MESNEVİ SERGİSİ SEYDİŞEHİR?DE

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2014 - 07:45, Güncelleme: 30.12.2014 - 07:45
 

MESNEVİ SERGİSİ SEYDİŞEHİR?DE

Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde açıldı.

Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde açıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslar arası Rumi Medeniyetler Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan aynı üniversitenin Sağlık Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından da desteklenen serginin açılış konuşmasını Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde Dekanı Prof. Dr Selman Türker yaptı. Daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Fikret Karapınar’ın iki gün açık kalacak Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi hakkında bilgi verdi. Doç Dr. Fikret Karapınar sergide Mevlana’nın hümanist yanı değil İslam Alimi olduğu ön plan çıkartıldığını söyleyerek “Sergide sunulan Mevlana Hz. ait sözlerin öncelikle gençlere yönelik ve ahlaki yöndeki sözlerine ağırlık verdik.” Dedi. Tüm Mevlana eserlerinin ve şerhlerinin bulunduğu kitaplarında sergilendiği sergi açılışında yapyığı konuşmasında İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Karapınar “Mevlana’nın mesnevisinde ayet ve sünnetlerin çokça kullanıldığını ve Kur’an ayetleri ve sünnetleri şiir üslubuna dönüştürülme başarısı vardır” dedi. Konuşmalardan sonra üniversite öğrencileri sergiyi gezdiler
Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde açıldı.

Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde açıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslar arası Rumi Medeniyetler Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan aynı üniversitenin Sağlık Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından da desteklenen serginin açılış konuşmasını Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinde Dekanı Prof. Dr Selman Türker yaptı.

Daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Fikret Karapınar’ın iki gün açık kalacak Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi hakkında bilgi verdi.

Doç Dr. Fikret Karapınar sergide Mevlana’nın hümanist yanı değil İslam Alimi olduğu ön plan çıkartıldığını söyleyerek “Sergide sunulan Mevlana Hz. ait sözlerin öncelikle gençlere yönelik ve ahlaki yöndeki sözlerine ağırlık verdik.” Dedi.

Tüm Mevlana eserlerinin ve şerhlerinin bulunduğu kitaplarında sergilendiği sergi açılışında yapyığı konuşmasında İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Karapınar “Mevlana’nın mesnevisinde ayet ve sünnetlerin çokça kullanıldığını ve Kur’an ayetleri ve sünnetleri şiir üslubuna dönüştürülme başarısı vardır” dedi.

Konuşmalardan sonra üniversite öğrencileri sergiyi gezdiler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.