Seydişehir MHP İlçe başkanı Eyyup Gül 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2021 - 05:40, Güncelleme: 17.03.2021 - 05:40
 

Seydişehir MHP İlçe başkanı Eyyup Gül 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Seydişehir MHP İlçe başkanı Eyyup Gül 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

MHP İlçe Başkanı Gül ; ” Bir tarafta 18 Mart Şehitler Günü’nü yâd ederken, diğer tarafta Çanakkale Deniz Savaşı’nı zaferle taçlandıran yüksek ve yüce millet ruhunu tekrar hatırlayıp, 106’ncı seneyi devriyesinde, Çanakkale destanını, şehitlerimizi ve Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ü dualarla ve hayranlıkla bir kez daha saygıyla anıyoruz’’ dedi. Gül mesajına şöyle devam etti...; "Çanakkale; Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların ve düşmanların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişidir. Hepsinden de önemlisi; birlik ve beraberliğin, azim ve kararlılığın, imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine, tavizsiz olarak dik bir duruşudur. Bugün; Türklerin dünya üzerinde var olma mücadelesinde ki, en büyük savaşlarından ve imtihanlarından biri olan Çanakkale Savaşlarının 106. yıl dönümüdür. Savaş; deniz de aylarca süren ve 18 Mart 1915’de düşman gemilerinin geri çekilmesiyle sonuçlanmış, 9 Ocak 1916 tarihine kadar da şiddetli kara savaşlarına yeryüzündeki insanoğlu tanık olmuştur. Türklerin bağımsızlık savaşının ana temelleri; Çanakkale’nin soğuk ve azğın sularında, Conkbayırında, Kocaçimen de, Anafartalar da atılmıştır. Mustafa Kemal ATATÜRK bu çetin savaşta, Türk askerinin inanmışlığına ve kahramanlıklarına Çanakkale savaşında tanık olmuş ve hayran kalmıştır. Çanakkale savaşları “ Kurtuluş Savaşına” temel teşkil etmiştir. Tarihin nadir olarak tanıklık etmiş olduğu ve saygı duyduğu bu amansız savaşta, 253.000 askerimizi şehit verdik. O gün nasıl Çanakkale savaşında, biz Türklerin bağımsızlık, özgürlük ve vatanı için şehit olan askerlerimize, minnet borçlu olduğumuzu ve bu gün yine, biz Türklerin bağımsızlık, özgürlük ve vatanı için can verip, şehit olan askerlerimize de, minnet borçlu olduğumuza inanıp, onları da rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun diyerek, Yüce Mevlâ’dan kabirlerini, cennet bahçelerinden bir bahçe eylemesini niyaz ediyorum’’ Saygılarımla.    Eyyup Gül Milliyetçi Hareket Partisi  Seydişehir İlçe Başkanı
Seydişehir MHP İlçe başkanı Eyyup Gül 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

MHP İlçe Başkanı Gül ; ” Bir tarafta 18 Mart Şehitler Günü’nü yâd ederken, diğer tarafta Çanakkale Deniz Savaşı’nı zaferle taçlandıran yüksek ve yüce millet ruhunu tekrar hatırlayıp, 106’ncı seneyi devriyesinde, Çanakkale destanını, şehitlerimizi ve Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ü dualarla ve hayranlıkla bir kez daha saygıyla anıyoruz’’ dedi.

Gül mesajına şöyle devam etti...; "Çanakkale; Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların ve düşmanların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişidir. Hepsinden de önemlisi; birlik ve beraberliğin, azim ve kararlılığın, imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine, tavizsiz olarak dik bir duruşudur. Bugün; Türklerin dünya üzerinde var olma mücadelesinde ki, en büyük savaşlarından ve imtihanlarından biri olan Çanakkale Savaşlarının 106. yıl dönümüdür. Savaş; deniz de aylarca süren ve 18 Mart 1915’de düşman gemilerinin geri çekilmesiyle sonuçlanmış, 9 Ocak 1916 tarihine kadar da şiddetli kara savaşlarına yeryüzündeki insanoğlu tanık olmuştur. Türklerin bağımsızlık savaşının ana temelleri; Çanakkale’nin soğuk ve azğın sularında, Conkbayırında, Kocaçimen de, Anafartalar da atılmıştır. Mustafa Kemal ATATÜRK bu çetin savaşta, Türk askerinin inanmışlığına ve kahramanlıklarına Çanakkale savaşında tanık olmuş ve hayran kalmıştır. Çanakkale savaşları “ Kurtuluş Savaşına” temel teşkil etmiştir. Tarihin nadir olarak tanıklık etmiş olduğu ve saygı duyduğu bu amansız savaşta, 253.000 askerimizi şehit verdik. O gün nasıl Çanakkale savaşında, biz Türklerin bağımsızlık, özgürlük ve vatanı için şehit olan askerlerimize, minnet borçlu olduğumuzu ve bu gün yine, biz Türklerin bağımsızlık, özgürlük ve vatanı için can verip, şehit olan askerlerimize de, minnet borçlu olduğumuza inanıp, onları da rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun diyerek, Yüce Mevlâ’dan kabirlerini, cennet bahçelerinden bir bahçe eylemesini niyaz ediyorum’’
Saygılarımla. 

 

Eyyup Gül
Milliyetçi Hareket Partisi 
Seydişehir İlçe Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.