MUSTAFA SARIKAMIŞ UKRAYNA UATV’DE SORULARI CEVAPLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.11.2019 - 08:17, Güncelleme: 17.11.2019 - 08:17
 

MUSTAFA SARIKAMIŞ UKRAYNA UATV’DE SORULARI CEVAPLADI

Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış, Ukrayna UATV’de haberlerde Kırım ile ilgili soruları cevapladı.

Programda Sarıkamış’a Dünya Kırım Tatar Derneği’nin faaliyetleri, Kırım’a bakış açısı, Ukrayna-Rusya ve Kırım İlişkileri, Türkiye’de Ankara’da bulunan dernekle ilişkileri ve derneğin yapısı üyeleri ve yönetimi gibi sorular soruldu. Başkan Sarıkamış sorulara şu şekilde cevap verdi: “Ben 18 yıl Seydişehir Kırım Dernek Başkanlığı yaptım. Türkiye’de Şevket Öndüç, Mustafa Balkan, Zeynettin Düzenli gibi dostlarımızla irtibata geçerek derneğimizi kurduk.Kırımla, kırım tatarları ile ilişkilerimiz her düzeyde devam etmektedir. Ukrayna’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Vladimir Zelenskiy’i resmi olarak destekledik. Zelenskiy Kırım Tatarları için umut vaat etti. Kırım 1783 yılından beri işgal altındadır. Bizim düşüncemize göre Kırım sorununu Rusya, ABD, Avrupa Birliği, Almanya, Ukrayna çözemez. Kırım sorununu yalnızca Türkiye çözer. Kırım, Kırım Tatarlarının vatanıdır. Kırım’da iftar ve kurban faaliyetlerimiz devam edecektir. Dernek olarak Kırım’da yaşayan engelli kardeşlerimiz için “Kırım’da Bir Engeli de Sen Kaldır” kampanyasını başlattık. 1 Kasım günü bu kampanyaya destek için Seydişehir’de Kırım Tatar sanatçıları Metin Batur, Mamed Cafaov ve Ayşe İbragimova’nın katılımıyla muhteşem bir konser verildi. Antlı Kurban liderimiz Noman Çelebicihan’ın ‘Kırım’ı kana boğabilirler. Fakat bütün bunlar, Kırımlıların istiklal imanlarını yıkmaya değil, kuvvetlendirmeye yarayacaktır. Tarihin ergeç yazacağı şey: müstakil ve mesut Kırım’dır’ fikirlerini kabul etmekteyiz. Onun çizdiği yolda ilerleyeceğiz. Biz her şey Kırım için diyoruz. Biz küllerinden doğan bir milletiz.”
Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış, Ukrayna UATV’de haberlerde Kırım ile ilgili soruları cevapladı.

Programda Sarıkamış’a Dünya Kırım Tatar Derneği’nin faaliyetleri, Kırım’a bakış açısı, Ukrayna-Rusya ve Kırım İlişkileri, Türkiye’de Ankara’da bulunan dernekle ilişkileri ve derneğin yapısı üyeleri ve yönetimi gibi sorular soruldu.

Başkan Sarıkamış sorulara şu şekilde cevap verdi:
“Ben 18 yıl Seydişehir Kırım Dernek Başkanlığı yaptım. Türkiye’de Şevket Öndüç, Mustafa Balkan, Zeynettin Düzenli gibi dostlarımızla irtibata geçerek derneğimizi kurduk.Kırımla, kırım tatarları ile ilişkilerimiz her düzeyde devam etmektedir. Ukrayna’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Vladimir Zelenskiy’i resmi olarak destekledik. Zelenskiy Kırım Tatarları için umut vaat etti.

Kırım 1783 yılından beri işgal altındadır. Bizim düşüncemize göre Kırım sorununu Rusya, ABD, Avrupa Birliği, Almanya, Ukrayna çözemez. Kırım sorununu yalnızca Türkiye çözer. Kırım, Kırım Tatarlarının vatanıdır.

Kırım’da iftar ve kurban faaliyetlerimiz devam edecektir. Dernek olarak Kırım’da yaşayan engelli kardeşlerimiz için “Kırım’da Bir Engeli de Sen Kaldır” kampanyasını başlattık. 1 Kasım günü bu kampanyaya destek için Seydişehir’de Kırım Tatar sanatçıları Metin Batur, Mamed Cafaov ve Ayşe İbragimova’nın katılımıyla muhteşem bir konser verildi.

Antlı Kurban liderimiz Noman Çelebicihan’ın ‘Kırım’ı kana boğabilirler. Fakat bütün bunlar, Kırımlıların istiklal imanlarını yıkmaya değil, kuvvetlendirmeye yarayacaktır. Tarihin ergeç yazacağı şey: müstakil ve mesut Kırım’dır’ fikirlerini kabul etmekteyiz. Onun çizdiği yolda ilerleyeceğiz. Biz her şey Kırım için diyoruz. Biz küllerinden doğan bir milletiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.