Seydişehir Patetes Üreticilerinden Kota Eylemi

Türkiye 04.02.2024 - 13:38, Güncelleme: 04.02.2024 - 13:38
 

Seydişehir Patetes Üreticilerinden Kota Eylemi

Cips Fabrikasında Eylem

  Seydişehir patetes üreticileri Konya Şeker ile Ekim ayında yapılan patetes kotaları anlaşmasının başka ilçelere kaydırlmasına tepki gösterdiler. Çok sayıda traktör ile Seydibey Cips Fabrikası önüne giden Seydişehir'li  patates üreticileri, İlçeye ayrılan patetes kotasının bir bölümün başka bir ilçeye aktarılmasının akla ve mantığa uymadığını , bu yapılan Seydişehir üreticisini yok sayma anlamına geldiğini belirttiler. Seydibey patetes fabrikasına sözleşme olarak Ekim ayında yaptıkları patetes kotalarını başka ilçelere kaydırılmasından dolayı rahatsız olduklarını söyleyen çiftciler daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlerle patetes ekimi yaptırmak akla ve mantığa aykırıdır,bundan dolayı Seydişehir'li çiftciler bugün tepkilerini göstermek üzere fabrika önünde toplanarak rahatsızlığımızı yüksek sesle ifade ettik, umarız bu yanlış karar düzeltilir dediler.
Cips Fabrikasında Eylem

 

Seydişehir patetes üreticileri Konya Şeker ile Ekim ayında yapılan patetes kotaları anlaşmasının başka ilçelere kaydırlmasına tepki gösterdiler. Çok sayıda traktör ile Seydibey Cips Fabrikası önüne giden Seydişehir'li  patates üreticileri, İlçeye ayrılan patetes kotasının bir bölümün başka bir ilçeye aktarılmasının akla ve mantığa uymadığını , bu yapılan Seydişehir üreticisini yok sayma anlamına geldiğini belirttiler.

Seydibey patetes fabrikasına sözleşme olarak Ekim ayında yaptıkları patetes kotalarını başka ilçelere kaydırılmasından dolayı rahatsız olduklarını söyleyen çiftciler daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlerle patetes ekimi yaptırmak akla ve mantığa aykırıdır,bundan dolayı Seydişehir'li çiftciler bugün tepkilerini göstermek üzere fabrika önünde toplanarak rahatsızlığımızı yüksek sesle ifade ettik, umarız bu yanlış karar düzeltilir dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.