SEYDİŞEHİR?DE HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2015 - 07:09, Güncelleme: 12.01.2015 - 07:09
 

SEYDİŞEHİR?DE HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Seydişehir?de geçen hafta içerisinde yaşanan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle okullar da eğitime dört gün boyunca ara verilmişti.

Seydişehir’de geçen hafta içerisinde yaşanan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle okullar da eğitime dört gün boyunca ara verilmişti. Hafta sonu Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel yaptığı açıklamada, “İlçemizde dört gün boyunca yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin güvenliği için okullarımız dört gün boyunca tatil edilmişti. Hafta sonu ise okullarımızda alınan tedbirlerle, okul bahçelerindeki karların, çatı ve pencerelerdeki buz sarkıtlarının temizlenmesi hafta sonu okul kaloriferlerinin yakılmasıyla pazartesiye sıcak bir ortam sağlanmıştır. Hafta içinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya güzergahında ki Alacabel Mevkii ve Seydişehir-Konya güzergahındaki Sefaköy Mevkii kapanmış, başta karayollarımızın ve devletimizsin tüm birimlerinin çalışmalarıyla açılmıştır. Bu süreçte yolda kalan araçlar dinlenme tesislerine yönlendirilmiş; 78’i Güney Koreli turistler yine Hollandalı turistler ile 150’ yi aşkın vatandaşımız tesislerde ağırlanmış, şiddetli kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların gece boyunca açılamamasıyla nedeniyle turistler ve vatandaşlarımızdan bebekli olanlar aile yanlarına diğerleri de okullarımızın yurtları, alüminyum fabrikasının misafirhanesi ve hastane gibi yerlerde misafir edilmiştir. Ayrıca yolu kapanması muhtemel uzak yerleşim birimlerimizden doğumu yakın hamile bayanlar ile diyalize girecek hastalar hastanemizde ağırlanmıştır. Böylece kar ve tipide yolların kapalı olması ihtimalinde istenmeyen olayların önüne geçilmiştir. Yine Seydişehir’de sokakta yaşamayı alışkanlık haline getiren Rambo Mehmet, Celalettin, Soner ve Hakan isimli vatandaşlarımız da emniyetimiz ve vakfımız personelince yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmanın olduğu gecelerde sokaklardan alınarak evlere yerleştirilmişlerdir. Kaymakam Sonel, “yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yöremizde herhangi bir üzücü kazanın yaşanmaması, herhangi bir vatandaşımızın sağlığına etki edecek olumsuz bir durumun meydana gelmemesi sevindiricidir. Bu süreçte özveriyle görev yapan devletimizin tüm birimlerine ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızı misafir ederek Anadolu İnsanının engin hoş görü ve misafirperverliğini sergileyen Seydişehir Ailesine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Seydişehir?de geçen hafta içerisinde yaşanan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle okullar da eğitime dört gün boyunca ara verilmişti.

Seydişehir’de geçen hafta içerisinde yaşanan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle okullar da eğitime dört gün boyunca ara verilmişti.

Hafta sonu Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel yaptığı açıklamada, “İlçemizde dört gün boyunca yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin güvenliği için okullarımız dört gün boyunca tatil edilmişti. Hafta sonu ise okullarımızda alınan tedbirlerle, okul bahçelerindeki karların, çatı ve pencerelerdeki buz sarkıtlarının temizlenmesi hafta sonu okul kaloriferlerinin yakılmasıyla pazartesiye sıcak bir ortam sağlanmıştır.

Hafta içinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya güzergahında ki Alacabel Mevkii ve Seydişehir-Konya güzergahındaki Sefaköy Mevkii kapanmış, başta karayollarımızın ve devletimizsin tüm birimlerinin çalışmalarıyla açılmıştır. Bu süreçte yolda kalan araçlar dinlenme tesislerine yönlendirilmiş; 78’i Güney Koreli turistler yine Hollandalı turistler ile 150’ yi aşkın vatandaşımız tesislerde ağırlanmış, şiddetli kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların gece boyunca açılamamasıyla nedeniyle turistler ve vatandaşlarımızdan bebekli olanlar aile yanlarına diğerleri de okullarımızın yurtları, alüminyum fabrikasının misafirhanesi ve hastane gibi yerlerde misafir edilmiştir.

Ayrıca yolu kapanması muhtemel uzak yerleşim birimlerimizden doğumu yakın hamile bayanlar ile diyalize girecek hastalar hastanemizde ağırlanmıştır. Böylece kar ve tipide yolların kapalı olması ihtimalinde istenmeyen olayların önüne geçilmiştir.

Yine Seydişehir’de sokakta yaşamayı alışkanlık haline getiren Rambo Mehmet, Celalettin, Soner ve Hakan isimli vatandaşlarımız da emniyetimiz ve vakfımız personelince yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmanın olduğu gecelerde sokaklardan alınarak evlere yerleştirilmişlerdir.

Kaymakam Sonel, “yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yöremizde herhangi bir üzücü kazanın yaşanmaması, herhangi bir vatandaşımızın sağlığına etki edecek olumsuz bir durumun meydana gelmemesi sevindiricidir. Bu süreçte özveriyle görev yapan devletimizin tüm birimlerine ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızı misafir ederek Anadolu İnsanının engin hoş görü ve misafirperverliğini sergileyen Seydişehir Ailesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.