MİLLİ OYUNUMUZ ?MANGALA? YAŞATILIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.06.2013 - 01:49, Güncelleme: 18.06.2013 - 01:49
 

MİLLİ OYUNUMUZ ?MANGALA? YAŞATILIYOR

Konya?nın Doğanhisar ilçesinde geçmişinin Sakalar, Hunlar ve Göktürklere kadar uzandığı, o dönemlerde de oynandığı tespit edilen Türk Zeka ve Strateji Oyunu olan ?Mangala Oyunu? Turnuvası yapıldı.

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde geçmişinin Sakalar, Hunlar ve Göktürklere kadar uzandığı, o dönemlerde de oynandığı tespit edilen Türk Zeka ve Strateji Oyunu olan “Mangala Oyunu” Turnuvası yapıldı. Milli oyunumuz olan  “Mangala” Ülkemizde 15-20 yıl öncesine kadar çeşitli isimlerle oynanmaktaydı. Son zamanlarda bu oyunun unutulmaya yüz tutması nedenle Doğanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “Gelenekten Geleceğe Mangala” isimli turnuva düzenlendi. Turnuvada öğrencilere bu oyunu tanıtmak, farklı kültürel etkinlikleri gerçekleştirmek ve öğrencileri düşünmeye, çeşitli zihin hareketlerini gerçekleştirmelerini sağlama amaçlı olarak İlçe genelindeki okullardan toplam 42 öğrenci katıldı. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmiştir.
Konya?nın Doğanhisar ilçesinde geçmişinin Sakalar, Hunlar ve Göktürklere kadar uzandığı, o dönemlerde de oynandığı tespit edilen Türk Zeka ve Strateji Oyunu olan ?Mangala Oyunu? Turnuvası yapıldı.

Konya’nın Doğanhisar ilçesinde geçmişinin Sakalar, Hunlar ve Göktürklere kadar uzandığı, o dönemlerde de oynandığı tespit edilen Türk Zeka ve Strateji Oyunu olan “Mangala Oyunu” Turnuvası yapıldı.

Milli oyunumuz olan  “Mangala” Ülkemizde 15-20 yıl öncesine kadar çeşitli isimlerle oynanmaktaydı.

Son zamanlarda bu oyunun unutulmaya yüz tutması nedenle Doğanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce “Gelenekten Geleceğe Mangala” isimli turnuva düzenlendi.

Turnuvada öğrencilere bu oyunu tanıtmak, farklı kültürel etkinlikleri gerçekleştirmek ve öğrencileri düşünmeye, çeşitli zihin hareketlerini gerçekleştirmelerini sağlama amaçlı olarak İlçe genelindeki okullardan toplam 42 öğrenci katıldı.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.