PANELDE TARIM VE HAYVANCILIK MASAYA YATIRILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.04.2018 - 03:54, Güncelleme: 02.04.2018 - 03:54
 

PANELDE TARIM VE HAYVANCILIK MASAYA YATIRILDI

CHP Seydişehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Çiftçi ve Hayvancılık Paneli, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Ziraat Mühendisi, Hukukçu, Parti Meclis Üyesi Doçent Gökhan Günaydın ve Edirne Milletvekili TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Doçent Okan Gaytancıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Çiftçi ve Hayvancılık Paneli’nin moderatörlüğünü Av. Hüseyin Erdayandı yaptı. Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Çevre CHP İlçe Başkanları, Seydişehir STK Örgüt Temsilcileri, Köy Muhtarları ve CHP Parti Meclis üyelerinin katıldığı panele, Seydişehir çiftçisi de yoğun ilgi gösterdi. Panelde açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Orhan Özel: “Yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının olumsuz sonuçları yetmezmiş gibi, şimdi de şeker fabrikaları, Sulama birlikleri ve orman alanları özelleştirilmek istenmektedir. İyi bilinmelidir ki; Şeker Fabrikaları Cumhuriyet Devriminin en büyük mirasıdır.” dedi. Panele katılımlarıyla katkı sağlayanlara da teşekkür eden Özel: “Ülkemizin ziraat konusundaki en donanımlı akademisyen vekillerimiz Doçent Doktor Gökhan Günaydın ve Doçent Doktor Okan Gaytancıoğlu’na sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Bu vesile ile Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu. Tarım ve hayvancılığın bütün yönleriyle ele alındığı panelde konuşmacılar, hükümetin ilgisizliği nedeniyle 3 milyon dekar tarım arazisinin kullanılmadığını, et ve tarım ithalatını son derece yanlış bulduklarını söylediler. İthalata giden para ile gerçek üreticiler desteklenseydi Türk tarımı çok daha ileri noktalara gelirdi diyen konuşmacılar, buğday, arpa, pirinç, mercimek, canlı hayvan, et, dahası samanın ithal edilmesinin Türkiye için büyük bir ayıp olduğunu belirttiler. En pahalı mazotu, gübreyi, ilacı kullanmasına rağmen hala üretim yapabildiği için Türk çiftçisini kutluyoruz diyen konuşmacılar, gençlerden de bu zorlu şartlara rağmen yine de tarım ve hayvancılıkla uğraşmalarını istediler. Ortakaraören’in organize tarımda ülke için güzel bir örnek olduğunu söyleyen konuşmacılar, bu çalışmaların CHP’li bir Belediye Başkanı tarafından başlatıldığını da hatırlatarak kendi belediyelerinin tarım ve hayvancılığın gelişmesinde önemli hizmetler verdiğini ifade ettiler.
CHP Seydişehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Çiftçi ve Hayvancılık Paneli, Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Ziraat Mühendisi, Hukukçu, Parti Meclis Üyesi Doçent Gökhan Günaydın ve Edirne Milletvekili TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Doçent Okan Gaytancıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Çiftçi ve Hayvancılık Paneli’nin moderatörlüğünü Av. Hüseyin Erdayandı yaptı.

Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Çevre CHP İlçe Başkanları, Seydişehir STK Örgüt Temsilcileri, Köy Muhtarları ve CHP Parti Meclis üyelerinin katıldığı panele, Seydişehir çiftçisi de yoğun ilgi gösterdi.

Panelde açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Orhan Özel: “Yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının olumsuz sonuçları yetmezmiş gibi, şimdi de şeker fabrikaları, Sulama birlikleri ve orman alanları özelleştirilmek istenmektedir. İyi bilinmelidir ki; Şeker Fabrikaları Cumhuriyet Devriminin en büyük mirasıdır.” dedi.

Panele katılımlarıyla katkı sağlayanlara da teşekkür eden Özel: “Ülkemizin ziraat konusundaki en donanımlı akademisyen vekillerimiz Doçent Doktor Gökhan Günaydın ve Doçent Doktor Okan Gaytancıoğlu’na sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Bu vesile ile Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Tarım ve hayvancılığın bütün yönleriyle ele alındığı panelde konuşmacılar, hükümetin ilgisizliği nedeniyle 3 milyon dekar tarım arazisinin kullanılmadığını, et ve tarım ithalatını son derece yanlış bulduklarını söylediler.

İthalata giden para ile gerçek üreticiler desteklenseydi Türk tarımı çok daha ileri noktalara gelirdi diyen konuşmacılar, buğday, arpa, pirinç, mercimek, canlı hayvan, et, dahası samanın ithal edilmesinin Türkiye için büyük bir ayıp olduğunu belirttiler.

En pahalı mazotu, gübreyi, ilacı kullanmasına rağmen hala üretim yapabildiği için Türk çiftçisini kutluyoruz diyen konuşmacılar, gençlerden de bu zorlu şartlara rağmen yine de tarım ve hayvancılıkla uğraşmalarını istediler.

Ortakaraören’in organize tarımda ülke için güzel bir örnek olduğunu söyleyen konuşmacılar, bu çalışmaların CHP’li bir Belediye Başkanı tarafından başlatıldığını da hatırlatarak kendi belediyelerinin tarım ve hayvancılığın gelişmesinde önemli hizmetler verdiğini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.