ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.11.2012 - 05:55, Güncelleme: 04.11.2012 - 05:55
 

ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLDİ

Tanıtım için gerekliydi.. Esnaf Sanatkarlar Odası ilçemizin önemli ziyaret yerlerinden olan inanç turizmi açısından önem arzeden Seydişehir?in kurucusu Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi hazretlerinin hayatlarını içeren kitapçık bastırdı.

  Tanıtım için gerekliydi.. Esnaf Sanatkarlar Odası ilçemizin önemli ziyaret yerlerinden olan inanç turizmi açısından önem arzeden Seydişehir’in kurucusu Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi hazretlerinin hayatlarını içeren kitapçık bastırdı. Bastırılan bu kitapçıklar Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi hazretlerinin dışarıdan gelen ziyaretçilerinin faydalanması için bu iki türbeye konulmak üzere Seyit Harun Veli Derneği Başkanı Mahmut Kurt’a teslim edildi. Tanıtım kitabında yer alan Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi Hazretlerinin kısa hayatı Yrd. Doç Dr. Şerafettin Yıldız’ın araştırmasından yararlanıldığı bildirildi. Bu tanıtım kitabını hazırlamaktaki amaçları hakkında bilgi veren Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar: “Bu güzel şehrin kurulmasına vesile olan Allah dostu Seyit Harun Veli Hazretlerinin, en güzel coğrafyada yer alan Seydişehir’imizin ve ilim irfan sahibi, Şeyh Hacı Abdullah efendinin hayatlarının yeni nesillerimize daha iyi tanıtabilmek adına mütevazı bir çalışma yapmak istedik. Hemşerilerimizin bildiği gibi bu değerli şahsiyetlerimizin ziyaretine yurt içi ve dışından turistler ziyaret etmektedir. Bu amaç doğrultusunda, rızıklaşmamıza sebep olan Allah dostlarına karşı vefa borcumuzu yerine getirmek hem de şehrimizi ziyaret eden turist sayısını daha da artırarak ekonomik hayatımıza katkı sağlayabilmeyi arzuladık. Hazırladığımız bu eseri Seyit Harun Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkililerine teslim ediyoruz.      Bu noktada özellikle esnafımızın ve halkımızın şehrimizin tanıtımında önemli sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Başlattığımız bu çalışmada esere kaynak olan Selçuk üniversitesi öğretim görevlisi Hemşehrimiz Sayın, Yrd. Doç.Dr. Şerafettin Yıldız beye katkılarından dolayı minnettarlığımı belirtirim.      Bu vesile ile halkımızın, naçizane hediyemizi hoş görmelerini ve içinde bulunduğumuz kurban bayramının ulusumuz insanına aydınlık yarınlar getirmesini dilerim. Allah c.c.   Allah dostlarının şefaatlerine nail eylesin.”dedi.
Tanıtım için gerekliydi.. Esnaf Sanatkarlar Odası ilçemizin önemli ziyaret yerlerinden olan inanç turizmi açısından önem arzeden Seydişehir?in kurucusu Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi hazretlerinin hayatlarını içeren kitapçık bastırdı.

 

Tanıtım için gerekliydi..

Esnaf Sanatkarlar Odası ilçemizin önemli ziyaret yerlerinden olan inanç turizmi açısından önem arzeden Seydişehir’in kurucusu Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi hazretlerinin hayatlarını içeren kitapçık bastırdı.

Bastırılan bu kitapçıklar Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi hazretlerinin dışarıdan gelen ziyaretçilerinin faydalanması için bu iki türbeye konulmak üzere Seyit Harun Veli Derneği Başkanı Mahmut Kurt’a teslim edildi.

Tanıtım kitabında yer alan Seyit Harun Veli ve Şeyh Hacı Abdullah Efendi Hazretlerinin kısa hayatı Yrd. Doç Dr. Şerafettin Yıldız’ın araştırmasından yararlanıldığı bildirildi.

Bu tanıtım kitabını hazırlamaktaki amaçları hakkında bilgi veren Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar: “Bu güzel şehrin kurulmasına vesile olan Allah dostu Seyit Harun Veli Hazretlerinin, en güzel coğrafyada yer alan Seydişehir’imizin ve ilim irfan sahibi, Şeyh Hacı Abdullah efendinin hayatlarının yeni nesillerimize daha iyi tanıtabilmek adına mütevazı bir çalışma yapmak istedik.
Hemşerilerimizin bildiği gibi bu değerli şahsiyetlerimizin ziyaretine yurt içi ve dışından turistler ziyaret etmektedir. Bu amaç doğrultusunda, rızıklaşmamıza sebep olan Allah dostlarına karşı vefa borcumuzu yerine getirmek hem de şehrimizi ziyaret eden turist sayısını daha da artırarak ekonomik hayatımıza katkı sağlayabilmeyi arzuladık. Hazırladığımız bu eseri Seyit Harun Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkililerine teslim ediyoruz.

     Bu noktada özellikle esnafımızın ve halkımızın şehrimizin tanıtımında önemli sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Başlattığımız bu çalışmada esere kaynak olan Selçuk üniversitesi öğretim görevlisi Hemşehrimiz Sayın, Yrd. Doç.Dr. Şerafettin Yıldız beye katkılarından dolayı minnettarlığımı belirtirim.

     Bu vesile ile halkımızın, naçizane hediyemizi hoş görmelerini ve içinde bulunduğumuz kurban bayramının ulusumuz insanına aydınlık yarınlar getirmesini dilerim. Allah c.c.   Allah dostlarının şefaatlerine nail eylesin.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.