SEYDİŞEHİR?DE KOCA SEYİT SAHNELENDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2014 - 12:11, Güncelleme: 11.03.2014 - 12:11
 

SEYDİŞEHİR?DE KOCA SEYİT SAHNELENDİ

Seydişehir Ülkü Ocaklarının organize ettiği gecede İzmir Efsane Tiyatrosu Koca Seyit oyununu sahneledi.

Seydişehir Ülkü Ocaklarının organize ettiği gecede İzmir Efsane Tiyatrosu Koca Seyit oyununu sahneledi. Belediye  Düğün salonundaki Koca Seyit  tiyatro gösterisine Belediye  Başkanı Abdulkadir Çat,Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Özyüksel ,MHP İlçe  Başkanı Abdullah Söğüt,Türk Eğitim Sen Şube Başkanı İbrahim Çetinel ve davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan gece ,Çanakkale  şehitleri ve diğer şehitlerimizi için Kur’an tilaveti ile devam etti. Tiyatro oyunu öncesi açılış konuşması yapan Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Özyüksel, Çanakkale  destanının 99. Yılı nedeniyle  düzenledikleri gecenin önemine  vurgu yaparak;’’Çanakkale Türkiye  Cumhuriyetinin  Ön sözüdür.Türkiye’de  Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını söyleyenler ne  Türklüğün nede Vatanın kıymetini bilemezler.Ancak Şunu herkes bilsin ki söz konusu vatan olduğunda geçmişte olduğu gibi gelecekte de sözü Türk milliyetçisi Ülkücüler söyleyecektir.’’dedi. Şehit torunlarını dedeleri ile buluşturmak için Çanakkale’ye geziler  düzenleyen Seydişehir  Belediye  Başkanı Abdulkadir Çat’a Ocak Başkanı tarafından plaket verildi. Plaketi Ocak Başkanından alan Başkan Çat’ta teşekkür  konuşması yaparak ;’’Türklüğün ve  Türk Milliyetçiliğinin  temel taşı olan Ülkü Ocaklarımız her zaman önemli bir  misyon üstlenmiştir.Bizler Belediye olarak ,Türkiye  Cumhuriyetinin vatan olmasında Önemli bir yeri olan Çanakkale’ye organizasyonlar düzenleyerek Çocuklarımızın Çanakkaleyi daha iyi anlamalarını ,daha iyi öğrenmelerini tecrübe edinmeleri  için gayret sarf ettik.Binlerce öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük.Cennet  Mekan Merhum Mustafa Kemal Atatürk’e Ankara’da bulunan Anıtkabire 3550 öğrencimizi götürdük.’’dedi.Çat  Çanakkale projesini 25 Belediyenin kendilerinden istediklerini belirterek bu konuda öncülük yaptıklarını dile getirerek sözlerini tamamladı. İzmir Efsane Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda Çanakkale Savaşı’nda 276 kiloluk top mermisini sırtı ile kaldırarak ateşlediği top mermisi ile savaşın seyrini değiştiren Havranlı Koca Seyit’in hayatını anlatan oyun ilgi ile izlendi. 
Seydişehir Ülkü Ocaklarının organize ettiği gecede İzmir Efsane Tiyatrosu Koca Seyit oyununu sahneledi.

Seydişehir Ülkü Ocaklarının organize ettiği gecede İzmir Efsane Tiyatrosu Koca Seyit oyununu sahneledi.

Belediye  Düğün salonundaki Koca Seyit  tiyatro gösterisine Belediye  Başkanı Abdulkadir Çat,Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Özyüksel ,MHP İlçe  Başkanı Abdullah Söğüt,Türk Eğitim Sen Şube Başkanı İbrahim Çetinel ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlayan gece ,Çanakkale  şehitleri ve diğer şehitlerimizi için Kur’an tilaveti ile devam etti.

Tiyatro oyunu öncesi açılış konuşması yapan Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Özyüksel, Çanakkale  destanının 99. Yılı nedeniyle  düzenledikleri gecenin önemine  vurgu yaparak;’’Çanakkale Türkiye  Cumhuriyetinin  Ön sözüdür.Türkiye’de  Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını söyleyenler ne  Türklüğün nede Vatanın kıymetini bilemezler.Ancak Şunu herkes bilsin ki söz konusu vatan olduğunda geçmişte olduğu gibi gelecekte de sözü Türk milliyetçisi Ülkücüler söyleyecektir.’’dedi.

Şehit torunlarını dedeleri ile buluşturmak için Çanakkale’ye geziler  düzenleyen Seydişehir  Belediye  Başkanı Abdulkadir Çat’a Ocak Başkanı tarafından plaket verildi.

Plaketi Ocak Başkanından alan Başkan Çat’ta teşekkür  konuşması yaparak ;’’Türklüğün ve  Türk Milliyetçiliğinin  temel taşı olan Ülkü Ocaklarımız her zaman önemli bir  misyon üstlenmiştir.Bizler Belediye olarak ,Türkiye  Cumhuriyetinin vatan olmasında Önemli bir yeri olan Çanakkale’ye organizasyonlar düzenleyerek Çocuklarımızın Çanakkaleyi daha iyi anlamalarını ,daha iyi öğrenmelerini tecrübe edinmeleri  için gayret sarf ettik.Binlerce öğrencimizi Çanakkale’ye götürdük.Cennet  Mekan Merhum Mustafa Kemal Atatürk’e Ankara’da bulunan Anıtkabire 3550 öğrencimizi götürdük.’’dedi.Çat  Çanakkale projesini 25 Belediyenin kendilerinden istediklerini belirterek bu konuda öncülük yaptıklarını dile getirerek sözlerini tamamladı.

İzmir Efsane Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda Çanakkale Savaşı’nda 276 kiloluk top mermisini sırtı ile kaldırarak ateşlediği top mermisi ile savaşın seyrini değiştiren Havranlı Koca Seyit’in hayatını anlatan oyun ilgi ile izlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.