SELÇUKGAZ YETKİLİ FİRMALAR İLE BİRARAYA GELDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.07.2019 - 09:56, Güncelleme: 24.07.2019 - 09:56
 

SELÇUKGAZ YETKİLİ FİRMALAR İLE BİRARAYA GELDİ

23.07.2019 tarihinde Selçuk Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ile yetkili iç tesisat firmaları arasında Şaban Cengiz Kültür Merkezinde İç Tesisat Firma Toplantısı gerçekleştirildi.

SelÇukGAZ’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya SelÇukGAZ Proje Müdürü Sn.Eyüp Mustafa ÖZTÜRK, Seydişehir Proje Şefi Sn.Sinan SARI, Çumra Proje Şefi Sn.Mustafa KAYA, SAMGAZ İç Tesisat Şefi Sn.İbrahim YILMAZ ve SelÇukGAZ yetkili iç tesisat firmaları katılım sağladı.  Katılımın yoğun olduğu toplantıda; 2018 yılı değerlendirmesi, 2019 yılı yeni yatırım programı ve abone hedefleri, yetkili firmaların çalışma disiplini ve TS7363 İç Tesisat Teknik Şartnamesi'nde değişen maddeler değerlendirildi. Toplantıda, revize edilen TS 7363 Doğal Gaz Bina İç Tesisatı Projelendirme ve Uygulama Kuralları standardına göre Doğal Gaz İç Tesisat Teknik Şartnamesi ile Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerde Doğal Gaza Dönüşüm Teknik Şartnamesinde yeniden düzenlenen hususlar hakkında bilgilendirme yapılarak mağduriyet yaşanmaması için yetkili firmaların şartnamede yer alan hususlara azami derecede özen göstermelerinin önemi belirtildi. 2019 yılı yatırım programının başladığı güzergahlarda, firmalar tarafından reklam ve tanıtım faaliyetleri yapılarak abonelerin bilinçlendirilmesi ve daha ekonomik doğal gaza geçiş yapılabilmesi adına gerekli faaliyetlerin yapılmasının önemi vurgulandı. Toplantıda bilgi veren Öztürk “Çevreci, ekonomik ve güvenilir olan doğal gazın güvenli bir şekilde abonelerimize ulaştırma gayreti içerisinde olan yetkili firmalarımızın, doğal gaz tesisatlarını yaparken de aynı özeni göstermeleri gerekmektedir. Şehir genelinde SelÇukGAZ’dan yetki almamış, doğal gaz tesisatı yapmaya çalışan pazarlamacılar, doğal gaz malzeme satıcıları, sıhhi tesisat ustaları ve benzeri yetkisiz kişi veya kuruluşların işlerini sahiplenmemeleri önemlidir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak standart dışı malzemeler kullanılması suretiyle doğal gaz kaçaklarının kapatıldığı, dağıtım şirketinin izni olmadan doğal gazlı hatlara müdahale edildiği ve sertifikasız gerçek/tüzel kişilere iç tesisat proje işi yapıldığı tespit edilmesi halinde gerekli bilgi ve belgeler EPDK’ya bildirilerek yetkili firmaların sertifikasının iptali söz konusudur” dedi. Toplantıda ayrıca merkezi sistem katı yakıt kullanımından doğal gaza geçiş için başvuruların yoğun olduğu belirtilerek bu konu hakkında da bilgi verilmiş olup abonelerin her türlü soruları için yetkili firmalara başvuru yapabileceği gibi 444 1187 numaralı SelÇukGAZ Çağrı Merkezini arayabilecekleri belirtilmiştir.
23.07.2019 tarihinde Selçuk Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ile yetkili iç tesisat firmaları arasında Şaban Cengiz Kültür Merkezinde İç Tesisat Firma Toplantısı gerçekleştirildi.

SelÇukGAZ’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya SelÇukGAZ Proje Müdürü Sn.Eyüp Mustafa ÖZTÜRK, Seydişehir Proje Şefi Sn.Sinan SARI, Çumra Proje Şefi Sn.Mustafa KAYA, SAMGAZ İç Tesisat Şefi Sn.İbrahim YILMAZ ve SelÇukGAZ yetkili iç tesisat firmaları katılım sağladı. 

Katılımın yoğun olduğu toplantıda; 2018 yılı değerlendirmesi, 2019 yılı yeni yatırım programı ve abone hedefleri, yetkili firmaların çalışma disiplini ve TS7363 İç Tesisat Teknik Şartnamesi'nde değişen maddeler değerlendirildi.

Toplantıda, revize edilen TS 7363 Doğal Gaz Bina İç Tesisatı Projelendirme ve Uygulama Kuralları standardına göre Doğal Gaz İç Tesisat Teknik Şartnamesi ile Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerde Doğal Gaza Dönüşüm Teknik Şartnamesinde yeniden düzenlenen hususlar hakkında bilgilendirme yapılarak mağduriyet yaşanmaması için yetkili firmaların şartnamede yer alan hususlara azami derecede özen göstermelerinin önemi belirtildi.

2019 yılı yatırım programının başladığı güzergahlarda, firmalar tarafından reklam ve tanıtım faaliyetleri yapılarak abonelerin bilinçlendirilmesi ve daha ekonomik doğal gaza geçiş yapılabilmesi adına gerekli faaliyetlerin yapılmasının önemi vurgulandı.

Toplantıda bilgi veren Öztürk “Çevreci, ekonomik ve güvenilir olan doğal gazın güvenli bir şekilde abonelerimize ulaştırma gayreti içerisinde olan yetkili firmalarımızın, doğal gaz tesisatlarını yaparken de aynı özeni göstermeleri gerekmektedir. Şehir genelinde SelÇukGAZ’dan yetki almamış, doğal gaz tesisatı yapmaya çalışan pazarlamacılar, doğal gaz malzeme satıcıları, sıhhi tesisat ustaları ve benzeri yetkisiz kişi veya kuruluşların işlerini sahiplenmemeleri önemlidir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak standart dışı malzemeler kullanılması suretiyle doğal gaz kaçaklarının kapatıldığı, dağıtım şirketinin izni olmadan doğal gazlı hatlara müdahale edildiği ve sertifikasız gerçek/tüzel kişilere iç tesisat proje işi yapıldığı tespit edilmesi halinde gerekli bilgi ve belgeler EPDK’ya bildirilerek yetkili firmaların sertifikasının iptali söz konusudur” dedi.

Toplantıda ayrıca merkezi sistem katı yakıt kullanımından doğal gaza geçiş için başvuruların yoğun olduğu belirtilerek bu konu hakkında da bilgi verilmiş olup abonelerin her türlü soruları için yetkili firmalara başvuru yapabileceği gibi 444 1187 numaralı SelÇukGAZ Çağrı Merkezini arayabilecekleri belirtilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.