ÖRNEK CAMİİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.08.2018 - 02:24, Güncelleme: 31.08.2018 - 02:24
 

ÖRNEK CAMİİ

Eti AŞ Fabrika alanında yapımı tamamlanan ve cemaate açılan, Hacı Şaban Cengiz Camii mimari yapısıyla ilçemize kazandırılan örnek bir camii oldu.

Ünlü mimar Mahmut Sami Kirazoğlu tarafından projesi hazırlanan Selçuklu mimarisinden esinlenen 1280 m2 alana inşa edilen, 2500 kişilik Hacı Şaban Cengiz Camii dış kısmı taş kaplama, iç kısmı ise ahşap kaplamadan oluşuyor. İlçemizde tarihi özelliği nedeniyle Seyit Harun Camii ve muallimhane Camiinden sonra Mimari özelliğinden dolayı en güzel camii olan geçtiğimiz günlerde ibadete açılan Hacı Şaban Cengiz Camiinden fabrikada çalışan personelin yanı sıra halk da yararlanabiliyor. Camiyi gören vatandaşlar ise çok güzel olmuş diyerek mimari özelliğinden dolayı hayranlıklarını gizleyemiyorlar.  
Eti AŞ Fabrika alanında yapımı tamamlanan ve cemaate açılan, Hacı Şaban Cengiz Camii mimari yapısıyla ilçemize kazandırılan örnek bir camii oldu.

Ünlü mimar Mahmut Sami Kirazoğlu tarafından projesi hazırlanan Selçuklu mimarisinden esinlenen 1280 m2 alana inşa edilen, 2500 kişilik Hacı Şaban Cengiz Camii dış kısmı taş kaplama, iç kısmı ise ahşap kaplamadan oluşuyor.

İlçemizde tarihi özelliği nedeniyle Seyit Harun Camii ve muallimhane Camiinden sonra Mimari özelliğinden dolayı en güzel camii olan geçtiğimiz günlerde ibadete açılan Hacı Şaban Cengiz Camiinden fabrikada çalışan personelin yanı sıra halk da yararlanabiliyor.

Camiyi gören vatandaşlar ise çok güzel olmuş diyerek mimari özelliğinden dolayı hayranlıklarını gizleyemiyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.