OLAĞAN KONGREDE ABDULLAH SÖĞÜT YENİDEN BAŞKAN

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2017 - 12:30, Güncelleme: 27.03.2017 - 12:30
 

OLAĞAN KONGREDE ABDULLAH SÖĞÜT YENİDEN BAŞKAN

MHP İlçe kongresi belediye düğün salonunda gerçekleşti. Yapılan seçimden sonra eski başkan Abdullah Söğüt tekrar başkanlığa getirildi.

MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı,il başkan yardımcısı Seyit Yılmaz, Büyükşehir belediye meclis üyesi Hüseyin Korkmaz’ın dışarıdan katıldığı,Ak parti ilçe başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu, parti üye ve vatandaşlarında katıldığı ilçe kongresinde zaman zaman gerginlikte yaşandı. Tüzük gereği çoğunluk sağlanmadığı için 2 saat sonra çoğunluğa bakılmaksızın gidilen kongrede Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı bir konuşma yaparak MHP olarak niçin evet dediklerini anlattı. Kalaycı; Türkiye’nin bir beka sorunu olduğunu bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek milletimiz için. Vatanımız için, bayrağımız için “evet” diyoruz. Dedi. Siyasette Fiili bir durum yaşanıyor buda kargaşalığa neden oluyor diyen milletvekilli Kalaycı: “bu anayasayı AKP ile beraber hazırladık bizim üstünde durduğumuz anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmemesiydi.  Bunu da sağladık artık bundan sonra bu dört maddenin değiştirilmesi mümkün değildir .” dedi. Dilek ve temenniler kısmında ise bazı eski ilçe başkanları ve partililer söz alarak,  ülkücü hareketin böyle dağınık durumda olmasının sorumlusunu genel merkez olduğunu ve bununda bir vebali olduğunu belirttiler.  Bu konuşmalar esnasında kongre salonunda ufak ta olsa bazı gerginlikler yaşandı. Konuşmalardan sonra yapılan seçimlerde 92 üye oy kullandı. Bu oy pusulalarının 10’u geçersiz sayıldı, 82 geçerli oyla Abdullah Söğüt yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulu: Eyyüp Gül, Ali Kabak, Osman Mete, Ercan koyuncu, Mehmet Hoşaf, Sinan Taştan, Mahmut Çelik, Ali Eser, Durmuş şakacı, Mustafa Kapıcı, Cihangir Belci, Metin Mernekli, Mustafa Çelik. Ömer Kocabaş, Musa Korkmaz, Hüseyin Değirmenardı,  Şaban Kaya ve Ali Tosun getirildi.   
MHP İlçe kongresi belediye düğün salonunda gerçekleşti. Yapılan seçimden sonra eski başkan Abdullah Söğüt tekrar başkanlığa getirildi.

MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı,il başkan yardımcısı Seyit Yılmaz, Büyükşehir belediye meclis üyesi Hüseyin Korkmaz’ın dışarıdan katıldığı,Ak parti ilçe başkanı Mustafa Konurer ve yönetim kurulu, parti üye ve vatandaşlarında katıldığı ilçe kongresinde zaman zaman gerginlikte yaşandı.

Tüzük gereği çoğunluk sağlanmadığı için 2 saat sonra çoğunluğa bakılmaksızın gidilen kongrede Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı bir konuşma yaparak MHP olarak niçin evet dediklerini anlattı.

Kalaycı; Türkiye’nin bir beka sorunu olduğunu bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek milletimiz için. Vatanımız için, bayrağımız için “evet” diyoruz. Dedi.

Siyasette Fiili bir durum yaşanıyor buda kargaşalığa neden oluyor diyen milletvekilli Kalaycı: “bu anayasayı AKP ile beraber hazırladık bizim üstünde durduğumuz anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmemesiydi.  Bunu da sağladık artık bundan sonra bu dört maddenin değiştirilmesi mümkün değildir .” dedi.

Dilek ve temenniler kısmında ise bazı eski ilçe başkanları ve partililer söz alarak,  ülkücü hareketin böyle dağınık durumda olmasının sorumlusunu genel merkez olduğunu ve bununda bir vebali olduğunu belirttiler.  Bu konuşmalar esnasında kongre salonunda ufak ta olsa bazı gerginlikler yaşandı.

Konuşmalardan sonra yapılan seçimlerde 92 üye oy kullandı. Bu oy pusulalarının 10’u geçersiz sayıldı, 82 geçerli oyla Abdullah Söğüt yeniden başkan seçildi.

Yönetim kurulu: Eyyüp Gül, Ali Kabak, Osman Mete, Ercan koyuncu, Mehmet Hoşaf, Sinan Taştan, Mahmut Çelik, Ali Eser, Durmuş şakacı, Mustafa Kapıcı, Cihangir Belci, Metin Mernekli, Mustafa Çelik. Ömer Kocabaş, Musa Korkmaz, Hüseyin Değirmenardı,  Şaban Kaya ve Ali Tosun getirildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.