SEYDİŞEHİR'DE JEOTERMAL ÇALIŞMALARI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.08.2017 - 12:41, Güncelleme: 03.08.2017 - 12:41
 

SEYDİŞEHİR'DE JEOTERMAL ÇALIŞMALARI

Seydişehir Belediyesince Akçalar Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan jeotermal sıcak su rezervlerinin yatırıma hazır hale getirildiği belirtildi.

Seydişehir Belediyesince  Akçalar Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan jeotermal sıcak su rezervlerinin yatırıma hazır hale getirildiği belirtildi. Belediye Başkanı  Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada, bölgenin en büyük jeotermal rezervlerinin bulunduğu Ketirağılları mevkisinde sağlık ve sera alanlarında turizm yatırımcılarını beklediklerini söyledi. Kurulacak tesisin 315 bin metrekare arsasının yatırımcıya tahsis edileceğini belirten Tutal, şöyle konuştu:  "Yatırımcılara her türlü imkânı sağlayacağız. 40 bin metrekare sahada açılan 3 jeotermal kuyularını ekonomiye kazandıracağız. Bölgesel kalkınma ve istihdam sağlanması gibi nedenlerle büyük önem taşıyor. 43 derecedeki sıcak suyu bulunan mevkiye sosyal tesisler ve termal oteller yapılarak sağlık alanı ve seralarda da kullanılabilecek. Jeotermal suların kullanımı bölgemizin istihdamına yapılan en büyük yatırım olacak."
Seydişehir Belediyesince Akçalar Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan jeotermal sıcak su rezervlerinin yatırıma hazır hale getirildiği belirtildi.

Seydişehir Belediyesince  Akçalar Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan jeotermal sıcak su rezervlerinin yatırıma hazır hale getirildiği belirtildi.

Belediye Başkanı  Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada, bölgenin en büyük jeotermal rezervlerinin bulunduğu Ketirağılları mevkisinde sağlık ve sera alanlarında turizm yatırımcılarını beklediklerini söyledi.

Kurulacak tesisin 315 bin metrekare arsasının yatırımcıya tahsis edileceğini belirten Tutal, şöyle konuştu: 

"Yatırımcılara her türlü imkânı sağlayacağız. 40 bin metrekare sahada açılan 3 jeotermal kuyularını ekonomiye kazandıracağız. Bölgesel kalkınma ve istihdam sağlanması gibi nedenlerle büyük önem taşıyor. 43 derecedeki sıcak suyu bulunan mevkiye sosyal tesisler ve termal oteller yapılarak sağlık alanı ve seralarda da kullanılabilecek. Jeotermal suların kullanımı bölgemizin istihdamına yapılan en büyük yatırım olacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.