NEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.05.2016 - 03:29, Güncelleme: 19.05.2016 - 03:29
 

NEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ikinci mezunlarını verdi.

Mezuniyet törenine Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Ağır Ceza Reisi Kadir Erdeo, Emniyet Müdürü Erhan Aydoğan,  Ahmet Cengiz Müh. Fak Dekanı Selman Türker, MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Cengiz A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Arkan ve protokol üyeleri, akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı. İkinci mezunlarını vermiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Fakülte Dekanı Selma Türker; “Öğrencileri iyi bir mühendis olarak yetiştirmek için ellimizden gelen çabayı sarf ettik. Karakterli, adaletli, çalışkan, vatan ve milletini seven insanlar olmanız tek arzumuzdur. Buradan ayrılıp gerçek hayata atılacaksınız. Size tavsiyem burada aldığınız eğitime güvenmeniz, hedeflerinizi doğru belirlemeniz ve hedefinize ulaşmak için sabırla çalışmanızdır. İş hayatınızda işinizi kendini geliştirmek için yeniden eğitim almanız gerekiyor. Sizleri kutluyorum. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu. TUTAL ‘’Hayat Çok Hızlı Devam Ediyor’’ Hayatın çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise “Önemli olan bu hayat dilimini en iyi şekilde değerlendirebilmek. Ülkemiz hızlı ve güçlü bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Avrupa standartlarına baktığımız zaman genç nüfusumuz bizim daha fazla. Bilim teknoloji alanındaki ilerlemeyi daha hızlı noktalara getirebilmemiz bizim genç mühendislerimizin yapabilecekleri hayat mücadelesine bağlı” dedi. Gençlere özellikle teknik alanda kendilerini yetiştirmelerini tavsiye eden Başkan Tutal “Ülkenin gelecek anlamda kalkınabilmesi için kendi değerleriyle barışık olmasına bağlı. Ülkenin kendi ayakları üzerinde dik durabilmesi için, kendi insanımızın, özellikle kendi gencimizin, kendi değerlerine sahip olarak ilerlemesi gerekiyor. Biz sizlere güveniyoruz. Bizlerden daha fazla bu ülkeye hizmet edeceğine inanıyoruz. Asıl hayat artık bundan sonra başlıyor. Bu hayat diliminde, Allah’tan sizlere yardımcı olmasını niyaz ediyorum. Hayat okulunda, dünya hayatı boyunca ve ahiret hayatında başarılar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu. Seydişehir’in güzel bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Sizler mezun oldunuz. Buradan ayrılacaksınız. Gelecek hayatınızda başarılar dilerim. Sizlerden ricam yaşadığınız yerde Seydişehir’in gönül elçisi olmanız. Konuşmaların ardından protokol üyelerinin ve hocalarının elinden başarı belgelerini alan öğrenciler, daha sonra geleneği yerine getirdi ve keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.    
Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ikinci mezunlarını verdi.

Mezuniyet törenine Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Ağır Ceza Reisi Kadir Erdeo, Emniyet Müdürü Erhan Aydoğan,  Ahmet Cengiz Müh. Fak Dekanı Selman Türker, MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Cengiz A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Arkan ve protokol üyeleri, akademisyenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

İkinci mezunlarını vermiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Fakülte Dekanı Selma Türker; “Öğrencileri iyi bir mühendis olarak yetiştirmek için ellimizden gelen çabayı sarf ettik. Karakterli, adaletli, çalışkan, vatan ve milletini seven insanlar olmanız tek arzumuzdur. Buradan ayrılıp gerçek hayata atılacaksınız. Size tavsiyem burada aldığınız eğitime güvenmeniz, hedeflerinizi doğru belirlemeniz ve hedefinize ulaşmak için sabırla çalışmanızdır. İş hayatınızda işinizi kendini geliştirmek için yeniden eğitim almanız gerekiyor. Sizleri kutluyorum. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu.

TUTAL ‘’Hayat Çok Hızlı Devam Ediyor’’

Hayatın çok hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise “Önemli olan bu hayat dilimini en iyi şekilde değerlendirebilmek. Ülkemiz hızlı ve güçlü bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Avrupa standartlarına baktığımız zaman genç nüfusumuz bizim daha fazla. Bilim teknoloji alanındaki ilerlemeyi daha hızlı noktalara getirebilmemiz bizim genç mühendislerimizin yapabilecekleri hayat mücadelesine bağlı” dedi.

Gençlere özellikle teknik alanda kendilerini yetiştirmelerini tavsiye eden Başkan Tutal “Ülkenin gelecek anlamda kalkınabilmesi için kendi değerleriyle barışık olmasına bağlı. Ülkenin kendi ayakları üzerinde dik durabilmesi için, kendi insanımızın, özellikle kendi gencimizin, kendi değerlerine sahip olarak ilerlemesi gerekiyor. Biz sizlere güveniyoruz. Bizlerden daha fazla bu ülkeye hizmet edeceğine inanıyoruz. Asıl hayat artık bundan sonra başlıyor. Bu hayat diliminde, Allah’tan sizlere yardımcı olmasını niyaz ediyorum. Hayat okulunda, dünya hayatı boyunca ve ahiret hayatında başarılar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Seydişehir’in güzel bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Sizler mezun oldunuz. Buradan ayrılacaksınız. Gelecek hayatınızda başarılar dilerim. Sizlerden ricam yaşadığınız yerde Seydişehir’in gönül elçisi olmanız.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin ve hocalarının elinden başarı belgelerini alan öğrenciler, daha sonra geleneği yerine getirdi ve keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.