Seydişehir'de BİLSEM Açılacak

Eğitim 08.02.2022 - 14:43, Güncelleme: 08.02.2022 - 14:53
 

Seydişehir'de BİLSEM Açılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılış ve çeşitli programlar için geldiği Konya'da Seydişehir'e Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) açılacağının müjdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılış ve çeşitli programları için geldiği Konya'da, Valilik'teki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısında Türkiye'de 225 olan Bilim ve Sanat Merkezleri ( Bilsem ) sayısını yıl içinde 350'ye çıkartmak istediklerini bildirdi.  Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesiyle ilgili Türkiye'nin her noktasında Bilsem'in olduğuna dikkati çeken Özer: "Şu anda 225 Bilim ve Sanat Merkezleri var. İnşallah 2022 yılında bunları 350'ye çıkartmak istiyoruz. Yani mümkün olduğu kadar bu merkezlerin hem illerimizde hem de ilçelerimizde erişilebilirliğini kolaylaştırmak istiyoruz. Vatandaşımızın çocuklarının, BİLSEM için ilçeler arası seyahat yapmasını istemiyoruz. Mümkün olduğu kadar bulundukları yerlerde hizmet almasını istiyoruz. Bu kapsamda Konya'mızda 5 BİLSEM vardı, 5 daha verdik. Yani bugün itibariyle Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli, Kulu ve Çumra'ya birer lise kuracağız ve Konya'da BİLSEM'i 10'a çıkartmış olacağız." dedi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılış ve çeşitli programlar için geldiği Konya'da Seydişehir'e Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) açılacağının müjdesini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılış ve çeşitli programları için geldiği Konya'da, Valilik'teki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısında Türkiye'de 225 olan Bilim ve Sanat Merkezleri ( Bilsem ) sayısını yıl içinde 350'ye çıkartmak istediklerini bildirdi. 

Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesiyle ilgili Türkiye'nin her noktasında Bilsem'in olduğuna dikkati çeken Özer:

"Şu anda 225 Bilim ve Sanat Merkezleri var. İnşallah 2022 yılında bunları 350'ye çıkartmak istiyoruz. Yani mümkün olduğu kadar bu merkezlerin hem illerimizde hem de ilçelerimizde erişilebilirliğini kolaylaştırmak istiyoruz. Vatandaşımızın çocuklarının, BİLSEM için ilçeler arası seyahat yapmasını istemiyoruz. Mümkün olduğu kadar bulundukları yerlerde hizmet almasını istiyoruz. Bu kapsamda Konya'mızda 5 BİLSEM vardı, 5 daha verdik. Yani bugün itibariyle Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli, Kulu ve Çumra'ya birer lise kuracağız ve Konya'da BİLSEM'i 10'a çıkartmış olacağız." dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.