ODALARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 03.10.2022 - 11:39, Güncelleme: 03.10.2022 - 11:39
 

ODALARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Ali Saylam Köşe yazısı

İlçemizin kalkınması, kriz ve seçim dönemlerinde akıllı hareket edebilirse fırsata dönüştürülebilir. Dünyanın çalkalandığı hatta 3. Dünya Savaşının bir anlamda çıktığı, tarihi önem taşıyan 2023 seçim çalışmalarının başladığı bu süreçte, ekonomi açısından ilçemizin en zararsız bir şekilde atlatılması hatta fırsata çevrilmesi için başta odalarımıza büyük görev düşüyor. Bu dalgalı dönemde bence en fazla esnaflarımız etkilendi. Üretimi artırmak içinde yatırımların önünün açıldığı bir dönem yaşıyoruz. Artık çok önemli olduğu yaşanılarak gördüğümüz tarımda ise üretim çeşitliliğimiz artmasına rağmen pazarlamada sorunlarımız var. 2023 Seçimlerinde artık Seydişehir'den milletvekili çıkarmalıyız. Bu hususta odaların hassasiyeti de çok önemli. Yukarıda dört başlıkla topladığım sıkıntılarımızı aşmak için Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odasına büyük iş düşmekte. Meslek kuruluşlarından SeydiBey MÜSİAD 'tın vizyonu gereği onlara da büyük iş düşüyor. Açıkçası SeydiBey, basınla da paylaştığı "DRYPORT SEYDİBEY 2030 'A HAZIR MIYIZ ?" bölgesel kalkınmayı amaçlayan projesinde; Seydişehir Beyşehir ortası Bayavşar-Kavak bölgesinde Orta vade için planlanacak yeni sanayi bölgesi, ilçe fakültelerinin bağlı olduğu Rektörlük binasının da içinde olacağı şekilde tasarlanıp, SEYDİBEY Üniversitesi kurmak için arsa alarak somut bir adım attı. Bundan sonraki köşe yazılarımda kalkınmamız için yapılacaklar noktasında sadece eleştirmekle kalmayacağım, önerilerimi de sunacağım. Eğer odalarımızla beraber rehavet dönemimizi geride bırakıp dinamik bir döneme girilirse bizim imkanlarımız her zaman söylediğim gibi çok fazla. Seydişehir'in kalkınması öyle sanıldığı gibi zor olmayacağı kanaatindeyim. Seydişehir halkı adına, geleceğimiz adına odaları eleştirmekten kaçınmayacağım, şimdiden haberiniz olsun.
Ali Saylam Köşe yazısı

İlçemizin kalkınması, kriz ve seçim dönemlerinde akıllı hareket edebilirse fırsata dönüştürülebilir.

Dünyanın çalkalandığı hatta 3. Dünya Savaşının bir anlamda çıktığı, tarihi önem taşıyan 2023 seçim çalışmalarının başladığı bu süreçte, ekonomi açısından ilçemizin en zararsız bir şekilde atlatılması hatta fırsata çevrilmesi için başta odalarımıza büyük görev düşüyor.

Bu dalgalı dönemde bence en fazla esnaflarımız etkilendi. Üretimi artırmak içinde yatırımların önünün açıldığı bir dönem yaşıyoruz.

Artık çok önemli olduğu yaşanılarak gördüğümüz tarımda ise üretim çeşitliliğimiz artmasına rağmen pazarlamada sorunlarımız var.

2023 Seçimlerinde artık Seydişehir'den milletvekili çıkarmalıyız. Bu hususta odaların hassasiyeti de çok önemli.

Yukarıda dört başlıkla topladığım sıkıntılarımızı aşmak için Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odasına büyük iş düşmekte.

Meslek kuruluşlarından SeydiBey MÜSİAD 'tın vizyonu gereği onlara da büyük iş düşüyor.

Açıkçası SeydiBey, basınla da paylaştığı "DRYPORT SEYDİBEY 2030 'A HAZIR MIYIZ ?" bölgesel kalkınmayı amaçlayan projesinde; Seydişehir Beyşehir ortası Bayavşar-Kavak bölgesinde Orta vade için planlanacak yeni sanayi bölgesi, ilçe fakültelerinin bağlı olduğu Rektörlük binasının da içinde olacağı şekilde tasarlanıp, SEYDİBEY Üniversitesi kurmak için arsa alarak somut bir adım attı.

Bundan sonraki köşe yazılarımda kalkınmamız için yapılacaklar noktasında sadece eleştirmekle kalmayacağım, önerilerimi de sunacağım.

Eğer odalarımızla beraber rehavet dönemimizi geride bırakıp dinamik bir döneme girilirse bizim imkanlarımız her zaman söylediğim gibi çok fazla.

Seydişehir'in kalkınması öyle sanıldığı gibi zor olmayacağı kanaatindeyim.

Seydişehir halkı adına, geleceğimiz adına odaları eleştirmekten kaçınmayacağım, şimdiden haberiniz olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.