PINARBAŞI BAĞLARI SUSUZ KALDI!

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 03.08.2022 - 13:43, Güncelleme: 03.08.2022 - 13:51
 

PINARBAŞI BAĞLARI SUSUZ KALDI!

Pınarbaşı’nda bağı olanlar, suları kesilince suyun kaynağı olan Pınarbaşı’na giderek sebebini araştırdılar.

Bağ sahipleri iklim değişikliği nedeniyle Pınarbaşı’ndan sulanan bağlarının geçen yıllarda da sıkıntı olduğu ama bu yıl sıkıntının erken başladığını belirterek eğer bu soruna çare bulunmazsa ekilen mahsullerin kurumasının yanında ilerde bağarası diye bir yer kalmayacak diyerek yetkililerin çözüm bulmasını istediler. Bağ sahipleri Pınarbaşı’nda bulunan pınarların ve yolakların biran evvel bakımının yapılarak temizlenmesi gerektiğini, geçmişte de böyle bir sıkıntı yaşandığını Pınarbaşı havuzlarının bakımının ve temizlemesinin yapılmasıyla kısmen suyun tekrar geri geldiğini belirterek yetkililerden bu sorunun köklü bir çözümü için kapalı sisteme geçilmesini önerdiler. Bazı bağ sahipleri ise Pınarbaşı’nın su kaynaklarının KOSKİ tarafından da kullanıldığı için susuzluk çektiklerini ifade ettiler.
Pınarbaşı’nda bağı olanlar, suları kesilince suyun kaynağı olan Pınarbaşı’na giderek sebebini araştırdılar.

Bağ sahipleri iklim değişikliği nedeniyle Pınarbaşı’ndan sulanan bağlarının geçen yıllarda da sıkıntı olduğu ama bu yıl sıkıntının erken başladığını belirterek eğer bu soruna çare bulunmazsa ekilen mahsullerin kurumasının yanında ilerde bağarası diye bir yer kalmayacak diyerek yetkililerin çözüm bulmasını istediler.

Bağ sahipleri Pınarbaşı’nda bulunan pınarların ve yolakların biran evvel bakımının yapılarak temizlenmesi gerektiğini, geçmişte de böyle bir sıkıntı yaşandığını Pınarbaşı havuzlarının bakımının ve temizlemesinin yapılmasıyla kısmen suyun tekrar geri geldiğini belirterek yetkililerden bu sorunun köklü bir çözümü için kapalı sisteme geçilmesini önerdiler.

Bazı bağ sahipleri ise Pınarbaşı’nın su kaynaklarının KOSKİ tarafından da kullanıldığı için susuzluk çektiklerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.