ÖĞRENCİLER MEVLANA’NIN 744. VUSLAT YIL DÖNÜMÜNE KATILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.12.2017 - 06:00, Güncelleme: 15.12.2017 - 06:00
 

ÖĞRENCİLER MEVLANA’NIN 744. VUSLAT YIL DÖNÜMÜNE KATILDI

11-14 Aralık tarihleri arasında yapılan turlar ile Seydişehir’deki okuyan lise ve üniversite öğrencileri Şeb-i Aruz programına katılarak Mevlana’yı anma etkinlilerine katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mevlâna gibi bir gönül insanını her gencin mutlaka hayatında rehber edineceği bir yerde tutması gerektiğini belirterek, “Seydişehir olarak, Konya olarak bu manevi önderin şehrinde yaşamak onur vericidir. Her yıl Konya İl Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği bu etkinlikler ile binlerce kardeşimizin gönlüne Mevlana’nın muhabbetini ulaştırıyor. Bizler de düzenlenen bu Şeb-i Aruz etkinliklerine Seydişehir’den de öğrencilerimiz ile katıldık. Kardeşlik temasının işlendiği bu yılki etkinliklere yalnız Konya’dan değil uzak yakın herkesin katılmasını; bu manevi atmosferi aileleri ile yaşamasını arzu ediyorum.” dedi. Etkinlikler Mevlâna Kültür Merkezi’nde Aralık Ayı’nın 17’sine kadar devam edecek. 
11-14 Aralık tarihleri arasında yapılan turlar ile Seydişehir’deki okuyan lise ve üniversite öğrencileri Şeb-i Aruz programına katılarak Mevlana’yı anma etkinlilerine katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Mevlâna gibi bir gönül insanını her gencin mutlaka hayatında rehber edineceği bir yerde tutması gerektiğini belirterek, “Seydişehir olarak, Konya olarak bu manevi önderin şehrinde yaşamak onur vericidir. Her yıl Konya İl Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği bu etkinlikler ile binlerce kardeşimizin gönlüne Mevlana’nın muhabbetini ulaştırıyor. Bizler de düzenlenen bu Şeb-i Aruz etkinliklerine Seydişehir’den de öğrencilerimiz ile katıldık. Kardeşlik temasının işlendiği bu yılki etkinliklere yalnız Konya’dan değil uzak yakın herkesin katılmasını; bu manevi atmosferi aileleri ile yaşamasını arzu ediyorum.” dedi.

Etkinlikler Mevlâna Kültür Merkezi’nde Aralık Ayı’nın 17’sine kadar devam edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.