SEYDİŞEHİR KAMUOYUNA AÇIK ÇAĞRIM

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2020 - 02:05, Güncelleme: 30.09.2020 - 02:05
 

SEYDİŞEHİR KAMUOYUNA AÇIK ÇAĞRIM

EBA(Eğitim Bilim Ağı) Sistemi. Milli Eğitim Bakanlığımızın uzaktan İnternet ve Bilgisayar ağı ile öğrencilerimize eğitim sunma altyapı hizmetidir. Bu sistem ülke çapında yüzbinlerle öğretmenimizi ve milyonlarca öğrencimizi ve aileyi ilgilendirmektedir. İlçemizde ise yüzlerce öğretmenimiz ve onbinin üzerinde öğrencimiz ve ailesi bu durumdan etkilenmektedir.

Tabiki Bir ülke, toplum ve aile için en önemli unsur, çocuklarının eğitimi ve geleceğidir. Bizlerde, ülkemizin geleceğini inşa edecek tek unsurun çocuklarımız ve bunların eğitiminin olduğunun bilincindeyiz. Ancak, Yaşadığımız ağır Pandemi şartlarında Millİ Eğitim bakanlığımızda, uzaktan EBA sistemi ile eğitim vermeye çalışıyor. Bunu belki bir noktaya kadar kabul edebiliriz, ancak Bizim burada varmak istediğimiz nokta şudur. ÖĞRETMENLERLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE; ÖĞRENCİLERİMŞZİN YAKLAŞIK ÜÇTE BİRİ İLE EĞİTİM YAPABİLDİKLERİ YÖNÜNDEDİR. Öğrencilerin diğer üçte birlik kısmının duyarsız olabileceği , ancak geri kalan üçte birlik kısmının ise tv, internet, cep telefonu ya da bilgisayarnın olmadığı yönündedir. Bu da gösteriyor ki ilçemizde binlerce öğrencinin bu eğitim sistemine ulaşamadıIğdır. Bu durum açık şekilde eşitsizliktir. çocuklarımızın geleceğini katletmeyelim. yazıktır günahtır. Benim önerim; gelin Kaymakamlık, Belediye, milli eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde tüm resmi kurumlar,siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlıklar. Hep beraber bir kampanya düzenleyip tv, bilgisayarı ve interneti olmayan çocuklarımıza yardım elini uzatalım. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Birlikten kuvvet doğar. Biz hep böyle günler için Seydişehir kent konseyi’ni kuralım, Yardımlaşalım ve dayanışma örneği gösterelim dedik ama maalesef olmadı. sağlık olsun ama gelin hep beraber bu çocuklarımızın elinden tutalım, bu bir yardımlaşma çağrısıdır. kamuoyuna saygılarımla duyurulur. Orhan ÖZEL-CHP Seydişehir İlçe Başkanı  
EBA(Eğitim Bilim Ağı) Sistemi. Milli Eğitim Bakanlığımızın uzaktan İnternet ve Bilgisayar ağı ile öğrencilerimize eğitim sunma altyapı hizmetidir. Bu sistem ülke çapında yüzbinlerle öğretmenimizi ve milyonlarca öğrencimizi ve aileyi ilgilendirmektedir. İlçemizde ise yüzlerce öğretmenimiz ve onbinin üzerinde öğrencimiz ve ailesi bu durumdan etkilenmektedir.

Tabiki Bir ülke, toplum ve aile için en önemli unsur, çocuklarının eğitimi ve geleceğidir. Bizlerde, ülkemizin geleceğini inşa edecek tek unsurun çocuklarımız ve bunların eğitiminin olduğunun bilincindeyiz. Ancak, Yaşadığımız ağır Pandemi şartlarında Millİ Eğitim bakanlığımızda, uzaktan EBA sistemi ile eğitim vermeye çalışıyor. Bunu belki bir noktaya kadar kabul edebiliriz, ancak Bizim burada varmak istediğimiz nokta şudur.

ÖĞRETMENLERLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE; ÖĞRENCİLERİMŞZİN YAKLAŞIK ÜÇTE BİRİ İLE EĞİTİM YAPABİLDİKLERİ YÖNÜNDEDİR.

Öğrencilerin diğer üçte birlik kısmının duyarsız olabileceği , ancak geri kalan üçte birlik kısmının ise tv, internet, cep telefonu ya da bilgisayarnın olmadığı yönündedir. Bu da gösteriyor ki ilçemizde binlerce öğrencinin bu eğitim sistemine ulaşamadıIğdır. Bu durum açık şekilde eşitsizliktir. çocuklarımızın geleceğini katletmeyelim. yazıktır günahtır.

Benim önerim; gelin Kaymakamlık, Belediye, milli eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde tüm resmi kurumlar,siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlıklar. Hep beraber bir kampanya düzenleyip tv, bilgisayarı ve interneti olmayan çocuklarımıza yardım elini uzatalım. Hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Birlikten kuvvet doğar.

Biz hep böyle günler için Seydişehir kent konseyi’ni kuralım, Yardımlaşalım ve dayanışma örneği gösterelim dedik ama maalesef olmadı. sağlık olsun ama gelin hep beraber bu çocuklarımızın elinden tutalım, bu bir yardımlaşma çağrısıdır. kamuoyuna saygılarımla duyurulur.

Orhan ÖZEL-CHP Seydişehir İlçe Başkanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.