SEYDİŞEHİRDE ALTIN ARAMA ÇALIŞMARI BAŞLADI

Güncel 19.11.2021 - 21:44, Güncelleme: 19.11.2021 - 21:44
 

SEYDİŞEHİRDE ALTIN ARAMA ÇALIŞMARI BAŞLADI

Seydişehir’e bağlı Kozlu ve Oğlakçı Mahallesinde MTA tarafından altın rezervlerinin belirlenmesi için sondaj çalışmaları başlandı.

Daha önce Konya’nın Meram ilçesine bağlı İnlice Mahallesinde altın üretimine başlanmıştı. Aynı firma ruhsatını aldığı Hasanşeyh ve Saraycık Mahallesinde de geçen yıl altın rezervlerini belirlemek için sondaj çalışması yapmıştı.  Yaklaşık iki ay öce MTA tarafından özel bir firmaya Kozlu Mahallesinde bulunan kuma yaylası göl mevkii ve Oğlakçı Mahallesinde altın rezervlerini belirlemek için sondaj çalışmaları başlatıldı. Kozlu mahallesi halkı tam hayvanların otlatıldığı bir mevkiinde arama yapılıyor, hayvancılığı bitmesi ve tarımın bitmesi konusunda endişeli olduklarını belirttiler. Yine ilçemizin güneyinde 45milyon tonluk alüminyum rezervi bulunurken bunun 20 milyon tonun şu ana kadar eti alüminyum tesisleri tarafından kullanıldığı öğrenildi. Aynı zamanda Akçalar,Irmaklı ve Bayavşar  Mahallesinde de linyit madenin olması ilçemizin maden yönünden zengin olduğunu gösteriyor. ÖZEL HABER ALİ SAYLAM
Seydişehir’e bağlı Kozlu ve Oğlakçı Mahallesinde MTA tarafından altın rezervlerinin belirlenmesi için sondaj çalışmaları başlandı.

Daha önce Konya’nın Meram ilçesine bağlı İnlice Mahallesinde altın üretimine başlanmıştı. Aynı firma ruhsatını aldığı Hasanşeyh ve Saraycık Mahallesinde de geçen yıl altın rezervlerini belirlemek için sondaj çalışması yapmıştı.

 Yaklaşık iki ay öce MTA tarafından özel bir firmaya Kozlu Mahallesinde bulunan kuma yaylası göl mevkii ve Oğlakçı Mahallesinde altın rezervlerini belirlemek için sondaj çalışmaları başlatıldı.

Kozlu mahallesi halkı tam hayvanların otlatıldığı bir mevkiinde arama yapılıyor, hayvancılığı bitmesi ve tarımın bitmesi konusunda endişeli olduklarını belirttiler.

Yine ilçemizin güneyinde 45milyon tonluk alüminyum rezervi bulunurken bunun 20 milyon tonun şu ana kadar eti alüminyum tesisleri tarafından kullanıldığı öğrenildi.

Aynı zamanda Akçalar,Irmaklı ve Bayavşar  Mahallesinde de linyit madenin olması ilçemizin maden yönünden zengin olduğunu gösteriyor.

ÖZEL HABER ALİ SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.