olarak Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi’nde gördüler.

Kültürevi  görevlileri ise Adile Baysal Kültür Evi ve Seydişehir Belediyesi Müzesi’nin açılmasından sonra Seydişehirliler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ve en fazla ilgiyi ise gençlerin ve yaşlıların gösterdiğini bildirdi.

 Kültürevinde uygulamalı ders veren İsmet Şen Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şerife Güven şunları söyledi:

“Atatürk ve kültür ünitesini işliyorduk. Kültürümüzü tanımak için buraya geldik. Batılılar kültürlerini muhafaza ederek gelişip ilerlemişlerdir. Bizde milli kültürümüze değer verip geliştirirsek çocuklarımızın ufkunu açmış oluruz. Çocuklar her şeyi yerli yerinde görünce geçmiş zamana bir yolculuk yapmış oldular. Çocukların çok etkilendiğini gözlemledim. Yaşayarak öğrenmek çok etkilidir.” dedi.

Kültürevinin açılmasının gençliğe ışık tutacak bir hizmet olduğunu da söyleyen Öğretmen Güven “Görüyorum ki burada ziyaret edenlerin büyük bir çoğunluğu da yaşlılar. Burayı gezerek hatıralarını ve geçmişlerini yaşatıyorlar. Gençlerinde geçmişte neler kullandığını görmesi bunların önemini kavraması çok önemli.Bu  nedenle Belediye Başkanımızı bu hizmetinden dolayı kutluyorum. Belediyenin diğer hizmetlerini bir kenara koysak bu hizmeti hepsinden daha ağır gelecek. Kendisine teşekkür ederiz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.