SEYDİŞEHİR ENDİSTRÜ MESLEK LİSESİ ?SOLIDWORKS" PROJESİNDEN YARARLANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2013 - 03:38, Güncelleme: 04.03.2013 - 03:38
 

SEYDİŞEHİR ENDİSTRÜ MESLEK LİSESİ ?SOLIDWORKS" PROJESİNDEN YARARLANDI

Konya'da Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYEDER), Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen "Bilgisayar Destekli Tasarımın Yeni Boyutu SOLIDWORKS" adlı projeyi tanıttı.

Konya'da Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYEDER), Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen "Bilgisayar Destekli Tasarımın Yeni Boyutu SOLIDWORKS" adlı projeyi tanıttı. Toplantının açılışı konuşmasını yapan GAYEDER Başkanı Yaşar Dereçeneli, derneğin kuruluş amacından ve faaliyetlerinden bahsetti. Geldikleri noktada hedeflerinin çok ilerisinde olduklarını anlatan Dereçeneli, "8 yıldır düzenli olarak Konya genelinde ücretsiz kurslar açıyoruz. Gönüllü öğretmen kadromuz her geçen gün daha da güçleniyor. Çocukların Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı, sağduyulu, öz güven sahibi olmalarına katkı sağlayacak okul dışı eğitim programlarını oluşturduk. Derneğimizde gönüllü olarak hizmet veren öğretmenlerimiz yoğun çalışma temposuna rağmen önemli projelere de imza atıyor. Bilgisayara destekli tasarımın yeni boyutu 'SOLIDWORK' adlı projemiz bunlardan biri. AB ve Gençlik Merkezi tarafından kabul edilen proje çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. Proje Koordinatörü Fevzi Gümüş ise, projeden Konya merkezdeki Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinden, Seydişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Konevi Özel Meslek Eğitim Lisesinin Makine Teknolojisi alanlarından mezun olmuş, iş arayan veya yeni işe başlamış olan 18-24 yaş grubu 32 katılımcının faydalandığını belirterek, "2'si engelli olan katılımcılarımız proje çerçevesinde bir aylığına Almanya'nın Augsburg şehrine götürüldü. Projemizin bütçesi 68 bin 832 avrodur. Proje faaliyetleri sonunda katılımcılarımız makine alanında en çok kullanılan bilgisayar destekli tasarım programı Solidworks ile bilgiler edinerek, Avrupa düzeyinde işletmelerde yapılan uygulamaları görme imkanı buldu. Proje faaliyetleri çerçevesinde Münih bölgesinde faaliyet gösteren büyük fabrikalara teknik geziler düzenlenerek katılımcılarımız uygulamaları yerinde görme imkanına sahip oldu" dedi. Gümüş proje sayesinde, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetişmesine ve istihdam edilebilmesine katkı sağlandığını kaydederek, "Bölgedeki insanların mesleki eğitim kurumlarına olan olumsuz bakış açılarını değiştirmesi, ayrıca işletmeler arasında bilgi ve beceri paylaşımının olmasına ve ortak hareket edebilme kültürünün oluşmasına katkı sağlandı" ifadelerini kullandı
Konya'da Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYEDER), Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen "Bilgisayar Destekli Tasarımın Yeni Boyutu SOLIDWORKS" adlı projeyi tanıttı.

Konya'da Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği (GAYEDER), Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen "Bilgisayar Destekli Tasarımın Yeni Boyutu SOLIDWORKS" adlı projeyi tanıttı.

Toplantının açılışı konuşmasını yapan GAYEDER Başkanı Yaşar Dereçeneli, derneğin kuruluş amacından ve faaliyetlerinden bahsetti. Geldikleri noktada hedeflerinin çok ilerisinde olduklarını anlatan Dereçeneli, "8 yıldır düzenli olarak Konya genelinde ücretsiz kurslar açıyoruz. Gönüllü öğretmen kadromuz her geçen gün daha da güçleniyor. Çocukların Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı, sağduyulu, öz güven sahibi olmalarına katkı sağlayacak okul dışı eğitim programlarını oluşturduk. Derneğimizde gönüllü olarak hizmet veren öğretmenlerimiz yoğun çalışma temposuna rağmen önemli projelere de imza atıyor. Bilgisayara destekli tasarımın yeni boyutu 'SOLIDWORK' adlı projemiz bunlardan biri. AB ve Gençlik Merkezi tarafından kabul edilen proje çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Fevzi Gümüş ise, projeden Konya merkezdeki Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinden, Seydişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Konevi Özel Meslek Eğitim Lisesinin Makine Teknolojisi alanlarından mezun olmuş, iş arayan veya yeni işe başlamış olan 18-24 yaş grubu 32 katılımcının faydalandığını belirterek, "2'si engelli olan katılımcılarımız proje çerçevesinde bir aylığına Almanya'nın Augsburg şehrine götürüldü. Projemizin bütçesi 68 bin 832 avrodur. Proje faaliyetleri sonunda katılımcılarımız makine alanında en çok kullanılan bilgisayar destekli tasarım programı Solidworks ile bilgiler edinerek, Avrupa düzeyinde işletmelerde yapılan uygulamaları görme imkanı buldu. Proje faaliyetleri çerçevesinde Münih bölgesinde faaliyet gösteren büyük fabrikalara teknik geziler düzenlenerek katılımcılarımız uygulamaları yerinde görme imkanına sahip oldu" dedi. Gümüş proje sayesinde, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetişmesine ve istihdam edilebilmesine katkı sağlandığını kaydederek, "Bölgedeki insanların mesleki eğitim kurumlarına olan olumsuz bakış açılarını değiştirmesi, ayrıca işletmeler arasında bilgi ve beceri paylaşımının olmasına ve ortak hareket edebilme kültürünün oluşmasına katkı sağlandı" ifadelerini kullandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.