ak

NİHAYET DSİ FARKINA VARDI!

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 05.05.2022 - 14:36, Güncelleme: 05.05.2022 - 14:36
 

NİHAYET DSİ FARKINA VARDI!

Devlet Su İşleri (DSİ) nihayet Seydişehir düdenlerinden Akdeniz’e boşa akan suyun farkına vardı.

Seydişehir ve Derebucak bölgesinde bulunan düdenlerden Akdeniz’e boşa akan suyu öncelikle bölgemizde kullanmak üzere çalışmaların proje aşamasına geldiği öğrenildi. Yıllardır Tınaztepe Mağarası, Fasıh Boğazı ve Alagöz civarındaki suyun Akdeniz’e aktığı bu akan suyun Seydişehir Suğla Ovasında kullanılması için proje geliştirilmesi bekleniyordu. DSİ bu işe el atmasıyla yıllardır beklenen bu projeyle ilgili somut adım atılmış oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) 4'üncü Bölge Müdürlüğü Konya bölgesi için “hazine” niteliği taşıyan ve Akdeniz'e akan 40 milyon metreküplük su rezervi tespit etti. Konuyla ilgili yapılan projeyle Akdeniz’e akan suyun bölgeye kazandırılması ve Konya Ovasına aktarılması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre; bu önemli projenin en önemli ayağının Seydişehir Çatmakaya ve Susuz bölgesi olacağı, bu bölgeden Akdeniz’e akan 40 milyon metreküplük boşa akan su rezervinin bulunduğunu, projenin hayata geçirilmesiyle yaz aylarında Suğla Ovası’nın sulanmayan kesimlerine tarımsal sulama için kullanılacağı kışları ise taşkınları önlemek için cazibeli bir akışla Çatmakaya arazisinde biriken sular Suğla Su Toplama Barajına direk verileceği öğrenildi.  
Devlet Su İşleri (DSİ) nihayet Seydişehir düdenlerinden Akdeniz’e boşa akan suyun farkına vardı.

Seydişehir ve Derebucak bölgesinde bulunan düdenlerden Akdeniz’e boşa akan suyu öncelikle bölgemizde kullanmak üzere çalışmaların proje aşamasına geldiği öğrenildi.

Yıllardır Tınaztepe Mağarası, Fasıh Boğazı ve Alagöz civarındaki suyun Akdeniz’e aktığı bu akan suyun Seydişehir Suğla Ovasında kullanılması için proje geliştirilmesi bekleniyordu.

DSİ bu işe el atmasıyla yıllardır beklenen bu projeyle ilgili somut adım atılmış oldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) 4'üncü Bölge Müdürlüğü Konya bölgesi için “hazine” niteliği taşıyan ve Akdeniz'e akan 40 milyon metreküplük su rezervi tespit etti.

Konuyla ilgili yapılan projeyle Akdeniz’e akan suyun bölgeye kazandırılması ve Konya Ovasına aktarılması planlanıyor.

Edinilen bilgiye göre; bu önemli projenin en önemli ayağının Seydişehir Çatmakaya ve Susuz bölgesi olacağı, bu bölgeden Akdeniz’e akan 40 milyon metreküplük boşa akan su rezervinin bulunduğunu, projenin hayata geçirilmesiyle yaz aylarında Suğla Ovası’nın sulanmayan kesimlerine tarımsal sulama için kullanılacağı kışları ise taşkınları önlemek için cazibeli bir akışla Çatmakaya arazisinde biriken sular Suğla Su Toplama Barajına direk verileceği öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.