MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZDAN TALEBİMİZ BU OLMALI..!

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 10.04.2023 - 09:14, Güncelleme: 10.04.2023 - 09:14
 

MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZDAN TALEBİMİZ BU OLMALI..!

Ali Saylam Köşe Yazısı

İzmir’de bile Nisan ayında dolu yağdı… Hiç görülmemiş bir şekilde gri bulutlar gökyüzünü kaplamaya başladı. Eskiler böyle kış görmedik diye yağışsız kışa atıfta bulundular. Hülasa, dünyanın birinci sorunu olan kuraklık tehlikesi, yaşanan meteorolojik olaylarla da insanları uyarmaya devam ediyor. İlçemizde de bu sorunla ilgili önlemler alınmazsa bizi de yakıp kavuracak..! Haberiniz olsun. Daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Artık kuraklık sorununa çözüm aramakla yatıp kalkmalıyız. Bildiğiniz gibi sorunun büyüklüğünden dolayı Şehircilik Bakanlığının adı bile değiştirilerek İklim Değişikliği ve Şehircilik Bakanlığı yapıldı. Tüm ülkeler gibi bizim ülkemizde bu konuya çare aramaya başladı. Ama ağlamayan çocuğa meme vermezler. Bu kuraklık sorununa biz Seydişehirliler bugünden sahip çıkmazsak yarın çok geç olacak. Seçim takviminde milletvekili adaylarının bölgelerindeki çalışmalara geldiği şu günlerde her milletvekili adayına Seydişehir’in içme suyu ve tarım suyu konusundaki devam eden iki projeyi biran evvel bitilmesi sözünün alınması gerekir. Eğer Bostandere’deki suyun Seydişehir su şebekesine kazandırılması ve Arvana’daki düdenlerden Akdeniz’e giden suyun Suğla Ovasına döndürülmesi projeleri acilen gerçekleşmezse bu kuraklık önlemleri konusunda şuanda yapıldığı gibi suyun tasarruflu kullanılması ve ekimde su istemeyen ürünlere yönelinmesi tedbirleriyle kuraklık sorununu çözmede bu iş sınırlı kalır. Bu kuraklık sorunun altını tekrar kalın çizgilerle çiziyorum! Bende tüm partili Konya Milletvekili adaylarımızdan milletvekili seçildiklerinde bu önemli sorunumuzla ilgileneceklerinin taahhüdünü şimdiden almak isterim.    
Ali Saylam Köşe Yazısı

İzmir’de bile Nisan ayında dolu yağdı…

Hiç görülmemiş bir şekilde gri bulutlar gökyüzünü kaplamaya başladı.

Eskiler böyle kış görmedik diye yağışsız kışa atıfta bulundular.

Hülasa, dünyanın birinci sorunu olan kuraklık tehlikesi, yaşanan meteorolojik olaylarla da insanları uyarmaya devam ediyor.

İlçemizde de bu sorunla ilgili önlemler alınmazsa bizi de yakıp kavuracak..! Haberiniz olsun.

Daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Artık kuraklık sorununa çözüm aramakla yatıp kalkmalıyız.

Bildiğiniz gibi sorunun büyüklüğünden dolayı Şehircilik Bakanlığının adı bile değiştirilerek İklim Değişikliği ve Şehircilik Bakanlığı yapıldı.

Tüm ülkeler gibi bizim ülkemizde bu konuya çare aramaya başladı.

Ama ağlamayan çocuğa meme vermezler.

Bu kuraklık sorununa biz Seydişehirliler bugünden sahip çıkmazsak yarın çok geç olacak.

Seçim takviminde milletvekili adaylarının bölgelerindeki çalışmalara geldiği şu günlerde her milletvekili adayına Seydişehir’in içme suyu ve tarım suyu konusundaki devam eden iki projeyi biran evvel bitilmesi sözünün alınması gerekir.

Eğer Bostandere’deki suyun Seydişehir su şebekesine kazandırılması ve Arvana’daki düdenlerden Akdeniz’e giden suyun Suğla Ovasına döndürülmesi projeleri acilen gerçekleşmezse bu kuraklık önlemleri konusunda şuanda yapıldığı gibi suyun tasarruflu kullanılması ve ekimde su istemeyen ürünlere yönelinmesi tedbirleriyle kuraklık sorununu çözmede bu iş sınırlı kalır.

Bu kuraklık sorunun altını tekrar kalın çizgilerle çiziyorum!

Bende tüm partili Konya Milletvekili adaylarımızdan milletvekili seçildiklerinde bu önemli sorunumuzla ilgileneceklerinin taahhüdünü şimdiden almak isterim.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
İsmail
(10.04.2023 10:40 - #810)
Ali bey küresel bir girdabın içindeyiz manavgat suyunun acilen Seydişehir havzasına bir şekilde aktarılması gerekir bu olayı gündemine al vekillere siyasilere bunları söylemek lazım saygılar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.